Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2020 13:02 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 874 Общи интереси
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2020 10:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 874
Общи интереси

 image


Дали, управлението на държавата отчита националните интереси или обръща внимание, единствено, на многобройните собствени, е част от съвременните политически и национални загадки. Ситуацията е тревожна от десетилетия, да не кажа по-вярното съждение – от столетия. С малки времеви изключения.

Всички виждат, чувстват и разбират, че трябва да настъпи качествена промяна в работата и поведението на участниците, тъй като, и всяка кражба, и всяко незачитане на обществените интереси, подобно на всяко действие или бездействие от живота ни, има край.

Тъжно е, много е тъжно, че в нашата държава се е наложило тоталното  еднообразие на една, единствена, професия или специалност – тази на неграмотността. И като че ли, болшинството се е специализирало в нея! С особена сила, това личи, в средата на нейните административни структури и най-вече – в управлението й. Тя беше превзета, използвана и рязко  преобразена от недоучили млади, предано зависими и манипулирани българи, придошли от всички краища на страната, без да се отчитат проблемите, нито на градовете-приемници, нито на изоставеното стопанско развитие на опустелите територии, нито на обезлюдените села, градчета и градове, за сметка на свръх претоварената столица и властта в нея. Очевидно, това беше и продължава да бъде неграмотна управленска политическа допустимост, нелогична и недопустима от държавническа гледна точка, една продължителна операция, която тотално преобърна смисъла на териториалното планиране и пространственото  регионално райониране на страната, промени живота и бита на милиони, и която разруши естественото си развитие. Паралелно с тази смущаваща териториална, институционална, демографска  и културна трансформация, бих казал, … убийствена метаморфоза, бе парализирана йерархията на държавните структури, и като че ли - ги обезсмисли.
Но, кой да мисли?!
Придобиването на политическата власт задължава и изисква оперативна работа от специалисти, а не от дилетанти, които нямат представа, какво управляват, как и в каква посока трябва да се използват националните ресурси, за да има обществен интерес и прогрес.
Дали, би могъл, някой висш държавен служител да обясни нуждите от функциите на териториално-устройствените единици на страната и ползата от тях? Има ли такъв?! Дали, би могъл да допълни и обясни състоянието на ненужния огромен апарат от незнайни, и в повечето случаи, неграмотни чиновници?
Дали, някой би ни обяснил, каква е ролята и поведението им при управлението на няколкото, административно определени, региона? Защо, ще попитам, те съществуват, все още? Кому е нужно това деление, та то не функционира, а е крайно необходимо да е жизнено и динамично! На всичкото отгоре, територията на България е разделена практически на отделни, несъответстващи на реалното му развитие, зони – около и в София, около и в Пловдив, Варна и Бургас, а навсякъде другаде животът, сякаш, е спрял. Пресилено използвам сравненията, но те са по-близо до действителността, отколкото неграмотността на регионалните държавни структури! И на това не се обръща внимание, тъй като процесите не засягат видимо административната и политическата власт на страната, тъй като, инерцията на неграмотността при управлението им продължава да е абсурдна!     

Държавните структури бяха и са напълнени от партийни членове, в зависимост от това - коя политическа партия управлява. Макар и временно! Тези момичета и момчета нямат хал-хабер от същността на структурите, от тяхното управленско предназначение и мястото им в общото управление на държавата! Те не управляват, а служат за трансмисия на готовите европейски програмни средства, без да могат да оценяват предназначенията и преимуществата на вложенията, създавайки един невъобразим интелектуален, планов, и икономически безпорядък, който открито демонстрира тяхната несъстоятелност! Те служат като подчинена и зависима маса от тотално манипулирани неодушевени индивиди.  

Съчетана с поголовните присвоявания на средства и длъжности, на права и възможности, на лични и кастови интереси, икономическата среда, и политическата конюктура нарушиха териториално-устройствената и създадоха хаос!
Хаосът бързо се мултиплицира, защото е изключително динамичен като скоростта му на развитие превъзхожда мъчителните опити и решения на мислещите, знаещите, и можещите - да създават ред, с правила и закони във всяка сфера на човешкия ни живот тук, ... на тази, единствено, останала ни и все още, наша територия!

Но, защо не се промени окаяното съществуващо положение?!
Нали, всички виждат опасността, която носи неграмотността и безхаберието на всички, “управлявали“ до сега, политически партии и партийки?
Нямам обяснение.
Очаквам, че висшата власт, все някога, ще стигне до неминуема управленска безизходица и ще потърси помощ, и нови сили за поредната инкарнация на държавните, и политическите структури - само, и най-малкото, защото народът е, все още, един и същ! Искрено се надявам да се престраши и пресрами, за да попита, ако не знае, да потърси помощ от останалата, по-голяма и по-образована част от обществото! В нея е стаен огромен интелектуален потенциал и той трябва да се използва!!

Питайте, защото, не е срамно да се пита!
Питайте, защото, очевидно, не знаете, защото, повече от очевидно е, че нямате, нито сили, нито потенциал, за да си вържете гащите, ...  дори!
Именно, тази стъпка би могла да се превърне в първата - за обединението на народа, като коректна форма на призив за помощ.
Не се притеснявайте – ние знаем за неграмотността ви, убедени сме в незнанието ви и дребните ви интелектуални възможности, но, без нас - всичко в тази държава ще продължава, все по-бързо и по-бързо да пропада!

мп          



Тагове:   общи интереси,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398953
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930