Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2020 22:50 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 904 Инфекция ... за света
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2020 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 904
Инфекция … за света

image
 

Защо пандемията се разду, както нито една болест, обхванала света, досега.
Да не би да е репетиция?
Питам се, дали, не е репетиция за нещо много по-голямо!
Мисля така, без да съм сигурен, защото ме завладя натрапчивото чувство за страха на властта, за гражданска опасност, за духовно отчуждение, което мерките изискват, заради животинския ни стремеж да оживеем на всяка цена, тъй както се натрапва и насажда психозата за страх, защото неспособността да се организираш трябва да се промени, за да подредиш живота и на другите, а не само своя, заради очевидната опасност, без да изглежда невъзможна за малките ти възможности.
Тя е пред нас, тя окупира света за няколко месеца - света, в който, като че ли, няма да има възрастни хора и над които повече няма да греят топлите животворни лъчи на Слънцето, и на които, изведнъж ще изгорят, и чакащите им души, и разума, причинени от опасността от вирусите или от манипулацията, която иска да продължава да живее сред мръсния въздух и малоумието на ограничените духом.
Кой използва вируса?
За какво им е нужен на тия, които са го създали и разпръснали?
Разбирам, за какво и се питам, дали, тази зараза не е репетиция и подготовка за днешна или утрешна война, а може би, е бледа имитацията на утрешния ден, след който душите ни ще отлетят в небитието като непотребни?
Кой слага психологически вериги на човечеството?
Кой пуска, един след друг, години на ред, различни вируси, ту в Азия, ту в Африка, но, никога в Америка или Русия? А, може би е така, защото там страдат повече от болестите на безкрайната глупост, подобно на онези части в Европа, където се е родила и където книги за нея са писани, и песни, още - се пеят!
Кой пусна бацила на една уж, нелечима болест?
Кой иска да изтреби възрастните, но и мъдри хора?
Незнайно е и защо бе „открит“ точно в Китай, а след това – изведнъж, прехвърчайки падна и в Иран, и в Италия?
*
Дали, тази зараза, не е поредната агресия, дали, не е проста случайност, която по-бързо и от войната завладява противника, а чрез болестите си и цвета на човеците, а след него, и цялото човечество?
Може ли, да съдим за агресивното поведение на мало-умната част към останалата - овчедушна, по бързината, с която се пръска и гърми, изненадващо и рационално, за видимите, а и за невидимите цели на пандемията, отново - с корона на главата?
Дали, да не споделя мнението на композитора Шуман, Роберт Шуман, с което обявява, че … „във всички времена е имало слаби композитори и много повече глупаци, които са ги хвалили“, … за да изкажа моето, че на света, винаги са живели и умни, които са давали всичко за прогреса му, но и тъпи, и завистливи, които, винаги са намирали път, и форми, с които да ги управляват, използвайки, и унижавайки ги - в своя полза.
Сигурно, някой иска короната! Но, очевидно е, че съществуват и други, които не искат да му я дават, и за които остава - вирусът.
Поразителното е, че операцията при мълниеносното разпространение, изумително прилича по характера си на една тотална световна война и това може да се окаже не подготовка, а развитието на нова, биологична война, в която няма да се употреби силата на ядрената, но ще се изтреби всичко ненужно живо, предимно възрастно население, оказало се ненужно, излишно и в тежест. Дали, човечеството ще постъпи, както моряците - при буря в океана, когато се изхвърля всичко, което тежи и пречи, за да не потъне корабът, и да оживее екипажът, и дори, оживелият да е, само оня - еднокракият!
*
Заради това ли, пандемията е контролирана?!
Какво ни говори тази безпрецедентна инфекция, разпространявана от ветровете на световната манипулация, какво ни открива тази война, която използва вирусите, бацилите и микробите!
Някой крещи - да живее Малтус!
Да живеят вирусите и бацилите!
Но, всички се правим, че не чуваме, защото, не ни се иска да повярваме и тогава се появява вирусът, само - сред възрастните! Но идва ред и на болните, и на непълноценните, а след тях - и на излишните етноси, и народи, от присъствието на които трябва да се изчисти Земята.
С тях политиците и икономистите, наследници на английския икономист Томас Малтус / 1766-1834 г. /„Есе за законите на населението“/1798г./, и неговите последователи от Изток, и Запад, ще успеят, все пак, да почистят земната повърхност от свръх населението й като, същевременно, ще ограничат просперитета и на Китай, и на Република Корея, ще тушират непокорството на Иран, а накрая – ще влязат, за да овладеят и контролират бъдещето на Индия, на държавиците от Балканите, както и на цялата наивна, добронамерена, и все още - самообвиняваща се Европа!
*
Интересното е, че бацилите у нас върлуват повече от хилядолетие, но, никой не ги е забелязал, тъй като са пускани, управлявани, и контролирани от византийци, турци, гърци, руси, сърби, румънци и накрая, но не по значение и западноевропейци - все агресивни родственици на първите експерименти на Твореца, при опитите му да създаде свое подобие на Земята!
*
Дали, българите са се поучили?
Не знам, но мисля, че не са!
Ние, не сме склонни към ред и сме народ, който трудно възприема, дори, безплатен съвет, ум и разум, и който успешно се поддава на манипулация, за да имитира, подражава и обожествява!.
А, би ли могъл да бъде стреснат или уплашен?
Отговорът е също отрицателен, защото, все още, е едни от най-бавно развиващите се, сред огромното човешко разнообразие и може би, именно, заради това живее от толкова отдавна, непроменим, един и същ!
*
Животът ни връща, само това, което сме дали на другите – пише Иво Андрич.
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402251
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930