Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2009 14:10 - Спечели пари от блога си с Google AdSense
Автор: blogbg Категория: Технологии   
Прочетен: 160301 Коментари: 66 Гласове:
41

Последна промяна: 14.05.2009 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво е AdSense за съдържание?

Google AdSense е бърз и лесен начин за печелене от блогове. Чрез AdSense се показват подходящи, ненатрапчиви Google обяви в съдържателните страници на блоговете. Тъй като обявите са свързани с това, което Вашите посетители търсят на блога Ви, Вие ще имате възможност едновременно да подобрите своите съдържателни страници и да печелите от тях.

Програмата е безплатна и комбинира реклама с цена-на-клик (CPC) и с цена-за-импресия (CPM) - което означава, че Ви се плаща за действителни кликвания на обявите, като и за импресиите в блога Ви. Ако отговаряте на условията в Google програмната политика, просто попълнете онлайн молбата.

Те ще прегледат молбата и ще Ви пишат до 2-3 дни. Ако бъдете приети в програмата, ще може да влезете в новият си профил в Google AdSense и да вземете PUB кода за поставяне в блога.

 

Какво прави AdSense?

AdSense за съдържание автоматично обхожда съдържанието на Вашите страници и доставя реклами (можете да показвате текстови и картинни реклами), които са до такава степен подходящи за Вашите потребители и съдържанието на блогаВи, че ще бъдат оценени като полезни от посетителите.

image

Можете да персонализирате оформлението на рекламите, като избирате между разнообразни рекламни елементи и цветови формати.

image

Чрез широката база от рекламодатели в AdWords Google предоставя реклами за почти всички бизнес категории и на практика за почти всички типове съдържание, независимо колко е специализирано то.

Технологията на Google подбира за Вашия блог най-подходящите и най-ефективни AdWords реклами. И тъй като Google предоставя рекламите, не е необходимо да се грижите за поддържането на взаимоотношения с рекламодателите.


 

От какво ще печеля?
Вие получавате пари, когато посетител на Вашия блог кликне върху някоя от рекламите на AdSense. Рекламодателите също могат да избират да се появяват на Вашия блог, като предлагат оферти на базата на CPM (цена-на-хиляда импресии). Ценовите предложения за CPC и за CPM се състезават едновременно в AdWords, за да гарантират оптимизиране на Вашите приходи от рекламите.

Забележка: Google може да спре доставката на тази услуга за вашия блог, в случай, че забележи злоупотреби с генериране на приходи от изкуствени кликове.

Начини на плащане


Колко ще ми бъде платено?
Размера на приходите зависи от редица фактори, включително, колко предлагат рекламодателите за Вашия блог - Вие ще получите дял от това, което е платил рекламодателят. Най-добрият начин да научите колко ще печелите е да се регистрирате и да започнете да показвате реклами в собствения си блог. По правило, колкото по-качествено е съдържанието на Вашия блог, толкова повече рекламодатели биха искали да рекламират в него и съответно цената за клик ще се увеличава при нарастване на броя заявки.


 

Как се започва?

Да станете AdSense издател е бързо и лесно:

image

  1. Кандидатствайте онлайн

  2. Влезте в профила си в Google, копирайте и поставете PUB код-а в полето в Настройки в Blog.bg. Сложете целия PUB код. Пример: pub-хххххххххххххххх, като хххххххххххххххх е генерирания Ви номер.

  3. След това насочените реклами ще започнат да се появяват на блога Ви.*

* Имайте предвид, че Google система се нуждае от около 72 часа за индексиране на съдържанието Ви.

 

Какъв избор от банери имам?

Възможните банери, които може да сложите в профила си в Blog.bg са два.

Хоризонтален – появява се точно под постинга (над коментарите). Неговата големина трябва да бъде 468х60.

Вертикален – появява се в дясната колона. Неговата големина трябва да е 160х600.

 

Подробна информация за услугата може да намерите и на страниците на Google - https://www.google.com/adsense/

 

 

Условия

 

  • Инвестор.БГ АД си запазва правото при поставяне на банер от Ваша страна да постави и един свой банер.

  • Публикуваните рекламни банери минават през преглед от Blog.bg, като в случай на неправилно поставен код банера ще бъде деактивиран временно до отстраняване на проблема. Потребителят ще бъде уведомен за това чрез Лично Съобщение от Екипа на Blog.bg.

