Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2019 11:50 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 856 Ако не е тъжно, ще е много смешно
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2019 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 856
Ако не е тъжно, ще е много смешно

image
                           Манекен с фамилия, завършваща с ff 


Много смешно е малоумното решение на предишната техническа власт на града, продължаващо тъпо и упорито да се следва и от днешната. Думата ми е за т.н. буферни паркинги. Задавали ли сте си въпроса, кому са нужни, за кого са предназначени, облекчават ли транспортния трафик, привлекателни ли са с нещо свое, уникално, освен, че спират прииждащата работна ръка към огромния град, която свободно и безпрепятствено го пресича надлъж и на шир, и го мърси на воля!
Да, необходими са, за да спират колите на идващите, но, какво става с тези, които циркулират вътре в него? Знае ли някой? Знаят ли специалистите от управлението на СГТ? Очевидно, не. Не знаят, а и не им пука за един милион коли, които ежедневно се движат в различни посоки, особено, активни – към централната му градска част. И това е естествено, тъй като структурата на града е радиална и в центъра й са концентрирани, почти всички важни, и необходими на гражданите, обществени институции!
Заради непознаване на транспортните потоци и заради липсата на знания, и професионална култура - с градоустройствените проблеми на три милионния град, се занимават и отговарят хора, сред които няма, нито един подготвен градостроител, което е парадоксално, откъдето и да го погледнем.  

Кой управлява движението в рамките на съществуващия стар град? Естествено, никой не управлява хаоса, а той расте и се размножава свободно и наистина, на воля!
Къде паркира колите си този един милион, возещи, само по един човек, къде гарират вечер? Отговорите липсват, тъй като няма, нито изследване, нито институция, която да се грижи за тях. Отговорът е един – кой, където намери и с това започва едно безконечно търсене, и въртене вътре в кръг, в радиалната градска структура, от която няма и не може да има нормално влизане или излизане, защото е задръстена!  
Никой не смее да зададе и определи въпроса, кои са по-важни – влизащите отвън в града коли, също с по един пътник във всяка … или няколко пъти по големият брой на колите на постоянно живеещите в града, граждани?

И аз не искам, а и не мога да отговоря, вместо институциите, и вместо вас – постоянните жители на София! Защото мисля, че така ви е по-евтино, сметнато, както винаги по български като оня нарицателен герой на Елин Пелин, от който се срамуваме или като оня нарицателен герой на Алеко, с който се гордеем!

Дали е така, как мислите? Дали, не греша?
Дали, скъпата ви кола е по-защитена от атмосферните условия и климатичните промени навън или е по-сигурна от кражбите на апашите, не знам, но, очевидно, вие - гражданите не искате да плащате таксите за паркиране и за гариране, и си траете, и продължавате да си живуркате по старому... Смятате, дори, че сте си направили добре сметката, особено, когато сте изиграли мафията! Същевременно - тя, общинската фирма за управление на градския транспорт, препълнена от чиновници, които лапат, за да ви наказват, не прави нищо, абсолютно, нищо за подобрение на средата и за чистотата на града. Той е препълнен от постоянно паркирани коли и се мие, веднъж-дваж през годината от пролетните и есенните дъждове, а дробовете ви, и дробовете на града, продължават непрестанно да се пълнят с мръсотия!

Спете спокойно, софиянци!
Градът, отдавна, не е ваш, а на чиновниците, които издържате, за да ви наказват с малоумието си като ви предлагат празните си буферни паркинги и свободните градски улици, и булеварди - за денонощно паркиране, и гариране под откритото небе, но с апаши! Спете спокойно, деца на прастария град – хаосът е, все още, пълен и все още, ваш!   
мп ©




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402543
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930