Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2019 12:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 772 Дефицит
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.05.2019 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 772
Дефицит

image

Мисля, че Обществото трябва да оптимизира разходите си за обслужване на Българската Православна Църква! Заради дефицита в поведението й, особено днес - на морал и доверие, както и за отклоняване от призванието й, да бъде нравствен, и морален стожер на народа! Днес, нейните архиереи използват православната религия за земни, предимно материални придобивки!
Моля, прочетете последователно ::
градски ескизи NN 139, 149 и 158, в реда на тяхното написване, преди години - след като бе одобрена, от Пловдивския окръжен съд, кражбата на творческия дом на българските архитекти и инженери, на колегите им от Европа, и света, които, единствени, ни подкрепиха в опита ни да я предотвратим! В името на справедливостта!

Мисля за отчуждението, което настъпи, между администрацията на Българската православна църква и Обществото! Тя, видимо, не служи на народа!
Тя не е самостоятелна, дори, в решенията си, а той, отдавна, не среща - нито морална, нито духовна подкрепа от нея, независимо, че продължава да я издържа!
От години администрацията на Църквата, не служи на народа - тя го използва, продължавайки да вегетира в нечистоплътието си!
Логично изниква въпросът - кому е нужна?!
QUI BONO!

Вчера, изненадващо и за мен, чух предложение и ще го споделя! То ме принуди, отново, да разсъждавам върху прастарата идея на българските царе -
да се подновят контактите с католическия клон на християнската религия, тъй като, нашата, православната, не можела и не искала да върви в крак с грижите на народа, и съвремието му!
Може би, има логика! Може да са и прави тези хора!
По този начин, обществото щяло да си спести опитите на всякакви да ни поучават като си присвояват правото да решават, вместо нас и българските църковни служители. Би могла да се отвори и възможност - други да защитават, загубените от народа, нравствени и морални ценности, след като тези, не могат!
След като, на това отгоре и Го крадат!
Може, наистина да са прави.

Кой му позволи на тоя духовен и морален лилипут, и на тия дребни, и непочтени буболечки край него, да очернят доброто, което са дали на Българската православна църква православните християни?
Защо съдебните институции си позволиха гаврата със справедливостта? В името на кои по-висши цели?
Защо, не бе оценена по достойнство безкористната помощ на хилядите архитекти и инженери при възстановяването на религиозните ни паметници?!
Кой ще отговори?
мп / седми май 2019




Тагове:   кражбата на бпц,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401861
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930