Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 15:10 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 945 QUI BONO 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2020 12:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 945
QUI BONO 1


image

 

Светът е на кръстопът.
Този същият, който се роди преди около половин хилядолетие – с появата на Франсис Бейкън и Джон Лок, на Дейвид Хюм и Адам Смит, на Жан-Жак Русо и Имануел Кант, на Сен Симон, на Шарл Фурие, и с появата на Карл Маркс, когато философските му проблеми се завъртат и развиват около проблемите на индустриалното общество, и неговата предопределеност, за да стигнат до утопичния социализъм, до безкласовото общество, и до ненужността от държава. Преди и след това, обвързани с морското и сухоземното пиратство, с откритията на територии от Третия свят, с идеите на Великата френска революция, и на следващата през 48-мата година на деветнадесети век, с краткостта на Ваймарската република, с Първата Световна Война и Великата октомврийска революция, за да достигнат до погрома на света при последвалата ги Втора Световна, и последвани от реализацията, но и от краха на социализма, на фашизма, и на национал-социализма, както от дългата, и измамна инкарнация на колониализма, усъвършенствана от западноевропейските държави, и накрая, от още по-измамната политическа промяна на догмата на комунизма, та – до днес, и днес!
Този период, като че ли е magnus opus за утопичните идеи на емпиризма и рационализма, както и за диалектическия материализъм със силата на въображението, при неотменимото наличие на време и на пространство. До днес!
Да, до днес, защото светът е на културен, политически, финансов и икономически кръстопът като не знае, нито как, нито кога, нито - накъде да тръгне.
Стреми се убедено да изостави олевяването на възгледите и действията си, сякаш, е преболедувал, най-сетне - лявата си политическа утопична болест, и емпирично е разбрал нейната несъстоятелност, след като е установил безличието на последствията от нея, забавили, както развитието му, така и намалили съпротивителните му сили, а накрая се принуди стремглаво да се очисти и от тях, използвайки за целта, управляваната от „водачите“ му, вирусна пандемия.
„Неочакваната“ й поява провокира твърде много размисъл и всеки нормален се запита – какво се цели, какво следва, как ще се реализира и какви ще са последствията от нея, за развитието му?!
Използването на това активно действие от „управляващите“ света и целта им да го променят като сложат начало на отстраняване на дългото, почти няколко столетия, съществуване на социалистическите идеи и родилите се, почти в края на съществуването им - фашизъм, социализъм, и националсоциализъм, заедно с измамната мимикрия на комунизма, и на техните агресивни антихуманни последователи, и пародийните им форми на имитация.
През тези столетия се родиха и интернационализмът, и различните образи на глобалния световен финансов капитал, на огромните международни компании, но и на потайните и измамни офшорни, които събраха накуп откраднатото обществено имущество от поробените политически, и икономически народи, оживели, незнайно как - до „инкарнацията на краха“ на комунистическите държави и общества, преродили се в „безкласови“, но препълнени с олигарси, и с крадливи международни илюзионисти от всички етноси, и краища на света.
Дали, това е действието, което ще промени политическото, икономическо, социално и културно поведение на човечеството, от днес, нататък – и дали, ще ги освободи от тях?
Кой управляваше развитието на пандемията?
Кой ще определи посоката на развитие на човечеството от утре, нататък?
Има ли решение или homo sapiens и неговият свят – сами ще го търсят?
Каква ще е промяната и кой ще има полза от нея?
Повече от сигурно е, че ползата - отново, няма да е за всички. 
Кой ще има полза?
Qui bono.
мп



Тагове:   qui bono,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381467
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031