Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2018 09:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N520 Тънък лед 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.12.2018 13:33


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 520 
Тънък лед  2
Аналитичен поглед към предателството и залавянето на Левски

image

Вън от понятието България – няма морал! – пише полк. Дървингов

Намерените 1364 златни монети, зазидани в дувара на бившия поп Луканов имот, са предимно от емисия 1867 година. Открити са случайно, чак през 1974, при реконструкцията на историческия резерват „Вароша“ в Ловеч.
Това са сребърниците, дадени за предателството на Левски, а не са събирани пари от Централното ръководство в Българско!! Не може да има и съмнение, кой е владетелят им – предателят, а не останалите от ВРО, нито поп Кръстьо Никифоров или някой друг? Това е пазителят им по устав - председателят на БЦК Марин поп Луканов. Интригуващо е и защо парите, не са били прибрани от фамилията Луканови, преди изселването им от Ловеч в Плевен, скоро след Освобождението? Защо, не са били потърсени през следващите години?
Дали. притежателят им се е страхувал от тях? 
Презрял ли се е, и затова, не ги е потърсил - подобно на обесилия се Юда, коварно освободил се от дадените му сребърници?!
Сумата е голяма, по-голяма и по моралната си стойност, от оная, която Общи, и компания са откраднали при обира на Арабаконак! Възможно е, пренасянето им да е било трудно, още повече, че имотът е бил вече чужд и е било невъзможно да се извади „гърнето“ със златото, незабелязано. 

Убеден съм, че са изоставени, защото те изгарят и душата, и ръцете на всеки, докоснал се до тях, защото са прокълнати!!
Те са многобройните  убийци на Левски и … на опита на народа ни да полети! Те са вечна собственост на платилия ги!
Върнете му ги!
Предателството превръща това злато в символ на позора, на моралната непочтеност и нравствения упадък! Отписва го завинаги като средство, необходимо на борбата ни за сдобиване с човешко достойнство.
Заради него,  предателите са обрекли на презрение и себе си, и народа! На същия народ, на който, не биха могли да са деца, защото са на чуждия!  
Коги да е, правото ще излезе налице! – смята и поп Кръстьо.

12.
Предполага се, че турските власти са знаели предварително за обира и бързо залавят крадците, а те изпяват всичко, дори, без да ги питат. Като Общи!
Знаели са отдавна всичко за Левски и за Организацията, основно от Игнатиев, и доносниците му, а обирджиите, и предателите, просто са потвърдили фактите, под диктата на Каравелов, и Общи.
Знаели са и за намеренията, и за движението на търсения.
Организаторите на предателството са направили достатъчно и успешно са си свършили „работата“, за да скрият предателите от очите на народа, и умело да прехвърлят вината за престъплението, върху набелязаната жертва, примамвайки и Апостола с проблемите на присвоените пари, и с „напрежението“, вътре в Организацията!
Турската власт, управляваща с внушенията на самоотвержения руски посланик, ги вкарва в затвора, за да измами народа и да отклони съмненията за тяхно участие в заговора срещу Дякона, и народа. В кауша, докато мине вцепенението му.

Но, предателството е сродно с лъжата - трудно умира и винаги излиза на светло! Истината е безсмъртна и подобна на нея е саможертвата на Апостола!

13.
Малко вероятно е тези пари, да се събирани от комитетите, малко вероятно е и Марин поп Луканов като председател на БЦК да ги пази, само, за комитетски нужди! Левски, изрично му нарежда - незабавно да върне неправомерно употребените. Тази е въдицата, която Апостолът е захапал и една от основните причини, накарала го да мине през Ловеч, за да ги прибере, заедно с документите на Организацията, от човека, в който е загубил доверие. Знаем, че е предполагал предателство и опасенията му са били основателни – днес, фактите ги доказват! Мисля, че е усещал опасността, но, не е имал друго решение!
„Пророкувам предателство, ако отричате, аз ще ви покажа предателя.“ – из последното писмо на Левски до Централния комитет в Ловеч.
 

