Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 08:08 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 769 Сингулярност
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.05.2019 00:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 769
Сингулярност

 image

 

Космическата сингулярност изкривява пространството, заради ужасяващата сила на гравитацията и непознатата, умопомрачително високата й скорост, която уплътнява до крайност съставната материя на черната дупка, създавайки още, и още, и още, несравнима гравитация! Силата на черните дупки е абсолютна и влияе навсякъде в космическото пространство.

Най-силна е тук, на Земята!
Тук, тя се преобразява, подобно на могъщата сила на  паралелните светове и се трансформира в неизтребима човешка жажда - за власт, и свързаните с нея политическа, и икономическа корупция!  
Има ли основание да се съмняваме в концентрацията и в чудовищното уплътняване, в сингулярността им в условията на човешките общества?
Не! Убедително, не!

Могат ли да си представят децата, че една част от човешкото общество  – тази на наемния труд, успя, в рамките на появата и утвърждаването си, да уплътни материалните обществени отношения, собственост и култура до невъзможните тоталитарни нива на уплътняване, и икономическия си капацитет  -  до този на най-изостаналите африкански страни, от позициите на необразованото си състояние?! Пресира властта си над обществата и съвременните им  отношения до степен - безнаказано да ги владее, и да се разпорежда с живота на всички!  
Присвои си и правата на Създателя, сякаш, го беше победила, обсебвайки уникалните му възможности, защото  - такъв беше примитивният й стил на живот! Различните политически форми, с които  се беше закичила, преобразиха времето на миналия и днешния век като го опустошиха, както - никоя война или бедствие, преди, и след това! 
За пръв път в историята си обществото на разумните пропадна, толкова дълбоко в земната черна дупка на непробиваемата концентрация на власт на материята като гравитацията й продължава да мачка и днес, и да изкривява до неузнаваемост нормалния му образ на съвкупност от мислещи индивиди … като космическа стихия!

Мутантите ненавиждат ума, не почитат и не използват разума, мразят, и се страхуват от гравитационната сила на таланта, и творчеството на твореца, а завистта ги изяжда! Питали ли сте се, защо?
Защото, не могат, нито да откраднат, нито да се сдобият с ум, с талант или с нравствената сила на добротата им! Завистта пречи на общочовешкото развитие, тя е преграда, която, никой от тях, не е в състояние да прескочи, за да се превърне в човек! И днес светът продължава, естествено, да се дели на малко нормални и на огромна маса от завиждащи, а сред него, все пак, продължават да се раждат обикновени хора, с разнообразни таланти!

Спомня ли си някой думите на Корбюзие, издълбани върху символа „Отворената ръка“ в Чандигар? Там, ръката на гения раздава знанията и дарованията си на всички, духовно богатият споделя богатствата си с огромната, хилядолетна култура! Ръката, приличаща на птица в полет.

С открита длан получих,
С открита длан раздадох.
Два стиха от поемата муОтворената ръка, дала заглавието си за наименование на монумента в Chandigarh.
Щедростта, според Декарт, е нравствена добродетел, синоним на душевно благородство. Според библейският пророк е божествена повеля – божиите дарове са дадени на човека, не за самия него, а, за да бъдат раздадени щедро на хората. Според Льо Корбюзие щедростта се римува с благодарността.
Благодарност за даровете – талантите, изсипани свръх изобилно в дланта му, както никому другиму и щедрост – раздадените с пълни шепи божествени таланти на хората, на цялото човечество.“

Това пише арх. Георги А. Георгиев в книгата си “Архитектуриада" / 2016 г. /, която всеки, който иска може да чете и препрочита - колкото му стиска, особено важно за  практикуващите професията.

Парадоксален жест за свят, овладян от завистливи и некадърни!
И въпреки това… жаждата на глупостта и завистта да владеят умовете на мъдрите, не умира, независимо, че отдавна познаваме  космическата пулсация, която продължава своя непрестанен бяг, променяйки всичко, дори, несправедливо присвоения ни живот! мп




Тагове:   сингулярност,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381360
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031