  • Рекламните позиции за поставяне на реклами са две, но потребителя може да избере само една от тях. При смяна на позицията на банера не е необходимо да се поставя нов PUB код. Това става бързо и лесно от Настройки – падащо меню Adsense.

  • При промяна на настоящите Условия Инвестор.БГ АД ще уведоми своите потребители чрез постинг в блога на Blog.bg.

 

 



Тагове:   Google,   Банер,   adsense,


Гласувай:
47


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. geo - От доста време го чакам
13.05.2009 15:47
най-накрая е факт, поздравления :-) Надявам се да е направено добре с цветовите схеми и прочие. Нямаше да е зле да има възможност и за лента с линкове, а не само за карета.
цитирай
2. анонимен - Крайно време беше
13.05.2009 16:11
да взема някоя кинта за труда ми. Благодаря ви! :-D

\m/
//
цитирай
3. borjanmljakov - Супер!
13.05.2009 17:17
Значи, доколкото разбрах, Google AdSense е бърз и лесен начин за печелене от блогове. Чрез AdSense се показват подходящи, ненатрапчиви Google обяви в съдържателните страници на блоговете. Тъй като обявите са свързани с това, което Вашите посетители търсят на блога Ви, Вие ще имате възможност едновременно да подобрите своите съдържателни страници и да печелите от тях.

Но най-хубаво ми се струва това, че програмата е безплатна и комбинира реклама с цена-на-клик (CPC) и с цена-за-импресия (CPM) - което означава, че Ви се плаща за действителни кликвания на обявите, като и за импресиите в блога Ви. Ако отговаряте на условията в Google програмната политика, просто попълнете онлайн молбата.

Те ще прегледат молбата и ще Ви пишат до 2-3 дни. Ако бъдете приети в програмата, ще може да влезете в новият си профил в Google AdSense и да вземете PUB кода за поставяне в блога.

цитирай
4. nikita6864 - това, което направихте със статистиката е голяма тъпотия!
13.05.2009 19:35
цитирай
5. анонимен - Да, подкрепям nikita6864!
13.05.2009 21:14
Това е ужасно. А аз си мислех, че кой знае кой ме е избрал... :-(

\m/
//
цитирай
6. pelikan4o - а така,
14.05.2009 23:39
дайте някои примерен блог с реклами да го видя как изглежда в действие :)
цитирай
7. pelikan4o - malko ne po temata...
19.05.2009 19:40
no az da popitam, dali imate nqkakvo namerenie da slojite edin prost kirilizator na sajta, za da se ulesnqt horata, koito nqmat vuzmojnost da polzvat kirilica??

Blagodarq predvaritelno ;)
цитирай
8. mamkamu - Добавения от вас банер ще е ли съо...
20.05.2009 12:07
Добавения от вас банер ще е ли съобразен с моя рекламен филтър в АдСенс или трябва да ви уведомявам допълнително? Или пък въобще няма да се съобразявате с това?
цитирай
9. veni74 - kade
22.05.2009 12:55
kade to4no trqbva da sloja tozi Pub kod ,i ot kade da go vidq sled kato ve4e imam registraciqta v google.
цитирай
10. el3 - Успех
28.05.2009 15:18
http://hotfile.com/register.html?reff=76899
още един приятен начин за печелене на суми. Успех
цитирай
11. paternizer - еl3
15.06.2009 11:48
Хитър начин да си спечелиш реферал, ама не за сички минава.. ако обясниш какво точно се прави и т.н. може и да се навият хората да ти помогнат, знаейки това, а не така да ги мамиш!
цитирай
12. анонимен - да питам,
18.06.2009 10:02
регистрирах се, одобриха ме и т.н. сега се опитвам да нямеря въпросния код, обаче антивирусната ми програма блокира тотално въпросния сайт като malware?
цитирай
13. blogbg - dilution,
18.06.2009 14:24
отваряте https://www.google.com/adsense/report/overview и след логване с акаунта си в Google, горе в десния ъгъл се намира кода, който ви трябва. Казва се "Идентификационен номер на издателя".
А, ако не сте създали все още рекламно каре, отидете на https://www.google.com/adsense/adslot-add , от където можете да създадете такова.
цитирай
14. optimum2 - Относно публикациите
20.06.2009 09:15
Какво означава "Дата на бъдещо публикуване"?
Аз искам сега да го публикувам.Кое ме спира?
цитирай
15. gillmour - Мбухахахаххах
22.06.2009 21:14
Че аз си печеля от моите сайтове бе хора!
Иска се търпение или по-скоро просто да си направите регистрация в Adsence то само ще си дойде. Ама се иска четене - не става само с хляб и луканки.
цитирай
16. gamina - eeee
07.07.2009 19:45
супер, но няма да е зле да могат да се слагат и елементите само с връзки :(
цитирай
17. avangardi - НАП погна блогърите
23.07.2009 10:43
Публикуване: 23.07.2009, 09:18
Автор: Money.bg


