Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2019 20:03 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 834 Белези на времето 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2019 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 834
Белези на времето 2  /  за десерт приемете 445 ескиз 
image
В парка през есента е великолепно, особено, чаровно!
Няма по-красив сезон от нея. Уникални, умопомрачителни багри, нарисувани от ненадминат творец, правят средата привлекателна за всички живи, които имат очи да я видят и усетят!
Есента ми прилича на възрастните, които очакват и познават красотата й, тъй като я разбират, защото и те, заедно с нея, изживяват своята есен. Природата наистина е майстор, а майсторлъкът й се вижда, преди всичко през приятните й дни.

Обикновено крача бързо, но тия дни, по-често се спирам и снимам. Снимам красота. Листата, нападали навсякъде – жълти, кафяви, многоцветни, малки и големи, приличат на хората, изпадащи от кръговрата на живота. Без да плачат, без да се тюхкат, отпадат, за да сторят място на следващите, които напролет ще се родят, и през есента, отново ... ще умрат. Природата следва неминуемо законите и последователността на своите безпрекословни действия, а човекът упорито се стреми да ги промени, за да стане безсмъртен!
Вярва, че може, че все някога, ще успее.

Обикновено за безсмъртни се мислят, владеещите властта над останалите.
Те не признават смяната на сезоните, не желаят да виждат падащите листа и оголелите дървета, нито посивелите треви, защото повечето от тях са слепи - не разбират метаморфозата на живота, не разбират вечната промяна на природата и разчитат, само на властта, която може всичко - дори, да ги обезсмърти!
Никой, не знае и не иска да знае, че живота на живите се променя в полза на неумиращата природа и прави услуга на почти вечния град.

И хората капят, подобно на листата, и умират, за да нахранят с тялото си земята, а мислещите – да транслират, и оплодят с интелигентността си мислещия, доказано, живия Космос. Всички по реда си, падат и изчезват, а след тях идват други. Приличат и на живите, и на изчезващите. Листата падат през есента, а хората – упорито живеят, все по-дълго и дълго.
Само политиците, които не са нормални като листата, живеят вечно, защото умни им пишат историята и рядко ги славят, независимо големината им, независимо багрите, с които са се оцветили, пак, като листата!
Нападали са и покриват земята в жълто и бежаво, а някои използват предишните си политически привилегии, и непочтено са полегнали върху пейките, мислейки, че и това е възможност, отличаваща ги от формите на привилегированата смърт.

Листа, листа, листа като хора и хора, подобни на листа! Едните умират през есента, други умират късно, а трети остават вечнозелени, подобно на националните герои, а не каго разни политици-измамници.
Листата приличат на хора. Но хората се стремят да не приличат на листа.
Листата падат през есента, а хората изпращаме при падналите листа постоянно, без сезон и ред! Няма привилегировани листа, нито хора след есента на живота, особено, след зимата.
Вечен е само градът!
На него хората-листа са успели да оставят част от знанията и ума си, преди да отлетят, след време, на далеко. Те са привилегированите, а не - самозваните!
Смятам, че поне, това трябва да научат - да отдават силите и знанията си, само на безсмъртните?
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380244
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031