Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2020 16:14 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 958 Кой, кога и защо измисли демокрацията
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2020 18:50


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 958
Кой, кога и защо измисли демокрацията

 

 image


Всяко повторение е синоним на откровена наивност или на естествена тъпота, а безкрайното повторение е олицетворение на безкрайна умствена ограниченост. Особено, показателна е еднообразната употреба на еднообразни безперспективни форми на политическо управление и най-вече - на реализирали своята несъстоятелност, такива. Безспорен и очевиден пример е употребата на емпирично доказаните фалшиви догми на политическата идеология на социализма, с най-перспективните му форми - развитият комунизъм и близнакът му, глобалният либерализъм! Те непрестанно оживяват, заради измамната си форма и гъвкава употреба, успешно разкрити и разконспирирани чрез гигантските усилия на своите най-обикновени привърженици и „културни“ адепти.
Като всяка друга политическа партия и тези се огласят от гръмогласни и жестоки пропагандатори, сеят и разпространяват бацилите на своите фалшиви, и трудно реализуеми лозунги за равенство, братство и свобода като достигнаха до абсолютен идеологически майтап, който на всичкото отгоре, тези дни, вчера – дори, беше разкрит от самите й идеолози и работници.

Интересен факт е, че опитите и повторенията, на тези - едни и същи измами, продължават. Наистина продължават!
Мултиплицира се фалшивата им идеологическа платформа, преживяват непрекъсната метаморфоза и дори, не повярвах, че е възможно, отново - тяхното появяване, след пълната им дискредитация!

Удивително е днешното състояние на обществото!
Удивително е умственото и духовно състояние на властта!
То продължава наивно да се оставя да бъде влачено от вълните на тоталните партийни измами, обагрени с цвета на човешката кръв! То не чувства и не ги разбира! Не се и стреми да ги разбере!
А измамата крещи по улиците и площадите на града! Нищо, че измамници и него ругаят, и цапат, нараняват, и оскърбяват! Дали и той е неодушевен като сградите си, като някои от хората в него, дори!
*
Очевидно, политическите партии не могат да не създават разделение и противостоене, не могат да не провокират етническа омраза и вражда, не могат да не принизяват усилията на обществото за хармонично развитие, единствено, заради своята измамна същност. Партиите са хищници, които живеят, благодарение на тях! Те не биха и могли да съществуват без тях! Те измислят разнообразните им форми, раждат нови или доразвиват стари, дори – коренно ги променят и мултиплицират! 

Демокрацията като форма на обществено управление е най-висшата форма на измамно хуманно, морално и духовно представителство, демонстрация на удивителна политическа безотговорност, на най-успешна форма за неконтролирана кражба от обществения капитал и творческите му възможности!
*
Кога и кой е измислил демокрацията, и в чия полза!?
Задавали ли сте си въпроса?

Смятам, че демокрацията е най-усъвършенствания модел на колониалните форми на управление!
Тя демонстрира точно и анонимно принципите на разделение, в интерес на владеене и управление на мнозинството от малцинството, а социалистическата и последвалите я либерални идеологии, са най-висшата, тотална и без аналогия възможност за реализацията им!
Псевдодемокрацията е добре организирана световна политическа афера!
И днес, нейното сърце не престава да тупти, в ущърб на Земята и човешкото общество.
*
И все пак, искам да вярвам, че пред него има, и други пътища за бъдещото му развитие, но то - само трябва да ги открие и избере, след като намери решение и се откаже, веднъж завинаги, от измамната същност на политическите партии!
Ако не направи това, те ще продължават да налагат разделението му, за да улесняват своето управление, и неговата експлоатация!
Вероятно, все някога, ще успее да намери решение, основаващо се на жизнения му опит, за да намери друг път към хармоничното си развитие, но, след като премахне условията да бъде владяно от политико-икономическите мафиотски партийни структури, препълнени с ниско образован човешки материал.
За това е необходимо да поумнее!
*
Какво общо има измамата, свързана с непочтеното присвояване на земя и акумулирането на огромни обществени средства, необходими за изграждането на един, никому ненужен комплекс, ненужен - дори, на която и да е партийна структура по света, защото същността на всяка трябва да е друга - да служи на обществото!? Очевидно, създаденият не изпълнява тези, а съвсем други функции, вероятно и противодържавни, и в услуга на чужда, недобронамерена към страната ни, държава!

Някой трябва да докаже добросъвестността и чистотата на действията на общинските, и държавните власти при отреждането, закупуването и изграждането на този "партиен" комплекс!
Кой ще докаже пътя и начините на „почтено“ спечелените пари от притежателят му?! Може ли, без труд да се събират огромните суми, нужни за неговата реализация?

Кой и от какво се страхува, за да забрани публичния достъп до него, и въз основа на какви права?
Кой и защо е забранил достъп до морския бряг?
Кой и от какво се страхува, за да бъде охраняван?
Дали, кражбите и противодържавните действия на притежателите му не продължават?!

Кой би могъл да си позволи безнаказано да нарича свободни български граждани – агресори?

Кого и какво защитава жандармерията в града и на морския бряг – нормалните българи или тези от етническите партии, спешно призовани да защитават вождовете си?
Кого заплашват, търсещите защита, с тези си действия – народа, властта или държавата! 
От какво, от кого се страхуват - заплашва ли ги, изобщо, някой?!
Можете ли да определите - кои са агресорите?!
Кой се страхува за живота си и има ли закони, които важат на тази територия, и които да наказват умишлено съгрешилите, за да пазят порядъчните?!
Кои се очакваше да се сбият и защо? Имат ли допирни или конфликтни точки членовете на двете, коренно различни политически и интелектуално партии?
Но, първо трябва да попитам – защо се стигна до тук?

За какво са протестите, може ли, някой да каже?
Кой и срещу кого протестира?
Защо органите на МВР защитават обществения ред, защитавайки, „която и да е“, власт?! Не би ли могло да се намери решение и сваляне на охраната на тези две непочтени човечета?
Проблем е бил и ще продължава да бъде въпросът - защо бе допусната, защо се допуска кражба от общонародното, общественото богатство – та, нали, доскоро всички тия неуморно се „бореха“ за неговото непрестанно увеличение, защо се допуска и днес, необяснимото незачитане и неглижиране на нормалните обществени отношения – за това ли се бореше всеки от тях?!
Кой разреши създаването на противоконституционната партия и защо, защо се използват силите на полицията срещу народа, а не се приберат нарушителите на Конституцията и на законите на държавата?!
*
Ситуацията е драматична за управлението и на обществото, и на държавата! Вероятно, няма и да е последна.

Властта допусна огромна вътрешнополитическа грешка като противопостави две, несъвместими по своето политическо задание, опозиционни партии – едната, противоконституционно създадена на етническа основа и другата – създадена от всякакви, свободни да избират своето поведение, граждани. Същевременно, бе допуснато противопоставяне, въз основа на незаконно нарушена икономическа, а не политическа или идеологическа позиция!  
Властта и загуби, защото защити кражбата, и непочтеното морално поведение, а обществото спечели - лъсна общият им мафиотски интернационален характер. 
мп     

 

 

 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398262
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930