Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2020 10:19 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 804 Предполагам
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 355 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.11.2022 15:07


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 804 
Предполагам

image

Предполагам, че към изпълнителната власт на София и на другите големи градове, все някога, ще бъдат назначени грамотни и отговорни хора, някои от които ще поискат да ползват градоустройствените и архитектурните ми проекти. И днес, те продължават да носят творческия си потенциал, и прекалено ясни възможности да разрешат редица, трудно решими проблеми, за да попълнят липси в структурите на градовете.
Вярвам, че и нуждата ще ги принуди!
Все някога, някои ще погледнат и с моите очи, не само - с очите на завистта на властника и на чиновника!
Надявам се, тъй като вълните на развитие на обществения разум приличат на тия на живота и следват, една след друга, неуморно, неотстъпно и постоянно! Неусетно, дори - като всяка следваща застига и поглъща преходната, а погълната умира в прегръдката на идващата! Като вълните на Сахаров, като вълните на непреодолимата магнитна и космическа гравитация, носещи винаги нещо различно и неочаквано. Лесно се разбира, защото тези вълни си приличат с вълните на Земята, които и човека се опитва да управлява. Подобни са и на космическите.
Възможно е, да се развихри и земна буря.
Задава се буря в града, чиито вълни могат със замах да заличават предишните - плод на чиновническата глупост! Силата на бурята е във вълните и в размаха на изчезването, и появата, а проблемът е в това - дали, ще успеят да заличат навиците им да крадат! Ще ги принудят ли да потърсят и прогреса, защото иначе, ще изостанат - още повече, още по-видимо и още много по-болезнено! Има вероятност, дори, да се изложат, дори – да станат за смях!
Нужна е истинска промяна и ново начало!
За всички, без изключение!
*
Нужен е и нов закон за града!
Предлагам да се създаде закон за бъдещето и нормалното съществуване на града, който да прекъсне корупцията в областта на управлението му, трябва да се прекъсне похабяването, след тоталната му експлоатация!
Веднъж завинаги!
Професионалистите и Обществото трябва да установят нормите, правилата и законите, необходими на града и гражданите му, за да могат да обитават оптимално добри условия, а не бордеи – през своя, твърде кратък земен живот! Законите трябва да се приемат и стриктно да се спазват от всички, в полза на всички! Те трябва да са следствие и еманация от проучванията!
Изработването на законите трябва да се основава на настоящето състояние на обществото и града, но трябва да предвиждат и бъдещето му! Трябва да са полезни и стратегически прецизни, да преценяват, дори, безполезността на длъжността на главните архитекти към общинските администрации, тъй като дейността им е най-точния проводник на инвестиционните корупционни интереси у нас и които, от своя страна, промениха драстично, до неузнаваемост плановата и пространствената хармония на градовете! Дисхармонията забави развитието им и ги отпрати, и постави в средата на бавно развиващите се!
Трябва да има закон за града, вместо постоянна далавера!
Крайно време е да заживеем, подчинени на ред и законност, вместо на изпепеляваща корупция!
Възможно ли е?
Съгласни ли сте?
мп

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381023
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031