Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2019 22:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 763 НЕОБХОДИМ Е ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА И ОЦЕЛЯВАНЕ НА НАЦИЯТА
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2019 07:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 763
Необходим е закон за защита и оцеляване на нацията!

image




Той няма и не може да има, нищо, общо с известния Закон за защита на държавата!

Днес, ситуацията е трагично друга!
Нацията изчезва!

И ако предишната държава се е стремяла да се защити, вярвайки в способността си, то  – днешната, не притежава нейните знания и възможности, нито държавната власт, обзета от неподправената си некомпетентност, има сигурността и увереността да преодолее, близо стогодишната си икономическа, и морална криза, нито народът иска да я подкрепи - раздърпан от действията й в бедността, маргинализирането и манипулирането си!
Бедствието е сред нас!

Откъде, накъде в живота ни се намесват разни, чужди политически сили и държавни институции? Кой и защо им позволява  да нарушават международното право, активно участвайки при решаването на вътрешните проблеми на суверенната ни държава?

Защо, някакъв си дребен американски общественик, председател на техния хелзинкски комитет, си позволява да наставлява българския народ и независимата му власт - как да се самоуправлява, сякаш, не може - и този мисионер ще му покаже верния път!?
Дали, е достатъчно грамотен?
Дали, знае, че тези, които се стреми да поучи, без да го е питал и молил някой – са деца на народ, живял, най-малко сто пъти по сто по-дълго от народа, от който той произлиза? Дали, знае, че не е възпитано да се произнася,  нарушавайки общочовешката етика и морал, не знам, но, вероятно, и той не знае?!

Откъде, накъде копои на бившата българска държавна сигурност ще продължават да насъскват и етнически да разединяват, както и политически да противопоставят българския народ, под диктата на сродните си, вечно живи, и неумиращи имперски интереси на специалните служби на бившия Съветски Съюз, и на съвременната политическа власт на Руската Федерация?! Кой и защо допуска да инициират етнически размирици, и стълкновения?! Нека, каквото искат да вършат,  да го вършат у тях, а не тук!

Защо, не се зачита Конституцията на българската държава, защо институциите й позволяват да се създават политически формации, които са откровени провокатори, по своята същност, срещу Нея!?
Дали, това е откровена политическа имитация или е още по-откровено погазване на най-висшия Закон на държавата?!
Може би, е обикновена мимикрия, последвана от генната им реинкарнация на невидими хора – в приспособими, едри буболечки! Да не би, пък, да е просто цирк - по съветски, по американски или не знам, по кой си друг тертип?
Откъде, накъде – да не би България да е колониална държава или протекторат на някоя от тях, или е толкова изпаднала интелектуално, и икономически, че я нямат за нищо?!!

Няма да тълкувам поведението на български граждани и държавна власт, не искам да коментирам характеристиките, и поведението на политическите партии, и зависимите граждански организации, но те обиждат достойнството ми!
И не само моето, вероятно, знаете!
Принуден да се защитавам, искам да ви попитам, само, едно нещо – вие ли управлявате живота на семейството си и ако отговорът е положителен, то – кажете, защо обществото и властта, избрана от него, са в това окаяно състояние, в тази ужасяваща позиция на подчиненост и непрестанна мимикрия в дупката на огромната, сякаш, извънземна манипулация?

Защо се позволява зловредното влияние и непрекъснатата намеса във вътрешните ни дела, и в живота ни – на разни чужди, недобронамерени, по-точно, злонамерени държавни институции, заедно с техните псевдо-пророци?! Не разбраха ли, че съвременното общество уверено се е запътило към новата си технологична ера на съществуване и че, не площта, на непочтено завоюваната земя, е от императивно значение, а, че по-важно е технологичното, иновативното, умното, делото на мислещия човек, а, не  -  на примата!?

Каква е обществената полза, какво е бъдещето на народа, след като злостно се унищожават морала, етичността и нравствеността на дедите ни? Знаем, че като народ, ние можем да приличаме, единствено, на себе си и на никой друг, и сме го доказали по времето на столетията робство – много преди, и далеко по-дълго от съществуването под Слънцето на тия, които се стремят днес да ни наложат своите форми на поведение, и начин на живот!