Блогърите у нас са сериозно притеснени заради писмо, в което директорът на НАП Красимир Стефанов разяснява как да се облагат доходи, получени от реклама в интернет, съобщи БНР.

Създаването и поддържането на интернет страница или блог е изключително популярно у нас и напълно безплатно.

Всеки, който има компютър и връзка с интернет, може да си създаде блог. Въпросът е какво се случва, ако блогът ви се окаже толкова популярен, че някоя компания реши да се рекламира на него.

През последните дни в интернет пространството обаче се появи мълвата, че поддържането на сайта е трудова дейност и съответно печелиш, не печелиш - дължиш осигуровки.

Катя Кашъмова от НАП обясни, че ако има упражняване на трудова дейност, има и осигурителни вноски.

Ако печелите от блога си, ако е за ваш риск и за ваша сметка, тогава да, вече има самоосигуряване. Може да сте сключили така наречения граждански договор, може да имате сключен трудов договор. Така че тогава пак не е за сметка на лицето.

Ако сте блогър, не работите и никой не ви осигурява, и ви се прииска - можете да си плащате осигуровките, да се самоосигурявате. Законът обаче не ви задължава да го направите. В случай че това не ви е бизнес, не печелите и не влагате пари, спокойно продължавайте да си поддържате страниците. Напълно безплатно е. Поне засега.
цитирай
18. ssstto - може ли да трийнете
05.08.2009 17:22
blogbg написа:
Можете да персонализирате оформлението на рекламите, като избирате между цветови формати.


понеже изобщо няма значение какви са настройките в адсенс за цвят, в блогбг рекламите излизат според темплейта
цитирай
19. krasunata - блогърите и AdSense
02.09.2009 11:00
Не е лошо, не е... Някоя и друга стотинка да капне освен, че споделяш някакви неща (понякога измислици-премислици). Хич не е лошо даже:) Ето така блогърът има шанс да се нахрани поне, да се почерпи с една бира от Чичо Гугъл. I Love that Guy:)
цитирай
20. maca17 - ok
27.09.2009 21:14
ok
цитирай
21. vratza - Помощ
29.09.2009 20:51
Не мога да се справя с внедряване на кода. Помогнете ми
И кое точно е PUB код
цитирай
22. maca17 - pub kod-pomo6
03.10.2009 16:25
registrirax se v adsense koi pub kod e i kade da go vidia ili mi gi izpratete na po6ata
цитирай
23. maca17 - adsense
03.10.2009 22:47
nemoga da razbera varviat li reklamitew
цитирай
24. soulcontrol - Подадох молба на 20-ти, а днес сме ...
28.11.2009 11:46
Подадох молба на 20-ти, а днес сме 28-ми и още нямам отговор. Това нормално ли е?
цитирай
25. maca17 - blog .bg
28.11.2009 13:43
ne sam poly4ila i stotinka ot bloga si dori ne mi e iasno kakvi reklami tekat .pisna mi da vijdam reklami navsiakade kadeto i da otvoria stranica a az ne pe4elia ni6to
цитирай
26. naskond - ne sam poly4ila i stotinka ot bloga ...
09.01.2010 09:35
maca17 написа:
ne sam poly4ila i stotinka ot bloga si dori ne mi e iasno kakvi reklami tekat .pisna mi da vijdam reklami navsiakade kadeto i da otvoria stranica a az ne pe4elia ni6to

