Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2020 21:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 896 Много ползи, едни проекти
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2020 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 896
Много ползи, едни проекти

 image

 

Възможно ли е градовете по света да ограничат тоталното си подчинение от моторните превозни средства? Възможно ли е и как би могло да стане, ако е възможно? 

Дали, човечеството търси тези подходящи територии? Наистина ли, градовете по света се нуждаят или властите им са се примирили, че такава земя, изобщо липсва и е по-лесно, и по-евтино - безболезнено да се разширяват, отнасящи се безгрижно към загубеното време за живот на гражданите, и към средствата, които губят за придвижването си в тях? Дали, търсят и наистина ли се нуждаят от нови пространствени възможности за многообразните си настоящи, и бъдещи  функции, искат ли да отговорят на непрестанно растящите изисквания на гражданите си, могат ли да разрешат - трудно решимите си функционални проблеми? И ако искат, и ако търсят, което е повече от сигурно – до къде са стигнали, намерили ли са или не? Светът, все още, няма решение. Ние му предлагаме своето.
*

Разчитамe, че част от проблемите на градовете могат да се решат, ако се използват, предлаганите от нас градоустройствени проекти, получили сертификати за патент и индустриална собственост от Европейския Патентен Офис / EPO, и от Патентното Ведомство на Република България, както и сертификат от Световната организация за интелектуална собственост / WIPO за света..  
Те предлагат това, от което се нуждаят всички, без изключение, населени малки, големи и свръх големи урбанизирани от човека територии като използват оптимално нивата под земната повърхност на свободните от застрояване и инженерна инфраструктура дворни пространства на комплексите за образование по света.

  1. С проектите предлагаме усвояване на тази земя - за многообразни градски функции, които ще улеснят пълноценното използване на тези територии за нови,  недостатъчни или несъществуващи, все още, градски и човешки функции, полезни за повишаване на хармоничната им употреба.
  2. Проектите са крайно необходими иновативни градоустройствени решения, които обогатяват всеки град и гражданите му, тъй като получават още земя, приличаща, сякаш, на паднало от небето богатство. С нейното усвояване те добиват шанс да създадат ред в управлението на функциите паркиране и гариране, както и да създадат, и нови други, от които се нуждаят. Възраждат и загубените права на всеки жител да се чувства като нормален член на гражданското общество, което се грижи за него, като пешеходец и да се сдобие с лични облаги, чрез усвояване на коренно различните им форми на употреба.

Предлагаме да създадем град без улично паркиране и гариране.

Предлагаме да реализираме проектите си като с това ще обогатим София – с над 2,5 милиона квадратни метра неизползвана до сега, скъпа и безценна земя, притежаваща уникални, и многообразни функционални възможности. С тях градът ще възвърне загубените си права да консумира изградената си улична мрежа в нейния оптимален капацитет.

Това ще се постигне, след окончателното завършване на предлаганата многофункционална урбанистична пространствена структура, която е възможно да се реализира в рамките на няколко години като постепенно ще ограничава употребата на уличната мрежа за паркиране и гариране, и ще я освободи за движение. Тогава собствениците на моторните превозни средства ще бъдат принудени да ги паркират и гарират на строго определените за функциите места, а с това ще се въведе ред и рязко ще се променят отношенията между града, и жителите му, ще се подобрят и условията на живот в него. Наистина рязко и необратимо, и в обществена полза, тъй като вложенията няма да използват обществени средства. „Виновна“ за това, тогава, ще бъде общинската власт, чиито грижи са наложили изграждането им.
С проектите, градът има шанс съществено да се промени и да се  превърне в друг - умен и непознат, с чиста и безопасна среда, готов да покаже красотите и богатствата си.
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398108
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930