Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2020 07:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 971 Не свързани мисли 117
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.08.2020 08:02


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 971
Не свързани мисли 117

 

 image

 

Защо учените се опитват да ни убедят, че човекът - единствен от живите видове, е претърпял предълга еволюция, а другите – не?

Как смятате, възможно ли е Създателят да е построил сложната структура на живота и да е спрял, задоволен? Възможно ли е, да е сътворил едните, а след тях, последователно и другите живи видове? Мисля, че е било безинтересно за могъществото му – занимавал се е с Космоса и заради това е създал основата, и я е пуснал на Природата - с водата си и слънчевите лъчи, със зеленината и безкрайното множество от другите видове, за да ги усъвършенства. Пирамидата на живота е създадена спонтанно, но целенасочено като проект, според планово задание и за кратко време – с еднаква грижа за структурата на живите и за неживите видове. Най-отгоре сложил човека, за да отговаря, поддържа и защитава създаденото, във времето. От години, а и днес мисля, че човекът е най-несполучливият му експеримент, и поддържам това си мнение. / ескиз 342 /
*
Защо човечеството търси във Вселената само форми, подобни на своя земен живот!? Питали ли сте се?
Сигурно има и друг живот, някъде на Земята или в Космоса, който не познаваме, но той би могъл да бъде всякакъв - на по-умни или по-неразвити от нас видове, дори – на не приличащи физически на човека! Даже, необходимите им за живот, среда и енергия, биха могли да са коренно различни!

Защо учените продължават да смятат, че Създателят и Природата са се ограничили или са приключили с експериментите си, след създаването на човешкия вид?! Мислите ли, че е възможно?!
*
След като всичко и всички са толкова стари, защо родените днес, се мислят за по-умни от родилите се вчера! Имат ли основание?
Защо човечеството не се развива положително в морално и духовно отношение, а носи, все едни и същи, трудно отстраними, недостатъци? И то, толкова дълго?
Вероятно, хората са предизвикали Създателя, а той ги е наказал – сами да живеят?!

Защо човекът от Земята, вечно се стреми - да прецака другия, да победи със сила и с малкото си ум - разумния? Защо, все със сила, се мъчи да надделява, а, ако и тя не му достига – да измисля нови, и нови средства, за да убива и лукаво да отстранява пречките? Не му ли омръзна да прави, едно и също - милиони години?
Защо, все едни са тарикатите, наглеците и убийците, дори! Би трябвало и те да се развиват.
Защо се стреми да открива, все по-разнообразни форми на некоректност, на непочтеност, на морална и на най-елементарна човешка нечистоплътност и липса на качества, гордеейки се с грозотата и с недостатъците си! И то, само, за да победи, за да живее - уж, по-добре като това му отнема, почти целия живот – заради привилегии, хранещи ненаситното му его! И само единици стават привилегировани!

Вижте, обърнатата пирамида на живота на човешкото съществуване през изминалите години, през които злото тържествува над доброто, а малоумници продължават да управляват света на трудолюбивите и умните!
*
Дали, човешкият живот ще продължи, все така, да се съсредоточава в своите три кратки фази – на ловец на знания и опит през първите си години, на търговец – през съзнателния си живот, и на учител, безплатно даряващ добитите знания и опит, които никой не иска!
мп 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401385
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930