Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2019 14:45 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 784 Лилипути
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2019 16:48


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 784
Лилипути

image


Много смешно, ще кажете.
Но – не е!
Не е смешно, а тъжно!
Не е и тъжно, а е трагично!
Но, те си го знаят.
За това, днес, възложителите се опитват да ни измамят, търсейки некомпетентната помощ на обществото, без да се отказват от „компетентната“ - на ангажиралите се вече „специалисти“ и на момчетията, които са се заели да спасяват София!
С коварство искат да сломят гражданската съпротива, да ни измамят, да ни уязвят, предварително, ако проектът им за бъдещето на града, се окаже несполучлив. А той, няма как да е, заради професионалната им некомпетентност! Вината за лошите съвети, тогава ще е наша, а не тяхна.

Не се ли чудите и вие – с какъв акъл са се захванали с работа, от която си нямат хал-хабер, към която пристъпват с особено внимание, дори, изключително опитни проектанти в градоустройственото проектиране! Наистина, смешна ситуация – приелите работата признават, че не могат да я свършат коректно и се обръщат за помощ към гражданите!
.
Нали, ви казах, преди време – „специалистите“ от измамно новия Соф-проект към Столична община, които усърдно се занимават с т.н. “визия за София“, не знаят, какво да правят! Не знаят, разбира се - откъде, накъде трябва да знаят? Това, никой, не е и искал от тях, още повече, че са си лика – прилика с възложителите. И те са слепи като тях, и също толкова добре, изключително добре, професионално подготвени!!

Не знаят какво да направят и как да постъпят, и политическите им ментори! Има си хас, пък и те, нещо да знаят, как става! Ако знаеха, нали, щяха сами да си го направят! Плюс това се чувстват много нависоко - само искат и очакват гениални предложения от тия, на които са възложили измамата! Изпълнителите, също силно желаят да услужат, дори - с цената на всичко, дори, с цената на унижението да търсиш помощ от обществото на лаиците!

Но, нали, то, обществото очаква добри идеи и предложения за по-хармонична и умна среда, именно, от тях! Нали, са декларирали, че са и знаещи, че са обучени да направят това, което се изисква от тях. Заради това и то наивно вярва, без да знае, че го мамят!

Ментори ли казах, преди малко или само си помислих?
Не – мислех, единствено, за процесите на проектирането, за които се изискват огромни знания, житейски опит и нечовешко въображение, а, не за неграмотните „проектанти“ и още по-малко за непознаващите професията на градостроителя, граждани на София!
Изисква се въображение, подобно на необятното в главата на Тесла! Да, на Тесла, а, не като това на тия „професионални“ лилипути!
Оказва се, че за бъдещето на София и за възложената работа, на изпадналите в несвяст гении от Софпроект, трябва да се грижат, мислят и предвиждат, не само те - измислените „проектанти“, а и всички граждани на града!
Но, кой им позволява да цапат превъзходния престиж и името на проектантите от проектантската организация, носили го достойно, преди години!?

Остава да ги задължите да мислят, както ги задължавате да гласуват - като до урните отиват по-малко от десет процента от задължените. Та нали, всички познати и неочаквани промени, които биха били наложени, дори, минимални промени в живота на живия град, трябва да се открият, преценят, оразмерят и хармонизират с бъдещето, след петдесет години, когато от живите днес граждани, ще са останали твърде малко, когато и властта над града, и обществото, ще е друга!

Днес, вече са събрали данните, показващи състоянието на града, но, оттук нататък – нямат представа, как да ги анализират и най-важното – не знаят, какво търсят!
Никой, не знае!
Прочетоха ескизите с предложенията и се втурнаха да измамят, и града, и гражданите му, а и себе си. Решиха, че могат да свършат работата, надявайки се да ги ползват, без да знаят, че са защитени! Не могат да ги присвоят, както присвоиха и имитираха
т. н. “визия“!
Моля, четете, без да присвоявате сляпо, използвайте моите и знанията, и на другите, но, след като си плащате! Търсете помощта и на обществото, но, след като сте готови с предложенията си! Не очаквайте то да ги измисли, а вие лукаво да ги използвате като се опитвате да го измамите и подхлъзнете! Като поповете - народа!
Дали сте учили тази професия, не знам, но, ако ви липсва въображение, знания и опит, е по-добре да се разкарате, за да не пилеете обществени средства, а и да не сътворявате комични ситуации, за да не цапате професията!
Аман от некомпетентни инвеститори и проектанти, нали!
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397682
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930