Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2020 00:18 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 953 Непочтено шушукане
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 823 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2020 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 953
Непочтено шушукане
Шушукането е свойствена черта на буболечките-хлебарки, на мушиците-винарки, на бацилите и коронованите от човека вируси! Знаете, нали!

image


Не беше шушукане, не беше и на висок глас казано, най ми бяха крясъци на едни необикновени хора, борещи се за слава, която, обаче не знаеха, че не могат да постигнат с плюене и крякане. Никога не биха и могли даром да я получат. Слушах, гледах и не вярвах, не успях и да заспя, заради дълбокомислените им слова, защото се мъчеха да изглеждат високообразовани, а бяха просто непочтени манипулатори, най-обикновени.
*
Всички знаем, колко са грозни и непоследователни кавгите между роднини, и близки, между най-близките. Особено, тук – на Балканите, сред живелите хилядолетия хора от едни, безкрайно близки, роднински етноси. Тук, всеки определя себе си за по-велик, за по-силен, за най-знаещ и исторически, предхождащ другите, а основата, от която са се родили е една, но, никой не зачита историята, и я променя, обикновено, в собствен интерес, криейки миризливите си гащи! И това е естествено, тъй като миналото им, от незапомнени времена, е общо и неделимо, а настоящето - единствено право на всеки!
Различни остават гърците, тъй като са дошли много късно от другаде, като са се заселили по южната част на Балканите и са успели да откраднат и декларират, като своя, по характерния им пиратски начин, и земя, и кухня, и култура, и богове, но са останали сами, все така, чужди, пресметливи и крадливи, и не приличащи по нищо на останалите. По нищо и куриозното е, че те, дори, се гордеят с това! Как и с какво, след като си го откраднал - само те си знаят.
Другите, които са се различавали от автохтонното население на полуострова са османските нашественици, но които, заради предългото си, наложено със сила, владичество над коренното население, са се приспособили и са заприличали на него, дори, по уникалните му човешки качества. И пак ще спомена - за разлика от присламчилите се преди тях, две хиляди и петстотин години по-рано, гърци.

Защо етническото българско население, унижено и манипулирано от агресивните манипулации на алчните съседи, от страните от европейския запад и изток, родило се през хилядолетията общ живот и особено, след започналото от преди няколко столетия с появата на чужди имперски принципи и действия на разделяй, и владей вътре в границите на общата и не освободена, все още, територия на Османската империя – е населението, което и днес, продължава да живее по земите на днешната Република Северна Македония, всячески се мъчи да се откопчи, ту от една  власт, ту – от друга, само и само, да е независимо, попадайки непрекъснато под чужд ботуш.
Не помня и не знам българите да са им пречели!
Нищо, че е, съвсем очевидно, че нашата земя е била за тях и бащин, и майчин дом, и на всички тия, които са тръгнали да жертват живота си, за да я освободят.
Исторически вярно е и че през определен период от живота на следосвобожденска България и нейната власт, Русия проявява и налага хищническия си характер чрез група ненаяли се предатели, които прекъсват дейността на освободителните им борби, гонейки ги. Това е времето, когато и земеделецът Стамболийски, дори, се сприятелява с коварните съседи, за да демонстрират заедно  своето подчинение на Русия, в ущърб на България и Македония, на Западните покрайнини и Поречието на Морава. 
В ущърб, разкъсвайки и земя, и общото етническо единство!

