Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2020 17:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 906 Отражение
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2020 07:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 906
ОТРАЖЕНИЕ

 image
                                                                                      Colossal

 

Предполагам, че всички сте забелязали и отбелязали, за себе си, промяната, принудително наложена от коварството на поредната световна грипна епидемия. Не тая, свързана със здравето на материалното ни тяло, а онази – на менталната ни субстанция.

Вирусите на пандемията, брутално и изведнъж, провокираха обществото, неговото интелектуално състояние и отношения!
Те го събудиха!
Принудиха го рязко да усвои и бързо да употреби, отдавна, натрупаните си технологични и културни богатства, придобити иновативни възможности за управление и комуникация, през последните няколко десетилетия.
Това е невероятно и неочаквано.
Но, дали?!
От началото на пандемията, обаче, ме завладя чувството, че се правят поредните опити за поредната политическа диктатура!
И заради това го накараха, даже, да забогатее и то прие, още повече, заради новите уникални възможности за общуване отдалеч, за обучение от къщи, за работа от дома, за коректно управление и постоянен контрол над всичко, освен, върху прякото производство и необходимите услуги за живот, от задължителните здравни институции, и от обектите за храна. Човешкото общество израсна, сякаш, беше отново в своя, отдавна отминал, пубертет. Порасна, а такова в своята история - то не помни!

Промяната е еманация на неговия неспирен възход, след края на последната световна война и другите по-малки, но жестоки войни! Крачката е огромна и няма аналог в човешката история, въпреки, че продуктите и възможностите й бяха, отдавна познати!Обществото се преобрази и от крайно екстровертното си състояние – се преобрази и затвори, само за денонощие, в света на интровертността, без да спира! Процесите, отдавна, чакаха своята реализация и тя настъпи, крайно неочаквано, принудена от кошмара на болестта. И като след всяка война, светът направи огромна крачка напред и нагоре! Днешната е биологична и жертвите, вероятно, няма да са по-малко!
*
Утре, след като се събуди, светът ще е друг.
Променихме се и всички.
Показахме, че сме мислещи и разумни.
И въздухът вече, като че ли, не е същият, и отношенията между хората се промениха, но  останалото, утрешното - не го виждам ясно, щом тоя и тая са, все още, министри, щом тия и ония са депутати. Всички те са обитатели на къщата на еднакво неграмотните, на учудващо невиждащите и нечуващите, повечето от които продължават да са откровени слуги на чужди интереси.
*
Но, това не е края! Остават да се извървят и другите решителни крачки към оптимизиране на отношенията в града и държавата, остават да се постигнат и другите оптимални, по-демократични, и усъвършенствани форми на управление, контролирани от цялото общество, тъй като е неестествено да продължаване да живеем, едновременно с новите форми на дигиталния свят, но и с остатъците от неефективните методи на властта на умрялото тоталитарно общество.

Необходима е свободата на съревнованието и конкуренцията!
Иначе, отново ще се появи вирусът на тъпотата и неграмотността – срещу които няма лек!
мп

  




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401207
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930