Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2017 07:01 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 474 Кротко, по-кротко
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 16:57


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 474
Кротко, по-кротко

 image

 

Нивото на технологичното и икономическо развитие, и ползите от него провокират раждането на измамното чувство за умствено превъзходство. Историята на последната, все още жива, цивилизация красноречиво показва ефимерността и временността му.

Скоростта на развитие движи прогреса и променя влиянието му, но за съжаление не изменя присвоеното фалшиво чувство за расово, и етническо превъзходство, на институционално и държавно ниво, от създателите му, защото народите им са, все още, твърде нови, за света.
Състоянието им няма прилики с това на умния, разсъдливия и опитния индивид. По времето на съществуването си, то прилича на движението на слънчевите лъчи – изгрява и залязва неусетно, и независимо от силата на временното си превъзходство.
Изгрява и залязва, сигурно изгрява и неминуемо залязва! Но, те - като новодошли, нямат представа за този природен кръговрат. Вярвам, че, все някога, ще го разберат.

Провизорността му е идентична с метаморфозите на краткотрайното човешко съществуване, прилича на преображението на образа му - от красотата на младостта, в старческата грозота, от трансформацията на малкото знания - до достигнатите интелектуални върхове от всеки, живял и добивал опит, и с мъка успял да промени състоянието на свещената си глупост в разум, малко, преди да изчезне. 
Тези богатства, обикновено се препредават на следващите, но само, ако ги искат.

Сборът от натрупаните знания, опит и утвърждаване на нормите на хармония, трасира пътя на развитие, но запазва израза, и силата на наследеното превъзходство на умния  над глупавия! Всяка човешка формация се стреми, подобно на отделния индивид, естествено или с насилие, да доминира над другия, над другите, без да зачита обема на глупостта или миниатюрността на ума си, със силата на фалшивото си самочувствие и превъзходство. И днес, светът е пълен с подобни примери, забавни, преди всичко, защото глупостта не се крие, а търси изява, заедно с измамното самочувствие за превъзходство, на носителите й!

Кротко, по-кротко я карайте, а не през просото, боси! Вероятно не знаете, че сте от вчера тук, а трябва!
От вчера!
мп  

        

 

 



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396005
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930