Целта е била видима и тогава, още по-видима, и ясна е, и днес - да бъде раздробен българския етнос, за да го поробят на части, както поробиха кавказките народи, както подчиниха поляци и украинци, и малките балтийски народи.
На Балканите им беше, обаче, особено трудно, заради упоритостта и твърдостта на българите да се обединят, отново етнически и териториално, въпреки, усилията на непочтените власти, на неестественото държавно образувание – кралството на сърби и хървати, всячески  да им помага като заедно откраднаха и подчиниха големи части от българския етнос и неговата територия, като насилствено го "оперираха", за да забрави и гена, и културата, и историята си!
На всичкото отгоре, промениха и езика му като го напълниха със сръбски-изми, които си бяха чиста проба, развален български диалект, написан, при това, с латински букви и не, защото се срамуваха, а защото искаха да ги превърнат от българи - във всякакви други, но, никога българи. Вероятно четете и познавате историческите факти на геноцид и обезбългаряване на територии, изконни земи на нашия етнос. Това си поведение, самоопределилите се за водещи сърби наложиха и над останалите етноси, рязко подчинили ги на своята власт – народите на словенци, хървати, черногорци, босненци и унгарци. Измислената държавна структура не успя да преживее и едно цяло столетие, и се спомина, оставяйки реки от кръв, отново в своя и в защита на интересите на империалистите от Изток и Запад!
*
Защо позволихте да ви променят езика?
Страх ли ви беше, тогава за живота, който убийците сърби и гърци нямаха за нищо или се срамувахте, че сте българи и че сте роднина на героите, жертвали се за свободата ви, или защото бяха декларирали и българската си народност?
Да, за тях става дума и днес, за които си отваряте плахо душата, но искрено ги ненавиждате и мразите, защото трябва да ги делите с нас! Но те ви трябват и за да се идентифицирате като народ с близка история, както и с древна култура, която бяхте започнали, дори, да изобретявате, въпреки генетичните, исторически и териториални факти! Кой от вас ще ни каже, кого е защитавал българският народ и знаменитата му армия – там, край завоя на река Черна или край Дойран, край Одрин, Лозенград или Чаталджа?
Знаете ли?
Знаете и още как, и за хилядите безименни герои – ваши, и мои сънародници, оставили костите се по голите баири, а по-късно, и по голите острови на изстрадалата ни, обща земя, които вие поругахте, за да услужите на идиотските политически и империалистически домогвания на чуждите, и вам, и нам!
*
Защо, почти всички, които мигрираха и напуснаха завинаги родните си места, дойдоха в България, предимно в София, а не в Белград, в Солун или в Атина? Спомняте ли си за вашите роднини, които имаха доблестта и достойнството да избягат от геноцида, и предвидливо да се насочат там, сред близките им други българи, за да намерят защита и опора от тях! Защо, не са тръгнали към Белград или дори, към българския Ниш?
Ще ви отговоря.
Защото те, не ви бяха роднини, а просто - поредните завоеватели, които, на това отгоре, слугински изпълняваха на Балканите, гнусната политика на разделение, за да владееш разделените по-лесно, употребявана от империите на Русия и Австро-Унгария, на Франция и Велика Британия?! Слугите използваха, единствено, трохите от трапезата на колониалните сили, но … се заразиха от тяхната алчност, без да могат сами да прогледнат, за да видят немощта и насраните си гащи – фалшиви, и измамни в действията, както на политическата сцена, така и по бойните полета - до разпадането, на силно зависимата им държава през 90-те години на миналия век, изчезнала от земята на хората, заедно с хилядите жертви и с последния крясък на етническия геноцид.
Питали ли сте се, дали, тази им агресия и усилия са заслужавали хилядите жертви, пропилян човешки живот, осакатени етнически и човешки отношения? И то, за какво - да изпълниш многократно античовешки акт - в полза на чужд, и ненаситен агресор!
*
Дали, българи и македонци, преродени насила в чисти сърби, а след това и в още по-чисти нови македонци, живяха по-добре като второстепенни членове на бившата, неестествена и смешно „необвързана“ държава? Дали, изпълнилите задачата си сърби, успяха да станат по-велики и дали, малката им държавица порасна, дори, след подаръците на менторите? Превърнаха ли се българите от Западните ни територии в истински сърби, и кому беше нужно това безкрайно тъпо манипулиране, този отвратителен геноцид?! Можехме ли да си живеем живота, поколения наред, без да се крадем едни други, без да се поробват части от друг, близък народ?
Кому бе нужно?
Знам – не на нас.
Отговорът продължава да стои пред всички, без да искаме да отговорим и ние, и вие! Стои и пред общите ни наставници.
*
Защо, не се борихте тогава, срещу поробването си, включени в тази федерация, нищо, че знаехте за нейната фалшивост и изкуственост?
Защо, не определяте агресивните действия на сръбската власт като империалистически, а разни педали си позволяват да обиждат моя народ и Родина, и вашите най-близки роднини?! Какви претенции имате към българското правителство и какво общо има то към тях!?
Ще ви кажа!
Десетилетия наред, то ви подканяше да се събудите, да си отворите очите и разума, за да видите непочтената руска и сръбска манипулация, без да ви налага, каквито и да е условия! Но, бяхте заслепени, независимо, че знаехте, че няма, нито един сърбин или грък, който да се е втурнал да дари живота си за свободата ви! Днес, вашите псевдо- граждани се изявяват, отново, като  подстрекатели. Те, отново, ви жертват за чужди интереси. Напълно ясно е и че, и ние като народ си имаме такива като вашите! И те работят, все в чужд, в свой, и никога - в общ, родови интерес!
*
Питал ли ви е някой, как искате да изживеете живота си - самостоятелно като народ или подчинени другиму, както живяхте до 95-та? Налагал ли ви е, някой от моите сънародници своите условия, за да говорите на истинския българо-македонски диалект, искал ли е някой от нас, от държавицата ви и педя земя?

Не, но педалите наричат българите агресори и империалисти!

Не те са агресори, а тия, които избиха водачите и елита ви, тия, които поставиха на тяхно място необразовани цървули, за да ви управляват. Те са тези, които промениха и езика, и душата ви, насъсквайки ви към роднини и близки, насъсквайки ви към тия, с които сте живели, и сте се борили срещу поробители, и фанариоти! Те са тези, които и днес  ви  подчиняват на измамната си завоевателна политика, нищо, че и техните народи, не са, нито цъфнали, нито вързали!

Теглете си хамута така, както ви харесва и не ни плюйте безпричинно, защото времето и историята имат последни думата, а тя - няма да е във ваша полза.

Предателите са специфична човешка категория, която съществува, откакто свят светува. Никой не ги смята за хора, защото предават всичко, от което имат интерес и която знаете - всеки презира.
*
Защо не научите истинската си, вярна и славна история, а се унижавате сърби, гърци и руснаци –  да я пишат, така, както обработиха и езика, и разума, и душите ви?!
Защо не постъпите добронамерено и не се ограмотите?
Защото, отдавна, сте загубили националното си достойнство и суверенитет, защото и самите вие, не се смятате за потомци на онези, славни борци на македонския народ, а сте се превърнали в най-обикновени предатели на гена си, в измекяри, ръководени от педали. Защо се занимавате с нас, а, не със себе си?

Не разбрахте ли, че ние сме ви забравили, че и ние не искаме да слушаме идиотщините на предателите ви. Вярно е - и ние си имаме такива, и ние имаме неща за оправяне, но, вероятно, ще разберете, все някога, че нищо друго, не искаме от вас, освен – да пораснете!
Живейте си живота, с когото и както искате.
Нали, към това се стремите.
Станете нормални.
Пожелавам ви го!
Искрено ваш
мп    




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380709
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031