Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2019 15:38 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 845 Не свързани мисли 90
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2019 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 845
Не свързани мисли 90

image
                                                                                                          Салвадор Дали


Постоянно се питам – дали, някой от българите-българомразци знае химна на България? Дали, се е клел, коленичил пред знамето й - никога да не предава нея и народа си?
*
На земята няма по-добър майстор на приказки и измислици от нищожно малката буболечка, която непрекъснато си измисля – лъжейки, дори, когато казва истината! Върхове в творчеството й са примерите от многобройните измислени биографии на хегемоните от икономическо-политическата мафия, окупирала властта, не само, у нас.
*
Дали, изкуствоведите биха могли да посочат, поне един, изключителен творец, споделящ комунистическите идеи – живял и творил през периода до днес? Освен, може би –педалът, носещ псевдонима Максим Горки. И вие посочете, ако можете, поне, един.
*
От телевизионните програми продължава да лъха, с още по-голяма сила, неописуема посредственост, която манипулира, променя и успива с простотията си наивната аудитория. Наистина, няма и не би могла да съществува такава държава, и толкова успешно манипулиран народ. Но, в края на краищата - съществува! И то при наличието на постоянна, и тотално действаща манипулация. Кой знае, как се смеят на народа, който „управляват и възпитават“ - тия от властта!? Поради това и днес, никой в страната, не е свободен, съгласно европейските норми.
*
Задължително е добиване на качествено образование от всеки човек. Знанията са му нужни, защото заедно с тях и с упоритостта си, биха могли да достигат до науката и иновациите, които улесняват, и облагородяват средата на живот на хората и градовете. Самите те стимулират раждането, усъвършенстват и мултиплицират човешкото въображение. Заради тях, градовете се множат и ще се увеличават тези, които искат да бъдат граждани.
*
Политическата власт и нейните манипулации успешно и трайно спомагат за увреждането на психиката, морала и поведението на обществото. У нас тя го маргинализира до степени на профанизиране и оскотяване на сетивните земни организми.
*
Преди години узурпаторите си бръснеха черепа по подобие, на току-що освободените криминални затворници, в стремежа си заедно да уплашат и без това уплашеното общество. Тази мода е, все още, на мода, а това говори, че и т.н. преход е, все още, жив и здрав, и вероятно ще е здрав, и все така жив, дълги години.
*
През годините властта замени цилиндъра с каскета,
Гордата осанка – с колениченето и проскинезата,
Умът – с глупостта,
Духът – със завистта и достойно получи своята зависимост!
Изглежда, не би могла да живее без нея!
И все я търси, и я търси – навред!
мп ©






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380423
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031