Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 07:25 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 541 Пиша за ...
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2023 09:15


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 541
Пиша за …

image

 
Пиша тези кратки и не много кратки ескизи, свързани с развитието на града и обществото, за да помогна на града и колегите, които изпитват нужда от тях.

Пиша и заради плагиатите, и имитаторите!
Нали, и те са хора, макар и недоразвити, нали
 и те трябва да живеят като се реализират, още повече, че са на хранилката на властта, а тя иска  идеи, проекти и дела! Затова - нужни са им идеите, проектите и иновациите ми, свързани с развитието на градоустройствената култура на града!

Не е позволено да не могат, съмнително е да мълчат, опасно е да не мислят и творят! Надеждите на властта са изтръпнали в очакване на гениалното, което ще защити божествеността й! Не биха могли да се покажат пред обществото, без творчески арсенал в джоба си! Не биха могли да организират обсъждания, съвети и кухи „панели“,  симпозиуми и конференции, без добри идеи. Обременени са от недостатъчната си образованост, от липсата на опит, а и въображението им е на същата висота, но за амбицията и арогантността им – прегради няма. Затова е нужна помощ, докато се научат, сами да мислят и творят.

Пиша добронамерено, за да ги спася от професионално и човешко унижение. Дано прихванат нещо - някоя идея или мисъл от вече нотариално заверените ми проекти в областта на градското планиране или от териториално-устройствените проекти, несъразмерни с ръста им. Ще са щастливи, ако успеят да откраднат някоя и да я префасонират така, че да изглежда като тяхна, все едно, че те са я измислили. Това ще ги научи и принуди да мислят сами.

Крадете, но трябва и да знаете, че и против кражбата има лек!
Неприятното е, че който краде ум и разсъдък - демонстрира липсата на такъв и това компрометира всеки, стремящ се да бъде творец! Тези липси колегията лесно разпознава! Интересното е, че апашите крадат, не само това, от което се нуждаят, крадат всичко, защото и те искат да се научат да летят. За това, все още, използват отминалите обществени отношения и форми, когато частното бе общо.

Пиша и за да документирам идеите, и реалните проекти като по този начин ги авторизирам. Пиша и за удоволствие, за да не забравям благозвучността, и красотата на майчиния, и бащиния ми език!
мп



Тагове:   творчество,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380149
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031