Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 23:20 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 457 Нова структура на ЕС
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.01.2021 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 457   
Възможна ли е нова управленска структура на Европейския Съюз
Проект

 image
Мостът на Никола Фичев / худ. Александър Морозов 

6.1
Проектът не е laterna magica - магически уред, за възпроизвеждане на цветни политически и културни картини, измамни по своята същност, а опит да се предложи решение, основаващо се на разума!
Той трябва да се превърне в lex scripta / лекс скрипта / - писан и стриктно спазван, контролиран закон от всички граждани, етноси и държави!
Проектът не би могъл да е и lapis philosophorum, философски камък, който да има силата да превръща хората и техните сдружения от напълно глупави - в умни, разумни, високо морални, и оптимално полезни!

6.2
Възможностите на федеративното етническо обединение трябва да се използват пълноценно, макар да са трудно и бавно осъществими.
Религиозно обединение е органично невъзможно! То не е и алтернатива!
Но, ако обединението се реализира, то ще има, за партньори, най-мощните религии в съвременния свят, независимо различията им!
Човечество си струва да опита, без да наруши целостта и правата на всички, без изключение, граждани и държави!
Би могло да се превъзмогне и написаното от Монтескьо -  
„Всеки да защитава интересите си, без да държи сметка за интересите на другите.“   /„Персийски писма“/.
Ще е задължително спазването на законите, реда и условията на живот, както и уважението към тях, във всяка отделна страна и доминиращите в нея, религия и култура! Етническото регионално управление ще избира единната държавна административна и политическа власт, а тя – общата федерална!
Обединението ще гарантира устойчивост и ще е от изключителна важност за жизнеността на всеки, подобен - първоначално механичен, политически, финансов и икономически сбор, от страни и етноси.

6.3
Днес, липсата на единна отличителна културна принадлежност, е една от очевидните спънки в съществуването и развитието, на сега действащата организация на Европейския Съюз, в която отсъствието й е, и обидно, защото тя не лежи в неговата основа!            

6.4
Дали, европейските, кавказките, близкоизточните и северноафриканските етноси, и народи ще имат сили да се обединят в този невъобразим конгломерат от хора и религии, битови, природни и човешки богатства, и ресурси, със специфичната си култура, езици и диалекти, автентичен  фолклор, трудови навици и производствена дейност, здраве и образование, знания и иновативни възможности, не знам?
Но, си струва да се опита, заради нормалното им съществуване и общ просперитет!Дали, проектът е възможен, дали, човечеството ще порасне, за да го осъществи  -  също не знам! Зависи от всички!
Като заявявам, че изводите и решенията на проекта за нов „Федеративен Европейски Съюз“ са плод, единствено, на независимите ми разсъждения, представям материала за нотариална заверка – за защита на авторските ми права върху него.
мп  /  1993 – 2007 - 2017 г.

 

 

       

 

 



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397575
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930