Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2017 08:26 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 409 Срам или безсрамие 6
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2021 14:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 409 
Срам или безсрамие 6 ... или още към ескиз 251

 

 image

След като простите и неуките не знаят, трябва да се образоват и поучат!
Трябва и да им помогнем!
Затова, ще си го кажа преди това, за да престанат да хлевоустят, състезавайки се, кой по-скоро ще докопа по-голямо парче от недоокрадената „истина“!

Задължени са да знаят, че траките / българи не са ходили, никъде другаде! Живели са и ще живеят тук!
*

Не бих могъл да  спра да се учудвам и на незнанието на българските лакеи, които, не само не знаят, но и не искат, и, като че ли, не могат да научат истината! Дори, са забравили българския език!
За да съм точен и коректен в отношението си към миналото и настоящето ни, отново, призовавам да започне да се пише сравнителната история на човешката култура, чиста от политически влияния и религиозни домогвания!
Ще спра да се тревожа, когато техните народи, сами успеят да сътворят творби, подобни на тракийската филигранна пластична култура,
ще спра да говоря срещу крадците на история, ако успеят сами да сътворят, поне, един ред шевица от автентична българска носия,
ако посочат - къде другаде по света звучат високо интелигентните неравноделни трели на сложната българска народна песен или заиграят хоро или ръченица, със завидния им ритъм и изящна хармония,
ще спра да ги плюя, когато измислят своите богове и букви, без да използват или крадат, сътвореното от дедите ни!
*

Тогава, вероятно и оня висш европейски чиновник би могъл да вдене, и да се замисли, преди да дава акъл на прастария ни народ, и да не си позволява да го подценява, след като научи, че азбуките на гръцкия и латински език, са продукти, и следствие от тракийския!
Това можем, само ние да правим  -  защото сме добронамерени към него!
Може и той да се опита, но, след като открие сам - свой астрономически календар, дори и след като открие, и опознае лечебните билки на земята си, когато сътвори и създаде своя град, а не -  да гради копия! Отново сам!
Когато успее да открие фантастичния вкус и божествената сладост на мелнишкото и станимъшко вино, след като, създаде и запее песен, по-изразителна и по-богата, от летящата из Космоса!
Тогава ще спра.
*

Моля,
Не си позволявайте да унижавате народа ни, защото сте много далеко от неговите устои! Пазете честта му, за да пазим и ние, вашата!
Дано, сте ме разбрали!
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397668
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930