Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 07:53 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 534 Балкански нрави 6
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2018 18:55


Следва от ескиз N 533
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 534
Балкански нрави 6  

image

 
Бихме ли могли да си представим, че преди сто години, три държави - с население, изповядващо една и съща религия, и бит,  ще се съюзят, за да воюват заедно, срещу доскорошния си поробител, но едната воюва с него, напълно сама и го побеждава, неочаквано за всички, а другите две -  окупират и поделят по-между си земи с българско население, изконно, принадлежали на първата? Чакали са я и тя да загине, за да присвоят, и останалата й територия! За да бъдат, най-накрая -  и те победители! Подло, недостойно, толкова характерно за двата съседни народа, основано на тяхната слабост, демонстрирана хилядолетия. Затова е толкова яростен и геноцида над българското население, останало в окупираните от тях земи.
Сто и кусур години изминаха, хиляда ще изминат, ние ще помним страха им от силата на бащите и синовете ни, от наследниците на “варварите”, комплексирали ги до малоценност, от духа за саможертва на мъже, жени и деца, на стари и млади, на един народ, нямащ, дори, държава като хората! Справедливостта на историята, рано или късно, настига безчестника и крадеца, настига фалшификатора.
Днес, буболечките у нас мълчат! Защо ли? Настъпил е, изглежда и по нашите земи, съседският духовен пауперизъм!
Не би могло да се отрече, че днешната история на човешкото съществуване е погрешна!  Не би могло!
Тя продължава да служи на политиката на разделение! Отношение към отрицанието е формулирал Платон – “тези, които не могат да схванат, винаги осмиват непонятните за тях неща.”


Има и друго,  има и още!

Славянофилството, панславизмът и тям подобни са очевидни чужди политически  манипулации за действия, предназначени за приобщаване, и подчинение на имперски, и по-дребни шовинистични интереси.
За съжаление и тази политика продължава.
След Освобождението България трябва да попадне под имперския руски диктат като васал или политически протекторат, но действията на държавника и родолюбец Стамболов затрудняват тези домогвания. До неговото физическо ликвидиране, независимостта на България съществува, след него – няма, кой да ги спре!
Ситуацията е куриозна! Русия ни освобождава и народът ни боготвори руския, заради помощта, но истината за царското правителство е, напълно друга. Руски историци пишат историята на нашия свят такава, каквато приляга на завоевателната  царска политика и намеренията й!
Кобургът и късогледата българска политика от началото на 20-ти век, на Данев, Стамболийски и III-тият интернационал, а след тях, и на т.н. народна власт, завинаги затварят вратата и на Македония, и на Тракия към България! Заради чужди интереси и игри на равновесие, и хармония! За наша сметка, в тяхна полза!

Всички политически и териториални, военни и икономически неуспехи, на отново появилата се държава, са следствие от тази политика. Всички нейни победи - са резултат на устойчивия дух на българския народ и на неговите целеустремени водачи!
Не съществува, няма друг народ на земята – възкръснал като българския!

мп / 2014, март 2018 г.



Тагове:   Балкани,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398522
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930