Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2019 00:55 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 838 Не свързани мисли 90
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2019 07:45


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 838
Не свързани мисли 90

image


Светлината си мисли, че пътува по-бързо от всичко друго, но греши. Колкото и бързо да пътува открива, че мракът, винаги е стигнал там, преди нея и я чака! - Тери Пратчет.

В удивително състоянието съществува човека!
Знае, че ще умре и нехае, и щастливо очаква смъртта, защото не знае, кога ще дойде при него. Бъхти се, краде и убива, понякога твори, занимава се с религия и с политика, само и само, за да задоволи трудно задоволимата си нужда да превъзхожда другите, мамейки и Създателя, и обществото - за действителната си ценност. Бори се, лъже и маже, тъй като, не познава други форми на живот, а и властта над него, и обществото, така го възпитава. Смята се за богоподобен - особено, творците от него.
Покажете ми един от тях, създал нещо качествено и заслужаващо внимание, живял и творил през периодите на откровена политическа доминация! Няма и не би могло да има, защото или религията, или политиката заместват нормалното му съществуване, а той съзнателно им се отдава, тъй като, именно, чрез тях придобива измамното си превъзходство! И никога, не използва ума, нито разума си – не са му нужни!
Човешкият живот, изобщо, не е нищо друго, освен, игра на глупостта! – пише Еразъм Ротердамски.
*
В чудно състояние човек прекарва живота си - вегетирайки!
И съвременната държава, продължава да се управлява на принципа „топло-студено“, поради незнание! Употребяващите я, не знаят, как се упражнява това действие, изискващо много ум и разум, знания, и добронамереност към хората. Смятат, че служи, единствено и само, за ядене. Не знаят, а и не искат да знаят, че най-важната й функция е да пази живота, и здравето на народа, защото демократично произлиза от него, че управлението е деликатната форма на възпитание.
Не знаят и затова го наказват с различни посредствени идеи, сбор от непълноценния разум на посредствените си умове, с ограничителни норми и непосилни данъци, манипулират го, смятайки се за по-умни, чрез естествената тъпота на недоразвитите си представители и упорито унищожават родовата памет, и автентичното му богатство, унижават го с недостойните си комбинации и действия?
И се питам като повечето, дали, наистина - всички от властта са малоумни?! А, може би, са – само, гладни като предците си.
*
И градът, подобно на държавата, е сложен организъм, за да се управлява от незнаещи!
Необходима и задължителна е доминацията на знанието, и на професионализма при управлението им, защото, винаги - след настоящето, следва бъдещето, а то е важно! Наистина –
„Какво ще стане с този град, щом, нито на боговете, нито на хората им е жал за него?!“ – се пита Петроний.
*
Днес, в съвременна България, едва ли, има някой от властта, който коректно би могъл да тълкува и защити понятието професионализъм? Крайно необходими са, но, обикновено - това го разбират следващите поколения, а и от нея, никой не се притеснява – няма да са живи, когато ще се търси сметката!
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398070
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930