Преди столетие, народният поет Иван Вазов, в качеството му на министър на културата и  образованието, е поканен на официално посещение във Велика Британия. Какво са търсели уязвените англичани, никой не знае, но, още на първия от обедите, домакините поднасят топла и ароматна супа, върху която Вазов посяга с насладата, с уважението на познавач и ценител! Започнал да сърба, за да достави удоволствие на големите си мустаци и да похвали домакините за избора, но тези му действия предизвикали смущение в пълномощния ни министър, който деликатно се опитал да смекчи, съобразно приетия етикет на поведение, шумните усилия на министъра.
Но, те не знаят – как се яде супа! – възразил поетът. И продължил, без да се смущава като гордо демонстрирал самочувствието си на издънка на един от най-старите народи в света! Бих казал, изпитал е същото удоволствие и чувството за интелектуално превъзходство, което е изпитал и брат му, блестящият победител на англичаните край Дойран, ген. Владимир Вазов, поканен също, години след това!

Младежи и девойки, сдобийте се с подплатено самочувствие, подобно на братя Вазови! То ще ви помага, за да не се гърчите в унизителната поза на проскинезата, да не коленичете пред, дошлите на този свят, хилядолетия по-късно от предците ви, без да унижавате и тяхното достойнство!
Не е възможно, нали, да ни учат – как се прави вкусната българска манджа!
Вденете истината от вярната история на народа ни, за да разберете, че е невъзможно детето да учи прародителите си, поради липсата на хилядолетния им опит!

Но, дали, агресорите са помислили, дори, че тази им авантюра, ще приключи точно като агресиите на всички, преди тях – зле? А, може би, нашата власт иска други да ни сготвят - по техен вкус и несръчен начин, или искат да ни наложат да харесаме нескопосната им манджа? Не, ние искаме сами да се погрижим за вкусната ни, оживяла хилядолетия българска кухня, с нейните подправки, вложени – дълго, преди да се е пръкнал техният завоевателен ген! Може би, властта няма сили, може би, не иска, заслепена от данайските подаръци или по-просто казано - неграмотността й се е изравнила по сила с тъпоумието й!?

Защо едните, не разберат, че сами искаме да си готвим манджите на живота, защо не проумеят, че светът, днес е друг и че, и климатът, и времето са различни – по-топли, по-тихи, че и светът е по-различен от изостаналия, техен!

Защо, не вдене и оня - пеленачето, от другия край на света, че не е дорасъл, все още, да дава акъл! Не е възможно детето да дава съвети на възрастните си родители, както често правят и тези, от общия ни Съюз или тези, трудно схватливите - от оня край на света, които попиха част от умствените богатства на народа ни, тъй като, всячески се стремяха да ги привлекат, обричайки останалите тук, на посткомунистическа мизерия!!

Колониална държава ли сме, че някакъв дребен п ...л, ще ни съветва, как да се справяме с ежедневните си неща и с тези, дори,  измами, насадени от злите сили, за които говорих?! По-лесно е, очевидно, да се съветва и да се разбива икономиката на по-слабите, да се отнема и естественото им право на суверенитет, отколкото, да се подпомагат с коректно, и високо нравствено поведение, за да можеш да покажеш приятелство, което те издига, а не враждебност, с която – се компрометираш!

Предлагам на некорумпираната и независима законодателна власт на Република България да създаде, обсъди и приеме Закон за защита суверенитета на държавата, и моралните устои на българския народ! Заплашено е тяхното съществуване и са под угрозата на пълното им унищожение, и ликвидиране!
Нека, чрез него, Обществото да защити своята независимост, своето етническо, и народностно обединение, за да не пропада, отново, от едно - в друго робство! Нека, се създадат конституционни законови ограничения срещу манипулирането му, под каквито и да са политически, икономически или други хибридни форми, за да оживее свободен!

Предлагам на некорумпираната държавна и общинска власт да направи пълна ревизия и промяна на всички чужди граждански, и държавни имена в топонимията на местности, и населени места като това се отнася за всички чужди символи, и паметници! И ги замени с български!
Предложението, не би могло да носи политически характер, защото се стреми да въведе ред и почит към националните ни герои, и памет!! Предлагам да се вземат примери от всички самостоятелни европейски народи и държави, жертвоготовни да опазят националната си памет, и суверенитет!!

Ако, не искате или ако, не можете – премахнете Конституцията, изтрийте герба на държавата и хлопнете, затворете вратата, зад тях! Утре и без това, няма да са нужни, няма да сте нужни и вие, след като ги няма, и народа, и държавата му!
12 / 13 април, 2019 / мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395819
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930