Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2020 13:01 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 929 Публичен кретенизъм
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2020 14:33


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 929
Публичен кретенизъм

Когато казваш истината във времена на всеобща измама, действието е революционно – цитирам по памет мисъл на Джордж Оруел.

 image

 

Не е ли публичен човешки, политически и философски кретенизъм обществото да продължава сляпо да следва фалшивите политически утопии на комунистическата, либералната и неолибералната идеологии? Развива ли се или тъпче на едно и също, мръсно място? Нали, тези догми доказаха, за твърде краткия си живот, измамната си същност. „Изхранващите“ се чрез тях шмекери нагло демонстрираха непочтеността си, присвоявайки и власт, и благодарение на нея – всичко, което можеше, и може да се употреби? Е и?  Те, нито пораснаха, нито поумняха, а се омърляха и тотално оцапаха.
Може би, левите и либерални политически платформи - да работиш за обществото, а не за себе си като го правиш съзнателно измамно, са изключително жизнени и дълго още ще имат живот. Тоест, обществото ще продължи да носи органичния си кретенизъм. 

Вчера, изневиделица - справедливостта на Твореца блесна като мълния, доказвайки, че съществува и пусна бацила на унищожението! Те се снишиха, след което – отново, се впуснаха да крадат от общонародното, сякаш, то продължаваше да е тяхно! Неочакваното бе, че всички продължиха да мълчат!
Отново, мълчат и даващите средствата - европейски народи, и властта им, мълчи и давещият се в мизерията си българин, изпаднал, отдавна, в блатото й - от колесницата, теглена от бързоногите коне на свободомислието, иновациите и прогреса!

Десетилетия икономиката и стопанството, вътрешната и външна политика се намират в очевиден колапс, и в тотално подчинение на тия от североизток, а отскоро, и на тия от запад, все – наши, добри „приятели“!
Десетилетия и българите се управляват от полуграмотни, нешколувани, и слабо квалифицирани танцьори, играещи по свирката, ту на едните, ту на другите като са принуждавани и те, като вързана и опитомена мечка – хоро да играят! Гладни и смешни, обидени, дресирани, завързани! До кога?!
*
Може ли, дресираната журналистика да покаже – колко малки и средни предприятия „измряха“ за този период, колко и как, все още, някои от тях успяват да „съществуват“?!
Може ли да покаже липсата на конкуренция и свободни пазари??
Могат ли тези лакеи да предоставят на Обществото данни за всички, оживели без да притежават откраднати или имплантирани пари, вместо да мастурбират, спекулирайки с вируси и бацили?!
Защо и днес оживяват само партийните, и мафиотски структури?!
Защо изпълнителната власт продължава да пълни гушата на същите непочтени крадци и мошеници, а народът мизерства?!
Защо продължава войната срещу него?

До кога, гладната мечка хоро ще играе?
До кога, в обществото тъпо ще се предпочита малоумието пред разума?
*
Съществуваме ли още като народ или и това е блъф?
Живи ли сме, наистина?
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396006
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930