Сам, както винаги! Разбрал, че е предаден!

14.
Питам се, само толкова ли е била отплатата за предателството!?  
Само на 136 400 гроша ли е била оценена главата на Апостола и Организацията за освобождението на един народ, тръгнал сам към свободата си, сам да полети?
За да се появят, изведнъж, толкова много пари, очевидно са били договорени предварително като цената на предателството.
Възможно ли е, само един от фамилията да е знаел, криейки се, дори, от своите?  По-вероятно да е естествена родова комбинация, развила предателската си дейност към България и нейния народ, повече от столетие. Можем, само да предполагаме.
Залавянето и смъртта на Левски са прекъснали възможността парите да се изровят от скривалището, и да се използват или вече, не са им трябвали, тъй като са получили други?
Кога са ги скрили в дувара? Преди или след влизането им в затвора, преди или след залавянето на Левски? Кога и как са ги получили?
Очевидно е, че след обесването, всеки се е пазил да ги докосне, отнасяйки тайната им, със смъртта на Апостола и своята. След Освобождението, никой не е посмял да говори, а историята ни ги открива, един божи ден, без да сме знаели за тях, без да сме ги търсили, защото е била запозната!

Смятам, че смъртта е окървавила това злато и го е превърнала в неизползваемо!!

15.
Трябва да се изяснят и връзките на Тодор Луканов с Русия, защото се знаят тези, на сина му Карло, и на неговия син? Не е доказано, обаче - дали, тази известна фамилия има участие или е съвпадение на имената? Знае се, че членовете на познатата интелигентна фамилия са потомствени руски агенти? Знаменателно е и че се спотайват, сред следосвобожденската администрация на България, в Ловеч и Плевен? Вероятно и така продължават предателската си дейност - ако, наистина, са те?!

Безусловно известно е, че поп Лукан Лилов, Христо, Марин и Илия, Тодор Луканов от Плевен, Величка Хашнова и техните наследници, са предали свободата на българския народ, предали неговия водач и гений! На чужди интереси! Очевидно, заради химерата и хаоса в главите на менторите им!

Позволили ли са си да присвоят дребни пари от комитетските или са ползвали дадените допълнително, след успешното приключване на „сделката“!? 
Така, с предателството си са оцапали, с боята на злото, лицето на своя народ и на съгражданите си. Нетърпеливи са побягнали и от града при първата, „предоставена“ им възможност, с благодарност за добре свършената работа!

16.
Всякога Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж за тях отваря такъв бой и че уж тях иде да освободи! Но нейната цел, всякога е била да им разори милото отечество и да ги преселва малко по-малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде добре и от това, щото тя ни в един си договор с Турция, нищо добро не е споменала за българи, ако и да е имала най-добри удобности за това. Тя, всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползувала се е от по-набожните и простодушни българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител – пише Г. С. Раковски.
Резултатът от предателството е, че се обезглавява организацията и се прекъсва, макар за кратко, всякаква подобна дейност, но, … след няколко години се „открива“ възможност за нова, единадесета по ред, завоевателна война на Русия срещу Турция, както и за навлизане на руски войски на територията на Балканите, които стигат до хинтерланда на бленувания Цариград!

17.
Трябва да си зададем и въпросите  
Защо Високата порта нарежда на властта в Ловеч, Търново и София, да се преустановят арестите, да не се дава гласност на процеса срещу Левски, да не придобива делото политически характер? Нали, в своята същност - задачите и целите на организационната дейност на Апостола имат чисто политически характер, а профанирането им води до афиширане на житейски проблеми, които целят да дискредитират революционера, за да го превърнат в очите на европейската общественост, и българския народ в обикновен човек - убил, за да открадне! А и не разкрива болестите на турската империя!
Осъждат го като Христос!  
Осъден е, не от легитимен съд, а от добре структурирана „комисия“!
Ако процесът е политически, наказанието за провинението е заточение в Диарбекир! Обществото, не е запознато, как и какво е улеснило, и довело до  залавянето му, защото манипулацията продължава! Турските заптии са устроили засада и го залавят при ситуация, изключваща възможност за бягство!
Знаели са, кой е!

