Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2020 17:03 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 936 Политическа екстракция
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.05.2020 08:43


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 936
Политическа екстракция

 image


Събитията, разразили се на европейският континент, преди повече от седемдесети пет, осемдесет години, като че ли приличат на изрядна политическа екстракция, която е нанесла на европейските народи смъртоносен удар, поразил милиони. Човечеството, втурнало се да участва в самоизтреблението си не познава друг, подобен, зашеметяващ акт на самоунищожение!

Интересни са историческите интерпретации на участниците, различни са последствията от него, различен е и печатът, ударен върху съдбата на цялото човечество, върху бъдещето му и до днес, когато раните и последствията от тях, върху културата им, все още, личат!

Ще употребя определението екстракция, тясно специализирано и характерно за областите химия и физика, чиито екстрат, според скромните ми и не ангажиращи разбирания, най-точно диагностицира политическата среда и международните отношения, съществували и доминирали, преди началото на апокалипсиса, наречен Втора Световна Война! И днес, различните участници по различен начин интерпретират политическата среда и отношенията, следствие, както на Първото световно унищожение, и последвалия Версайски договор, така - и на Втория апокалипсис!

Втората Световна Война слага края на колониализма, а неговите най-дейни изпълнители като Велика Британия и Франция, победители от Първата, са нейните кръстници.

Страхувайки се от видимото възраждане на Германия, жестоко наранена след загубата си в ПСВ, политическите отношения на тези, а и на няколко други дребни колониални сили от Европа, отново, насъскват всички срещу нея. Привличат и изпадналата в политическа депресия, обладана от бацила на комунистическите идеи Русия, умишлено създаден от политическите и финансови световни интриганти.
И играта започва!

Принципът – разделяй и владей, овладян до съвършенство от световните колониални сили, е отново на политическата сцена.
Световният финансов капитал има интерес да експлоатира, създалите се подходящи икономически и политически условия за военно противопоставяне, които едновременно да отслабят, и унищожат света на социализма, в неговите различни идеологически интерпретации. Светът на колониализма и наченките на глобалния финансов капитал са в естествен съюз, за да използват и да унищожат с човеко-ненавистническата си сила, другите подобни, противопоставяйки ги като използват ненаситния апетит на руската социалистическа идеология за световно господство чрез създаване на световна комунистическа империя и мощния икономически възход на унизената и малтретирана от Версайския договор, национал-социалистическа Германия. Създават, развиват,  насъскват и противопоставят двете държави с близки социалистически форми на управление. Оплитат световните политически и дипломатически отношения така, че да не „участват“ в противопоставянето им, една на друга. независимо и точно, заради тази естествена  близост на идеологиите и формите им на управление. Преценяват, приобщават и заразяват с бацила, и други партньори по света, а унищожението започва, след агресивното решение на най-бързо въоръжилите се участници, всеки жадуващ за короната на владетел на света!
И касапницата започва!

Днес, всеки продължава да чете и преиначава историята й така, както на него му отърва, мамейки и разчитайки, че Трето световно човешко изтребление, няма да има, защото ще е последно!
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404650
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930