цитирай
27. bowman - Лейдита и Джентълмени ; )
29.05.2010 14:43
Първо си направете сайт дето от google да го оценят , после гледайте да е с ранк повече от 3 (на google системата е от едно до десет ), а тука повечето са в тази категория (3).
цитирай
28. mayakulisheva - как се подава молба
03.07.2010 16:33
pelikan4o написа:
дайте някои примерен блог с реклами да го видя как изглежда в действие :)
Как се подава молба?
цитирай
29. анонимен - Супер новина
09.11.2010 09:39
Адсенс е доста добър начин човек да печели от труда си и мисля че е правилното решение да възнаградите потребителите затова че все пак развиват blog.bg. Когато някой харесва някой пост, е естествено да кликне на рекламата за да възнагради автора, а когато не го харесва "да го накаже" като не клика.
цитирай
30. mt46 - Добра идея
30.11.2010 17:39
Одобрявам идеята, но съм нов блогър и навярно ми е още рано да я приложа...
цитирай
31. dolsineq - А сега някой да каже колко реално е ...
27.12.2010 21:20
А сега някой да каже колко реално е спечелил?
цитирай
32. pagan - Къде мога да проверя, дали и колко съм спечелил,
11.01.2011 04:06
евентуално дали някой не печели от моя блог, и съвсем евентуално къде и как мога да ги получа?
цитирай
33. naiden80 - Zdraveite
13.01.2011 18:05
registriran sam v mnogo saitove za klick moga li dagi sloja tuk da gi vijdat vsi4ki i ako iskat i te da spe4elqt nqkoi lev da se registrirat
цитирай
34. zdravoslovnoto - adsense
02.04.2011 13:08
Ето как изглежда http://zdravoslovnoto.blog.bg/
цитирай
35. анонимен - Това вече съмго чел
28.05.2011 19:44
при Апостол Апостолов.
цитирай
36. razkazvachka - ПРОДЪЛЖАВАМ да имам БАН
11.06.2011 17:24
Някой все пак ще се наеме ли да отговори?
цитирай
37. yotovava - Това не затормозява ли съответния постинг,
02.07.2011 15:29
опитвам се да си го представя, на няколко пъти чета тази информация.
цитирай
38. polopot - ???
16.09.2011 12:09
Някой може ли да ми каже, защо рекламите не се показват на блога ми ? Внедрих кода създаден е рекламен профил в Гугъл АдСенс. Но не виждам никакви реклами.
цитирай
39. blogbg - Поява на реклами
16.09.2011 12:11
Здравейте,

Обикновено минава известно време от регистрацията на профил до момента в който Google започнат да излъчват вашите реклами. Ако не се появят в рамките на 48 часа пишете на blog@investor.bg за да проверим каква е причината.


polopot написа:
Някой може ли да ми каже, защо рекламите не се показват на блога ми ? Внедрих кода създаден е рекламен профил в Гугъл АдСенс. Но не виждам никакви реклами.

цитирай
40. motsi - Добра и двустранно полезна идея.
22.09.2011 23:46
Адмирирам предложението,но не владеенето на основни технически практики,възпрепятства участието ми.
цитирай
41. aidriell - някой взел ли е стотинка досега от тази простотия ?
09.10.2011 16:41
Ако има един човек взекл и стотинка да каже как са му пратили парите защото всичко ми намирисва на ИЗМАМА С ПОТРЕБИТЕЛСКИ ДАННИ И ТО ЗДРАВО И СЕРИОЗНО МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА
цитирай
42. tsvetanandreev - Много сложна молба
10.12.2011 21:43
какви са тези изисквания за малки и големи букви,
това нарочно ли препятствие е или що?