През годините след  освобождението, българският народ разбира игрите на Русия, а тя, за да опази надеждите си, за достигане до бленуваната цел - създава своя организация на наша територия, жива и днес.

18.
Кой има интерес, ще попитам, отново, от дискредитирането?
Заинтересована ли е Турция от тази подмяна или с предимство се защитават интересите на Русия, прекъсвайки освободителното дело и унищожавайки неговата самостоятелна, и независима организация, осигурявайки си бъдеща възможност за колонизиране, и присвояване на територията, поробване на народа, и представяне на  културата му за своя – все стъпки по пътя към Константинопол!? Като че ли, са логични и двете като тайно, и полека, подло, и коварно, е реализиран съдбовният поврат в българската история, а за несъществуващата кражба на комитетски пари е обвинен, и оцапан невинен, но подходящ.

19.
Трябва, обаче, да се запитаме и - само Русия ли изпитва жаждата, която може да се задоволи, единствено, със завоюването ни? 
Отговорът е категорично отрицателен, защото от подобна жажда страда всеки народ, появил се, след българите на земята! Всички искат цялата или части от земята ни, от културата и религията ни, нуждаят се от миналото ни. Не искат народа, търсят това, което, никой друг, не притежава, а, ако не успеят – крадат и променят историята или измислят нова, за да скрият апетита си, от другите жадни.
И те искат да се легитимират като най-старите, най-мъдрите, родоначалниците, първите, родени на Земята, за да заслужат уважението на съвременниците!
А, всички знаят, че това са балканските българи. Затова, вероятно искат да им присвоят и името, гена, и автентичното ни минало, защото са гладни за слава, и величаво минало, и те - с пяна на устата като руските ни приятели!

20.
Колкото и да се вторачвах, не успях да разбера - кои пари са откраднати, колко са? Не са били тези, зазиданите, неизползваните, парите на Юда? Не! Тях, никой не е посмял да ги пипне! Забравили са ги, навеки!
Питам се, защото ме учудва подлостта и наглостта, обижда ме арогантността на действията на хора и народ, наричащи се наши приятели, искащи, да сме приятели! Очевидно, са сбъркали пътя към нас! Той е друг, а истинска полза щяха да имат, ако бяха  действали като нормални. Но, вече се съмнявам, че биха могат да бъдат такива!
От логиката на тези съждения разбирам, че попът е използван за примамка за залавяне на Апостола, който с основание е имал доверие в него -  били са заедно в Белград и Легията, там, където могат да бъдат наблюдавани и управлявани! Същевременно, другите играчи в спектакъла, отдавна,  сътворяват своята непочтена роля, а Общи и менторът му Любен Каравелов създават, и направляват интригата, повлиявайки на бъдещето ни!
Отечество, любезно, как хубаво си ти … ! 
Чие отечество – на предателите или нашето?
Отклонили са и съмненията, около които историци, и аматьори си блъскат главите, повече от век! Оцапването се подклажда и от Величка Хашнова, която сплетничи, и засилва подозренията на обезверените българи с целенасочените си приказки. Сценарият е ясен – на свобода остава невинният поп, а предателите, предвидливо и за заблуда, са арестувани, и осъдени по-късно на изгнание в Диарбекир! Живи и далеч от бесилото!

21.
След убийството, най-тежко престъпление за обществото, е предателството. Заедно с липсата на нравствена и морална справедливост те препятстват развитието му.
Затова вероятно, човешката история си прилича с глупостта и крещи ли, крещи, докато, някой я чуе или види, за да установи истината за българите, за да могат всички да разберат, че 
„Вън от понятието България – няма морал!“
мп

 



Тагове:   Левски,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380883
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031