Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2020 13:37 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 967 Нищо ново в политиката на Европа
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2020 15:01


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 967
Нищо ново в политката на Европа

 image

 

Огромна трагедия сполетя Ливан и Бейрут!
Ужасяваща!
И политическите артисти, изведнъж, изскочиха и започнаха да се тупат по гърдите!

Но, къде бяха тия, които днес плачат лукаво за жертвите, преди столетие, преди половин столетие, вчера – за да споделят мъката на българския народ от умишлено нанесената му вреда, която го принуди да се бори за единството си, за оцеляването и съществуването си! Къде бяха световните лидери, безмилостно разсекли снагата на най-стария европейски народ, къде бяха, тогава - роднините на президента Макрон, впечатленият от трагедията днес, френски президент! Къде се скриха наследниците на Чърчил и Сталин?

Питам, за да си изясня принципите на дипломацията, на колониализма и тези на еднаквото човешко право, и еднаквата -  за всеки жив, свобода.

Защо, само преди столетие, непочтено мълчаха за стотиците хиляди избити или прогонени от дома и земята им тракийски, и македонски българи! Защо мълчаха и кимаха, в знак на съгласие, на непритежаващият човешки качества, ненаситен убиец Сталин – окупирал целия ни народ?!

Не се връзват призивите им за помощ днес и скритото насилие, сполетяло народа ни, преди столетие, и вчера, и днес! Защо си бяха затворили очите и милосърдието на душите си тогава, а днес призовават света за помощ за пострадалия град! Не се ли срамуват от пошлостта на апелите си за помощ, които и светът чува и вижда - в полза на бившата им колония!
Защо бяха затворени за немислимата, за всенародната кражба от световните политически хайдуци, при стимулираната от тях – уж, добронамерено, от преди пет десетилетия и от вчера, преди три, когато бе извършен отново геноцид, политическа и икономическа гавра над този народ!
Защото са едни и същи, нали!
Затворили са ги и днес, за да не виждат и да не участват при икономическия му глад, след като бяха прогонени от Родината си над два милиона образовани и работливи българи! Къде бяха, защо се криеха, защо и тогава, и днес продължават да играят непочтените си игрички, все  - със същия ни, зловещ окупатор? Може би, са се договорили, а ни заблуждават и разиграват евтини комедийни сценки! Или може би, не могат да се договорят, за да печелят и те от нас, както печелят милиарди от бившите си африкански колонии и от беднотията им!
България беше окупирана и опустошена като повече от столетие, изплащаше - некоректно наложените военни контрибуции на ненаситните си, все ... лукави съседи, икономиката й беше в тотална зависимост, без да успее да осъществи бленуваното си обединение, нито на народа, нито на земята си! Пометен бе, като че ли, завинаги и духът му!
Светът изпрати наблюдатели, за да удостоверят геноцида - комисията Карнеги, благодарение на президента Удроу Уилсън. Но, защо не последваха спасителни реакции? Защо днес, някои бързат да декларират присъствието си и засвидетелстват незабравената си любов към бившата колония! За страна, извън политическия и икономически Европейски Съюз, при това!

А, същевременно българският народ безмълвно - до вчера, потъва и загива, гладен, бос и беден, окраден, заедно с тях и от ненаситните комунисти! Защо?
Защо се грижат за други?! Вероятно, такава е същността на нрава и политиката им – избирателна и фалшива!

Не искам и не бих посмял да си помисля, дори, да кажа, че не трябва да се помогне на тези хора, на народите от Близкия Изток, но, всички тия фалшиви човечета, безизразно следят събитията в региона, стимулирайки ту едните, ту противниците им, увеличавайки и разпространявайки трагедията им като съзнателно се стремят към промяна на етническия състав на европейските народи, и специално - на югоизточните етноси!

Мисля, че чудовищната експлозия в Бейрут, ще бъде последвана от други и другаде, въпреки, че столетие вече, подобна гърми в ежедневието на българския етнос, без да прави никому, от цивилизованите общества, впечатление! Те не искат да чуват за тях, не искат да имат, нищо общо с окрадения, с опоскания ни народ, но искат да ни владеят така, както ни владее окупаторът.
Чакат и народът сам да реши проблемите си, но включват държавата и властта й към съюзите си, заради стратегическите предимства на географското ни положение! Към същото се стреми и окупаторът, опитвайки се и той, всячески, да запази позициите си чрез групата от национални предатели!

Истината, която не искат да чуят, е истината, от която и народът на българите, и Европа, и светът имат най-голяма нужда! А всички трябва да се пазим от измамниците, нароили се по политическите сцени на Европа, защото няма – нищо ново в поведението на артистите от Запад и от Изток!
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381380
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031