Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 08:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 508 Удивление
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 2012 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2023 22:11


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 508
Удивление

  image

1. Удивление
Буболечката обича титлите и ордените, обича да я титулуват, обича блясъка на тенекето и пиринча. Обича, от цялото си сърце и душа, страхопочитанието, което излъчват и високите управленски позиции!
И им се моли, и ги почита -  като светии.
За да си мухльо днес, се изискват хилядолетия упорит труд!

2. Величие
Със завистта на цялото си същество, буболечката завижда на всяка себеподобна твар, окупирала стола на властта, завижда на свободата й да издава заповеди и да санкционира, издигнала се високо над тях, оглеждайки се в очичките им, отгоре. 
Върховно щастие!
Затова,  буболечката неистово се стреми към стола на даващия заповеди и винаги постига целта си!
Това са зашеметяващи мигове от нейната целеустремена кариера!
Може ли, да си представи човек парадоксалната ситуация –
Буболечка – законодател,
Буболечка – министър,
Буболечка – армейски генерал, дори фелдмаршал, дори генералисимус,
Буболечка – председател,
Буболечка – началник, изобщо?
Едва ли!
Но, нали това е живият свят - пълен с всевъзможни живи малки и раболепни твари – дописници и докладчици, доносници и сигналисти,
тромпетисти, тромбонисти, кларнетисти, акордеонисти, барабанисти, челисти, виолонисти, а и пианисти, но никога солисти,..... 
активисти, кариеристи, медалисти, илюзионисти, еквилибристи, балетисти, модисти, капиталисти, империалисти, комунисти, фашисти, националисти и други разни артисти, и прочее ... все, слуги на народа. 
Все, бивши............човеци, без нищо човешко!

3. Наслада
С  наслада наблюдавам действията на червейчетата, които пълзейки -  тихомълком, са се устремили към върховете на човешката пирамида.
Превземат ги, един след друг, сякаш са средногорски първенци, защото спазват наложената им тактическа дисциплина и поставена заветна цел – да завоюват всички крепости на реалния живот!
Няма препятствие, което да не могат да прескочат или тактично да заобиколят, с присъщото си коварство и измама!
Буболечката, като че ли, може всичко, но ... нека не бързаме с изводите, защото всичко около нея е повече от измамно и фалшиво.
Знае се, че не е достатъчно образована, знае се, че няма усет към култура и образование, към творчеството. Липсват й отговорност, морал и естетика.
Но е приспособима!
Тя е най-великия епигон, тя краде, тя присвоява денонощно, дори, когато спи, в което не съм уверен, защото е постоянно будна от страх - някой нея да не обере! И краде всичко – длъжности, отличия, пари, материални активи, интелектуални такива, краде, дори мястото в автобуса под носа на едвам кретащата бабичка!
Поглъща всичко! Без значение, дали става за ядене или не, защото е лакома и ненаситна!

4. Утре
Вярвам, че някой ден човекът ще потърси закрила за изчезващия си вид така, както прави това днес, грижейки се за изчезващите животинки и буболечки, клонирайки ги! Съвсем скоро, от утре!
Затова предлагам  -
Узурпиралите властта буболечки, ясно да обявят войната си срещу народа, защото, ако това не се случи и те продължат да крадат, а не да управляват отговорно, ще бъдат смятани за разбойници, съгласно естествената природа на нещата и на основание на разума!
мп



Тагове:   мутация,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398892
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930