Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2019 20:57 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 840 Градовете, все още, очакват помощ
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2019 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 840 
Градовете, все още, очакват помощ

image


Не само София, а всички градове, все още, се надяват и очакват помощ от властта и жителите си. Необходимо е да се създадат закони, които да легитимират съществуването им! Своевременно, защото в неистовата конкуренция по между си, за вниманието на политическата и изпълнителната власт, се нуждаят от коректна професионална помощ, не само, за да оживеят.
Днес изчезват, едно след друго, селата! Утре, това очаква и малките градчета, останали без трудова сила и какъвто да е поминък! Градовете на България се нуждаят от помощ като за повечето лисват, дори, елементарните устройствени планове.
Едните, малките, старите, бавните в развитието си и ония - още по-малките, и още по-старите исторически градчета, от нашето недалечно минало, са обвързани силно, дълго и трайно с плодородната земя, около тях или с планината. Те са напълно зависими от годишните времена и от живота на природата, сливайки се с нея, увеличавайки и нейната, и своята красота. Днес те загиват! Дълъг и чаровен е списъкът, по който бъдещите хора ще могат да избират, къде да отдъхват, след десетилетията труд, а малките градчета са, и винаги ще бъдат, изумително привлекателни места.
И другите – големите, се нуждаят, все повече, от чист въздух, и от необятните пространства на полето, въпреки, че са препълнени от човешкото въображение, и от революционния заряд на милионите си жители, с технологиите, и с цикличността на ярко пулсиращия, и динамичен градски живот, превръщайки се - в неоспоримо място за живот на бъдещите хора! Малък е, за сега, техния брой, но в тях, днес - са съсредоточени повече недостатъци, и много по-малко качества, и въпреки, че носят колосална интелектуална енергия, те са обвързани с много болести, а и със стремежи към преодоляването им.
Всички те - малките и особено, големите се нуждаят от разума на хората, които ги обитават, за да заживеят съвместно в хармония, оптимално близка до него, ако го имат и ако го ползват.
*
Конкретно - на градовете са нужни закони, които да определят габаритите, посоките и грижата за развитието им днес, и прогноза за живота утре, защото в тях ще е съсредоточен бъдещия живот на човешкото общество!
Такива грижи липсват, тъй като се кара, все така, по инерцията, получена с изработването на общите устройствени планове. Притежават ги по-големите от тях и толкова. Летаргичен сън спи и недоизкусурената Пространствена териториално-устройствена схема на страната, която, по своята същност, би трябвало да предлага най-динамичната професионална експертиза.
Ако властта над обществото, не е в състояние да надстрои елементарните си грижи за планиране, би могла да потърси помощ от Създателя и ако той не откликне на молбите й, да се обърне към Зевс, Херкулес или Дадал, или някой друг от дългия списък на многобожието, за да помогнат на гражданите на страната, и те да заживеят сред богатствата на Приам, или Ксеркс.
На първо време, такава помощ на градовете и градските общества биха могли да окажат знаещите, и виждащите. Те трябва да сътворят програми в помощ на малките, и на малко по-големите градове!
Иначе, ще стоим и ще гледаме, ще живуркаме, а това е твърде познато, просто и тъпо!
мп ©




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380662
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031