Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2020 11:44 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 859 ДОСАДА 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2020 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 859
Досада 2

 image


Ако има документ, има и история – твърдят професионалистите и тъй като не съм историк, ще се осланям, единствено, на разума и наблюденията си, а изводите е необходимо да се допълнят, защото е сигурно, че ще пропусна някои.

На страна оставям болката и ограбеното - тогава, и днес, тъй като можем да оживеем и ще живеем с нея, и без него!
*
Животът на Балканския полуостров тече от непомнени от човечеството времена, сменят се хора и етноси, нови заемат мястото на стари, но едни – траките и техните наследници българите остават тук и до днес!
*
Познаваме вечните интереси и на дошлите по-късно, след като са населили съседните  територии, които имат към земята ни. Знаят се и тези на обитаващите старите земи на българите на север, североизток, и край северните брегове на Черно море. Усвоили са ги други, във времето и след упадък на българската държава. Първоначално старите ни земи са под управление на Киевска Рус, а много по-късно и на родилата се от нея руска империя, и на всяко от следващите й политически превъплъщения. И днес, скоро дошлите продължават да смятат, че им принадлежат и следващите български политически структури! Което е удивително и крайно малоумно! 

Откъде идват новите хора?!
А, знаем ли, откъде се е появил човека?!
Най-вероятно Създателят е продължил експериментите си за създаване на нови и различни човешки същества, стремил се е да създаде многообразие, подобно на това в Природата. Създавал е нови, смесвал е генетичните им качества и недостатъци – забавлявайки се. Може би, го прави и днес, майтапейки се с несъвършените си  експерименти, които непрекъснато се стремят да се избият по между си, за да преживеят по-добре и за сметка на другите – краткото си земно време, отпуснато от него!

Интересите на съвременната руска империя се разпростират и активират интересите, и на по-малките, но гръмогласно ненаситни в щенията си, наши съседи. Те не са, само, към земята ни.
Основно, са насочени към ликвидиране на българския етнос!
Целта им е  да завладеят територията му, но и да успеят да присвоят, неговата и на предците му, съзидателна роля при формирането на последната човешка цивилизация - обладавайки я цялата, наведнъж, заедно с културата й! Интелектуалната собственост, притежание на траките и наследниците им, ги дразни и обижда фалшивото им самочувствие! Кражбите са от значение за всички тях, за да се осигури място за скоро- дошлите, макар и хилядолетия по-късно, за да изпъкне приносът им за човешкия прогрес, без да имат авторски права! За да се подкрепи самочувствието им! 
Присвояват и възможностите на Създателя решавайки, кой и кога да изчезне от земния свят, поставяйки си непосилната цел - наследниците на траките да бъдат изтребени, за да изчезнат и освободят, справедливо заеманото им място - на най-древният, и заслужил народ в Европа.
Частично неуспешни са опитите им през отминалите столетия, не съвсем успешни са и днес, но не се отказват. Ситуацията е подобна на онази, преди двеста и петдесет години, когато гърците са в колаборация с тогавашния ни турски окупатор. Днес, не престават да лъжат, да мамят и крадат, вече с помощта на съвременните, чрез които успяха да заменят, и историята на света с тяхната, измислената!
Всяка от жадуващите страни – Гърция, Сърбия и Румъния, особено - менторът им Русия, както и западните „демокрации“, направиха всичко възможно, за да изтрият хилядолетната културна роля и приноса на българския етнос, заличавайки и заменяйки името му със своето!
Накрая, човечеството разбра, че те са умните и грамотните, разбира, че не траките и българите, а те са вдъхновените творци, че те са създателите и владетелите на първите религии, и мистерии. Преди това си „присвоиха“ и боговете, и светилищата, и обичаите, и празниците за почитането им. Излъгаха, че са създали и изградили първите градове, че са първите, които са построили бойни кораби, без да са имали, нито дървения материал, нито са притежавали уменията и знанията, за да изковат сечивата, мечовете, и ризниците си, защото са били недоразвити крадци!
*
Руската власт, дори, провокира културния и религиозния свят, не само като обсеби ортодоксалния клон на християнството, но и безцеремонно изкриви историята на българския етнос, буквите, азбуката, и писмеността му, а това, безспорно са нагли престъпления срещу народа ни и човечеството!
Кражбите им, като че ли, са генетично заложени в техния чип и естествено се стимулират, заради технологичното им изоставане. Изоставането продължава и днес, и затова не престават да мамят, да крадат, и да плагиатстват, за да се държат на повърхността на постиженията на съвременния свят, но всеки знае, на кого принадлежи мястото на повърхността.
Крадяха, крадат и днес, използвайки всички непочтени средства, без да успяват да се превърнат, в очите на останалия свят, в по-умните и по-заслужили. С измама станаха откриватели на всичко, дори, на философията, дори на медицината, да не говорим за архитектурата и скулптурата. Присвоиха си и иновациите, свързани със знакови технологични постижения и открития в областта металознанието, и металургията, на изумително находчивата им употреба, накичиха се и с поразяващото въображение на траките и творчеството им, използвайки произведените от тях метални сечива, оръжия за труд и бой, които, изобщо - не познаваха. Не са имали представа, нито от металознание, нито от металургия, нито от обработка на металите и камъка, предизвикали първата технологична революция на културата, раждането на писмеността и изкуствата! Гърците присвоиха от траките и въображението, създало небесното и подземно царство на боговете, на титаните и нереидите, довело до създаване на последвалата ги монотеистична религия, и формите на ортодоксалното християнство. Нищо, че при преселението си т.н. елини от Африка са били няколко лодки африкански пирати, които са се "обединили", за всеобщо учудване, за да ограбят богатствата на Троя и са водили войната, повече от десетилетие, заради умствена слабост!
От хилядолетие, по навик, крадат иновации и от българите, присвояват и заменят авторството им, нагло и безцеремонно – така, както присвоиха и усвоиха земята ни, северно от Пелопонес, а Русия, дори, си позволи да търгува с българска територия, заменяйки я срещу друга, която й трябваше. Заменя и продава, и коренното население, задоволявайки агресивните си цели.
Тази агресия продължава да е жива и днес.
Да и днес я виждаме по площадите, и улиците на българските градове!
Горното написах, за да преразкажа накратко и достъпно истината от документалните извори, които показват общото в характеристиките и поведението на наглеците … !
мп ©

 



Тагове:   болка,   досада,   тъга,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380897
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031