Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2018 07:21 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 536 Балкански нрави 8
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 15:04


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 536       
Балкански нрави 8

image
         Варненски некропол

И днес се питам, каква е причината, която не е позволила на азбуката на елините  да се наложи по света? Нали, историческата „наука“ твърди, че е родена преди писмеността на Св.св. Кирил и Методий, и на Св. Климент Охридски?

Загубило ли е човечеството? Не знам, но, то ползва много думи и значения от езика на елините! А и използваният днес, гръцки език, също се различава от него. Но, защо се родее с латинския? Отговорът е един, защото основата им е обща – тракийският!
Защо тогава измамни псевдо-историци и политици  -  англичани, германци и австрийци, руснаци и всякакви други, са го описали като един от първите? Има ли логичен отговор? Не, защото е азбука на едно малко племе от огромния тракийски конгломерат, прокудено, при това и защото е копие на оригиналната тракийска писменост!

Защо, никой не коментира азбуката на траките, разпръснала артефактите си - по Балканите и Европа, по Близкия изток и Мала Азия, по Северна Африка, навсякъде, където са живели по това време техните наследници? Вероятно, защото им е непозната или нарочно се крие? От незнание или заради интереси? Чии интереси? Чия е манипулацията? Кой си позволява да я изкривява - сами си отговорете!? Та, нали, тя е истинската основа на почти всички езици, с които си комуникира днешният свят!  Може би, не са чували, че е съществувала такава? И вие не знаете, вероятно, защото така са ви учили, така учат и децата ни! Предават на света неверни знания, измамни по своята същност и изгодни за целите им на манипулация, необходими, за да се придобият преимущества от едни етноси и народи, спрямо други - заменяйки исторически, културни, политически, и материални факти с фалшификати, заличавайки истинските свидетелства!

Защо азбуката на траките, дори тези – последните, на Светите Солунски братя, на Свети Климент и останалите Седмочисленици, се ползват от всички племена, живели заедно, преди и днес, а светът не познава предходните им форми? Защо бялото човечество ползва копията, а не оригиналната тракийската писменост? Защо днес, езикът им е мъртъв за обикновения свят, а оригиналът е, все още, жив?!

Защо еврейската азбука се ползва, само от малкия еврейски народ? Или и те, не са тези, за които се представят, не са създателите на християнството, а изиграните сценки са имитация на случилите се, много преди това, реални истории, тук – по нашите земи! Като че ли, светът на съвременния човек е пълен с измислици или такъв е, откакто се помни?! Грозно е да крадеш от душата на предците, защото присвояваш от тая, на живите им наследници! Наскоро прочетох, че глаголицата се използва и днес, но за шифрована кореспонденция, от живеещи сред руините на Близкия Изток!

Тук, по нашите земи се появява гигантската култура, букви и писменост, която ползват част от народите, наследили траките, живели около голямото езеро, обединило в едно водите на Черно, Каспийско, Азовско и Аралско морета. Културата и първите технологии са, твърде специфични за всяко племе, за всеки човек, пръкнал се от семката им и е нечистоплътно, един или друг етнос да я присвоява, умишлено преиначавайки историята!
Още от столетията, когато местните са си говорили с боговете и са се оприличавали на тях - тук се е родил орфизмът, и монотеизмът, и християнството!
Тук се е развило богомилството и богомилските легенди!
Тук се роди и бялото братство.
От тук потомството ги разпространява по света даром.
Балканите са родното място на първата културна история на съвременния човек! Не се учудвам от това - нали, за появата му се разбира, едва, след появата на неговата култура! Особено, когато се знае, че тя се трупа по-бавно от всичко, дори, от човешките болести! Като вкусната балканска кухня! За това, всички от изток и запад трябва да научат истинската ни история, и да идват тук смирени, защото културата им е следствие от нашата! Трябва да оценяват качествата на народа, ума на децата и разума на малкото останали негови застъпници!
Какво искам ли? Това, което народът ми е заслужил!

Дали, разбрахте от многото думи, разделени в няколко ескиза, това, което мисля или натрупаното погрешно познание е неизтребимо? Вие ще решите! И аз като много други се опитвам да посея семето на съмнението, в защита на истината, която всеки трябва да знае, защото тя ще поиска да излезе на светло и няма да ви остави намира, тъй като, вече я познавате.

Искам да приключа темата.
Обещавам си, че няма да препрочитам, вече написаното. Но, не бих могъл да заявя, че няма да продължа да мисля и да се интересувам от нея, защото историята продължава да се развива, с други прийоми, с други средства, и естествено - с други актьори.  Тя ми е неприятна, заради своята безочливост и безсмъртие!
Остават последните два ескиза, които трябва да прочетете, поне, от любопитство. Думите не са мои, а на крал Милан сръбски и на негов приближен. Ще ги публикувам след този. Вероятно, трябва да изкажа и отношението си към съседите ни от югоизток, но се сетих, че бях  направил това, преди години. /  N300 и др. /
Следват двата, свързани с нрава и поведението на сърбите.

мп  / 2014 г. /  март 2018 г.

 



Тагове:   нрави,   Балкански,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400732
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930