Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2017 09:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 352 НЕ свързани мисли 15
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2019 21:10


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 352
Градът, хората, времето и пространството 
НЕ свързани мисли 15

 image


Мафията изпращаше, продължава и днес да изпраща, свои „представители“  на Запад, за да се научат и попият, колкото се може повече или по-точно, колкото могат, от технологичната и човешката култура, подобно на стореното от Петър I Велики, преди триста години, когато сам води строители на лодки - да се научат да строят кораби. Днешното пътуване е подобно – отново, от Изток към Запад и прилича на пътя на движението на основната човешка култура, от време оно.
Изпращачите, също трябва да вземат пример от царя и те да отидат, и те, както той е направил, да се поучат!
Днес, някои от изпратените, се престрашават и се връщат. Тук, веднага ги назначават на висши административни позиции, но без видим резултат, а, ако има такъв, то, той е микроскопичен. Потвърждава се, само фактът, че с каквито се събереш – такъв ставаш! Дразнещо е, че глупавите - с глупави се събират, само, за да крадат и да се обогатяват, надявайки се да заблудят Природата и нас, знаейки, дори, че добрите качества, морала и достойнството се препредават генетично, а се учат и шлифоват, в ранна детска възраст.

Естествено, има и парадокси, особено видни, в професията ни. Сред нея има, изключително много отпадък, който показва, че не всеки, получил образование или квалификация в чужбина става, поне, добър професионалист, какъвто, се очаква от него, да е.

Трябва да се имат предвид и специфичните характеристики в бита, на тогавашните – преди 300 години, а и преди това, дори, западни общества, една от които е, че хората на запад от нас, са се къпели, най-много един-два пъти в годината. Характерно е тоталното  обсебване от всякакви инсекти на човешкото тяло, на града и селото, сред войската и, прекалено много в двореца, и църквата.
Вероятно, по това време се раждат и днешните „зелени“ партии, за да защитават правата на бълхите, въшките и дървениците! Хлебарките са били и си остават привилегировани - никой не ги разнася навън, а те спокойно са си живеели в дупките, на тъмно.
Трябва да се знае, че османците, отдавна били възприели ибрика от поробеното арабско население на Близкия Изток, а всекидневното измиване на гениталиите, приели - като задължително и за тях.
Старите и чисти балкански народи, не са имали нужда от парфюмите, измислени, за да притъпяват вонята, която се е носела наоколо – сред бедни и богати, селяни, граждани, крале и висши клирици, наследниците, на които, днес, ни дават акъл! По това време, тук не е имало паразити, но днес се прехвърлиха и сред нас, като че ли, завинаги!
*
„В мълчанието се крие глупостта на умните и ума на глупците“ – прочетох, някъде тази китайска поговорка и харесах абстрактната й обхватност.
*
Не познавам, в дълбочина, многообразието на автентичните български носии, но се удивлявам, как на толкова малка площ се е родило, подобно, несравнимо богатство! Съществува ли, другаде по света, такова разнообразие на шевици, на цветове, на  каква ли не, красота?
Защо не се направи световна сравнителна етнографска енциклопедия?
Защо не се създаде подобна - музикална? Нима, специалистите, нямат идеи за това? Защо ли?
Защото трябва да се гордеем, тъй като, никой друг етнос по света няма подобни,
нито би имал възможност да създаде, сега и в бъдещето, защото живеем в друга реалност, в технологична, и културна среда, рязко изменила, и урбанизирала всичко!
А, защо не се създаде вярна история на България и световна сравнителна енциклопедия, по подобие на сравнителната история на религиите, за да престанат, най-накрая, тия кражби, и това безконечно разтягане на локуми, и измислици, за да бъдат заклеймени  крадците на чужда история, копирана или целенасочено присвоявана, както и да се покажат действителните й притежатели.
Светът е задължен на траките – прародители на всички бели хора по земята!
И на българите – техните първородни синове, наследили, и останали да пазят земята им!
*
Няма да авторизирам тези идеи, за да не се получи и с тях същото, случило се на авторския ми проект „От България, с любов“ -  една книга с изключителни фотографии и много други неща за българина, и Родината му, която идея бе цапцаросана, само в елементарната й част от някакви, веднага, след като спрях да плащам поддръжката на марката, и съдържанието й в Патентното ведомство. Безспорно, „нейните автори“ нямат идеи за умното, за интелигентното, което можеше да издигне високо, подобна инициатива, сравнена с обикновената, макар и майсторска, фотография.
мп  / събрано през януари, 2017 г.

                  

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398777
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930