Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2018 07:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 542 За пример
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 542   
За пример

image

1.

Предполага се, че мантията на земната кора е над двадесет километра. Днешният човек, всячески, се стреми да се устрои на повърхността, пренебрегвайки скритите й подземни богатства. Знаем това, но не се питаме, какви са невидимите подземни инфраструктурни връзки. Как са структурирани, например - подземните канали, пренасящи сладката вода, толкова важна за живота? Как се поддържат неспирните извори на огромните реки? Кой създава топлите или студени минерални води? Кой и как е създал тази перпетуум мобиле система, непресъхваща и самоподдържаща се?

Замислих се - трябва да черпим опит от нейните решения, трябва да завоюваме близките подземни нива, за да усъвършенстваме наземните, особено, урбанизираните територии по света - там, където ще са най-нужни, полезни и възможни. Потенциалът им е страхотен.
Създадох метод за тяхното усвояване  - „Урбанизирана пространствена структура и метод за създаването й“. Наскоро получих патентни права от Европейския Патентен Офис и от Българското Патентно ведомство, както и права за цял свят върху интелектуалната собственост, с над седемдесет годишна защита, от Световната организация за интелектуална собственост и то, толкова дълга, заради значително по-младите членове в екипа.

2.
Парадоксални са примерите на някои човешки общества, което означава мислещи -  да мумифицират, за да се опитат да направят от обектите си на преклонение  богоподобни! Да ги оприличат Богу! За целта създаваха сгради-мавзолеи, въпреки, че съществуването им противоречеше на наложената политическа идеология.
Показателен беше примерът у нас. Парадоксално е и съществуването им в страни, където напълно се отричаше религията, където тотално се отричаше съществуването на Бог! Интересни са фактите, които показват изграждането на култа като модел на религиозен символ, към редица първи секретари на партии, отричащи религията, докато - на великите и заслужили към народите си граждани, се правеха, макар и рядко, най-обикновени паметници.

Това са политически, а не цивилизационни грешки и човечеството, постепенно, ще се освобождава от тях, продължавайки да търси по-добри примери за преклонение към заслугите на хора, успели истински да помогнат, в неговото културно израстване.
мп



Тагове:   verba,   volant,   scipta,   manent,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380178
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031