Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2020 15:12 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 966 Изход
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.08.2020 16:34


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 966 
Изход

„Пешеходецът винаги е прав, докато е жив“...

image

 

Блокирането на кръстовища показва, само един, единствен проблем на града - недостатъци на транспортно-комуникационната му система.
Проблемът няма институционално решение, защото нито техническата, нито политическата власт знаят, как да постъпят и какво да направят, за да управляват по-добре и града, и държавата. Животът в тях, отдавна вегетира, замрял в очакване, а обществото – е оставено без надежда!
Защо?
Защото от години липсват подготвени кадри, от десетилетия са наложени и се налагат малоумни комуникационни решения, без професионална логика, основана на знанията за града, с абсолютно никакъв, с наивен и необразован проектантски опит, разчитащ на магията на драматично изчезналите политически догми!
*
Днешната политическа и икономическа мимикрия на псевдосоциалистическата, и псевдокапиталистическа държавна структура владее властта над народа, но считам, че все някога и тя трябва да се научи, че политиката не може да управлява градоустройственото планиране, заради твърде близките и много далечните им общи норми, и правила, обслужващи духовното и материалното на всеки член на човешкото общество, но далеч по-безсмъртни, спрямо нейните лабилни и временни политически основи! Нужно е да работи за него като се очаква то да й донесе планираните властови дивиденти и колкото по-бързо разбере това, толкова по-продължително би могла да „съществува“.
Обществото дълго и все още, безутешно очаква властта да му представи оптималните си устройствени решения, но малоумието на ангажираните надделя и реализира безумната, и безхарактерната им визия!

Въпреки съществуващите вътрешноградски и ново изградените околовръстни рингове, градът технически позволява на милиарди нахлувания на МПС и безпрепятственото им прекосяване ежедневно, от сутрин до здрач, надлъж и на шир, пресичайки, разсичайки и цапайки, дори, сърцето му!
Ще се съгласите, предполагам, с твърдението ми, че това решение е идиотско и е решение на незнаещи, на неможещи и некадърни „партийни специалисти“, позволявайки си, заради избора, да се мислят за гении, без да могат да се сравнят с други, даже и с нормални. Заради това, градската среда продължава да се управлява и проектира, само от псевдо-проектанти, от случайни, самонарекли се - градостроители. Не е ясно, къде изчезнаха многознаещите „партийни специалисти“ от високите нива на предишното поколение - назовавани и избирани?
А знаете ли, кога чиновници са участвали успешно при проектиране на някой, дребен дори, градски проблем, на каквато и да е инженерна, комуникационна, градоустройствена или архитектурна тема?!
Никога преди!
Днес са във вихъра си!
Без да знаят, за какво става дума!
Не знаят и как става това дяволско нещо, наречено планиране, проектиране и мислене, предвиждане и компромис - в полза на бъдещето на града, и на гражданите, след нас!
Да се чуди човек, защо се занимават с несвойствена за образованието и подготовката им дейност! Не се ли срамуват от недоброкачествената си работа, не се ли притесняват, че прахосват на града и на гражданите му, хонорари, които не заслужават, вместо, да си останат прости чиновници, които възлагат на знаещи проектанти-професионалисти, решенията?! Защо се самонадценяват?
Но и такива, отдавна, няма!
Въпреки, че днес са избрани, те продължават да не знаят, как да сътворят чудото … и скоро ще настане време, когато, никой няма и да ги пита - могат или не, както това се случи наскоро с един, тям подобен - „творец“, защото и обществото, и властта ще разберат за некачественото им образование, измамната им и недостатъчна подготовка, очевидната липса на знания и креативност на въображението!
То си е Божие дело, а те остават завинаги - негови прости, невръстни деца!
*
Удивително е да мислиш, да пишеш и едновременно да слушаш божествените звуци, създадени от музикалното въображение на гении!
Удивително, би било и ако можеш да преживееш живота си сред архитектурна среда, сътворена от божественото въображение на знаещи и можещи!
Нали?!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380889
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031