Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2017 07:27 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 449 НЕ свързани мисли 34
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2018 05:43


image

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ
 N 449
НЕ свързани мисли 34

1. 
Европа на федерираните региони е и моето предложение – доброволен, равнопоставен и уравновесен съюз на етнически обособени общности, ситуирани в общи региони, с еднакъв расов ген, с еднакъв или близък бит и начин на живот, с еднаква или близка религия, труд, образование, здравеопазване и култура!
Този федерализъм ще осъществи политическо и културно обединение с най-малко уязвимо бъдеще! Това е богатство на автохтонното население на европейския континент, което то трябва добронамерено да използва при своето управление, за да се опазят и съществуващите териториални държавни граници! Може да се постигне чрез формите на конфедеративно обединение!
Той, постепенно, ще прекъсне неконтролираната концентрация на хора и ужасяващия растеж на избрани урбанизирани територии по света, съпроводено от обезлюдяването на други като създаде, по цялата територия на Земята, равностойни и по-добри условия на живот, образование и труд! Това е действие, чрез което Европа ще опази чистотата на етническото си многообразие и културната си идентичност.
Управлението ще се основава на динамични самоуправляващи се етнически общности, обединения на ирландци и шотландци, на баски и каталунци, на фламандци и валонци, на българи и всички  останали близки, и еднакви по своя патриотизъм, желание за свобода и дух европейци - заедно, под егидата на общия Съюз на федерирани държави, които ще притежават координационни функции за малки, и големи урбанизирани територии, разделени на самостоятелни, и самоуправляващи се етноси. / ескиз 341 /
Не подминавайте с пренебрежение разсъжденията, те засягат и вас, и децата ви!
2.
Питам се, независимо, че има, кой да ми отговори - могат ли общините, в които съществуват паметници на архитектурното и историческо  културно наследство, да изкупуват ежегодно по един или няколко, рушащи се, паметника - и с помощта на гражданското общество да ги реконструират, възстановяват, и използват за негови нужди, а, не да ги зарязват, все едно, че се борят за тяхното унищожение, и изчезване? Или да ги харизват срещу комисионни!
Питам се, защо властта има, толкова малко акъл, а и малкото, не може да използва?! Не й ли е неудобно, когато управлява по-умни от нея?
Не й ли е неудобно, че хората я гледат, как краде и корумпира административния си  апарат, за да го подчини напълно?
Не, - си отговарям,
апаратчиците са привикнали да бъдат управлявани.
3.
Българската икономика е на изключително технологично ниво! Нали?
И образованието, и здравеопазването, и културата, нищо, че концепцията на държавната власт е зависимо объркана – липсва й контрол и конкуренция.

Знаете ли, че в Рим „групировката на Оптиматите“ съществува, още от
II век преди н. ера?
мп


Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401975
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930