НЕ ВЯРВАМ ДА ПОЛУЧА ОТГОВОР,НО НЕКА ОПИТАМ!
цитирай
43. lidislidis - Лесен начин за набавяне на новини и крадене на чужди сайтове.
24.12.2011 01:57
Когато заработят достатъчно, просто модераторите се отървават от теб и трият блога ти.Така е по български.
цитирай
44. apostapostoloff - Печелят се жълти стотинки.
31.01.2012 17:24
Само стопроцентови баламурници и абдали се занимават с тези щуротии.
цитирай
45. polopot - За да се печели от това трябва да се ...
12.02.2012 11:09
За да се печели от това трябва да се генерира огромен трафик към блога. Това са съжаление е почти невъзможно...за повечето блогъри. Това е по-скоро за сайтове.
цитирай
46. hatanasov - И как да ви вярвам?...
27.03.2012 17:25
След като ми изтрихте двегодишния труд в блог.бг
цитирай
47. vostroto - Трябва да деактивирате този пос...
15.07.2012 12:54
Трябва да деактивирате този постинг-лъжа.
цитирай
48. studopor - Как по дяволите?
03.09.2012 22:14
Здравейте! Получих някакЪв код. Не PUB-а, а другия, който прилича на Сурс код. Не знам само как да го пейстна в HTML-а. В сми с десен бутон кликам, отварям ViewPageSource, но като ми се отвори прозореца не мога да пиша, сЪответно и да поставям копирания код. Действам с Мозила. Някой знае ли как да се оправя? Иначе Кандидатствах, чакам одобрение, поставих PUB-кода кЪдето трябва... Сега какво??
цитирай
49. ka4ak - Приятели,реално работим за БЛОГ.БГ!!!
17.11.2012 21:37
Това,че се правят на благодетели,си е пълна заблуда!:(
Ние им правим кинтите и ако сте забелязали,аномалиите,няма какво да Ви обяснявам!Просто се замислете!:)))
цитирай
50. patzolino - " Инвестор. БГ АД си за...
14.12.2012 15:21
"

Инвестор.БГ АД си запазва правото при поставяне на банер от Ваша страна да постави и един свой банер.
"

Че малко банери сте наслагали, не МЕРСИ!
цитирай
51. platttonnn - Здравейте,
06.05.2013 14:51
някой знае ли как се активират,и за какво са /асоциациите/в настройки към блога. На мен ми пише,нямате активни асоциации,но никъде не виждам активна връзка.
цитирай
52. boykog1 - Въпрос
01.08.2013 13:27
Може ли да ми кажете при попълване на молбата какво трябва да напиша когато ми иска име на САЙТ.
Благодаря.
цитирай
53. homemadecosmetics - Как да си регистрирам съдържанието - URL?
24.11.2013 13:00
Информация за уебсайта
За да използвате в уебсайта си продуктите на AdSense за осигуряване на приходи, трябва да имате достъп за редактиране на изходния код на уеб страниците, в които искате да се показват рекламите.Сайт:
Моля за малко помощ!

Моля, въведете само основния си уебсайт или URL адрес (например www.example.com), дори и да имате няколко уебсайта, домейна и/или мобилни уеб страници.
Попълвам:
"www.blog.bg"
Изписва ми: "Този URL адрес не е налице за регистрация за AdSense"
И всичко до тук?
Къде бъркам?
цитирай
54. isins - Как
04.12.2013 17:48
Информация за уебсайта
За да използвате в уебсайта си продуктите на AdSense за осигуряване на приходи, трябва да имате достъп за редактиране на изходния код на уеб страниците, в които искате да се показват рекламите.Сайт:
Моля за малко помощ!

Моля, въведете само основния си уебсайт или URL адрес (например www.example.com), дори и да имате няколко уебсайта, домейна и/или мобилни уеб страници.
Попълвам:
"www.blog.bg"
Изписва ми: "Този URL адрес не е налице за регистрация за AdSense"
И всичко до тук?
Къде бъркам?
цитирай
55. vostroto - Гугъл Адсенс са изманици и крадци с ...
18.12.2013 21:05
Гугъл Адсенс са изманици и крадци с фалшиви и подвеждащи реклами, какъвто е и този постинг-реклама на тях.
цитирай
56. latestnews - време?
16.11.2014 13:58
Блог.бг
А ... Колко време отнема от публикуване на цифрения код от AdSense в blog.bg до показването на рекламите
цитирай
57. skibis - Има малко разминаване
11.04.2016 10:11
В момента гугъл Адсенс не иска да пуска реклами,тъй като иска интегриран код в публикацията и не се позволява да се довърши операцията с поставяне на реклами.Направете нещо с този проблем.Интегрирайте някакъв бокс преди публикуване на публикация,за да можем да си добавяме Html кода получен от AdSense
цитирай
58. anatoli1606 - https://www. userfeel/t/2f77...
14.06.2017 20:47
https://www.userfeel/t/2f77cec0
цитирай
59. anatoli1606 - <a href="https://www. ...
14.06.2017 20:47
<a href="https://www.userfeel/t/2f77cec0"><img src='https://www.userfeel/tester/22345/image' width='257'></a>
цитирай
60. kzone - Не мога да се регистрирам
09.08.2017 09:50
Не ми позволява да си направя регистрация в AdSense с линка на блога ми.. изписва ми ---> Вашият уебсайт

URL адрес на сайта Ви
http://kzone.blog

URL адресът не трябва да съдържа път (example/path) или поддомейн (subdomain.example). Научете повече
цитирай
61. horoskop2017 - Във файловете ads.txt липсва идент. № на издателя
25.11.2017 12:33
Трябва да добавите своя идент. № на издател към следните файлове ads:
blog/ads
Това ще предотврати потенциално сериозно въздействие върху приходите Ви. Копирайте и поставете следния фрагмент от код във всеки файл ads:
Ако вече сте го направили, моля, изчакайте до 24 часа, за да могат системите ни да отразят промените.
Aко обичате отстранете си този проблем :) всички блогове,които имат адсенс код са засегнати!!
Благодаря предварително!
цитирай
62. angliiski - От Гугъл искат въвеждането на определени данни тук - blog.bg/ads.txt
06.12.2017 08:46
От Гугъл искат въвеждането на определени данни тук - blog/ads.txt
Изпратили са ми точно данните. Те приличат на тези:
google, pub-ххххххххххххх, DIRECT, f08c47fec0942fa0
В други платформи осигуряват осигуряват възможност от служебното меню за настройки на сайта, всеки сам да си ги въведе тези данни.

Как това може да стане за blog?
цитирай
63. yotogang - Напишете нова тема
12.12.2017 20:54
Ако може напишете темата наново от 2009 до сега има доста разлики .Ако може този път да е по-подробна в частта какво да направим след като сме въвели pub -кода и как да разберем ,че сме направили всичко като хората и блога ни вече е свързан правилно с adsense
цитирай
64. angliiski - Очевидно, никой от блог.бг не се интересува от този проблем.
30.12.2017 08:42
Проблемът с поставянето на AdSense засяга повечето потребители на платформата, но администраторите не се интересуват от това. Други подобни платформи вече са решили проблема, като са поставили специален линк в административния панел, през който всеки собственик на блог може да въведе исканата информация от AdSense (виж по-горе). На съответното място в блог.бг обаче се виждат само 10-тина вписвания, което означава, че ръчно са уредени няколко свои хора. А всички останали, вече втори месец са лишени от доходите си (малки или големи). При това положение остава решението да си потърсим друга платформа, с по-загрижени за потребителите си администратори. А най-добре е направо да отидем при източника - блогер.ком - това е доста професионална платформа на Гугъл и там изобщо не съществува този чисто български проблем.
цитирай
65. angliiski - Ако може напишете темата наново от ...
30.12.2017 08:44
yotogang написа:
Ако може напишете темата наново от 2009 до сега има .... с adsense

Очевидно, тази тема е "последната дупка на кавала" за администрацията на блог.бг. Решението е смяна на платформата и определено това решение е работещо. Има други плагформи, които отдавна са решили проблема.
цитирай
66. cobricio - Не ги интересува явно решението на проблема
17.08.2021 02:39
Като гледам от преди колко години са постовете ви а още не са го оправили ужаст, нали те си вземат кинтите от платените реклами чрез "Инвестор.БГ" а този проблем с Адсенсе е оставен на доста заден план ако изобщо мислят да го оправят .
цитирай
67. patriciq1111 - Имах реклами много години
30.08.2021 08:56
Един път кликнах да вида какви са а не трябваше и приключи .Сега пробвах с същия код но има някакви 6 евро и все толкова стоят .Аз съм с Опера търсачка там не идват реклами .Хром сега влезнах видях ,че има малко реклами .ТРУДНА РАБОТА .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blogbg
Категория: Технологии
Прочетен: 2016385
Постинги: 87
Коментари: 2128
Гласове: 4884
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031