Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 07:43 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 560 Моето разбиране за Визията на София
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.04.2018 08:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 560
Моето разбиране, относно концепцията :::  Визия за София

image Иван Милев

Моите разбирания за бъдещето на София съм  изказал в поредицата „Градски ескизи“. Несъмнено, от тях се роди и днес коментираната визия.

Разбиранията на възприелите ги колеги, не биха могли да се различават кардинално, защото в основата си са мои, независимо изпълнителите и пътищата до тяхната реализация. Различават се по  подхода и това е, напълно естествено. Различията се базират, преди всичко, на възрастта, на капацитета и на опита в този дял от архитектурната професия, на допълнителното образование, както и на отношението,
и всеотдайността към нея, а, и по това, че сме различни като хора. Но, пътят е верен.

Публикувам становището си, за да могат, интересуващите се, да го четат и притежават написано.ь
В сряда вечерта / 25.04.2018 / пред колегията бе представен събраният материал, характеризиращ урбанизираната среда и всичко около нея. Но, останало е и още, не събрано! Информацията е необходима, а след анализирането й, ще се направят и изводите. Тя е задължителна за изготвянето на по-прецизен Общ устройствен план на София. Съвременната дигитална технологична среда улеснява събирането на такъв огромен обем данни, каквито проектантите, преди години, не са и мечтали да имат.

Предстоят трудни стъпки при създаване на заданието на Визията за проектиране на общия устройствен план. Следва и същинското проектиране. Тази богата информация ще е отлична база, която ще гарантира постигането на най-близки до оптималните изисквания, на всички дейности и услуги, от живота на града. Техните реални възможности ще определят и проектните  етапи на неговото бъдещо еволюционно развитие.

Необходимо е да се разграничат, според мен, функциите и ангажираността на работещите за реализиране на тези етапи. Едни колеги биха могли да събират информацията, други,  заедно с първите, да я анализират, а трети, заедно с всички работили до момента, да осъществят проектирането като всеки екип отговаря за своя, възложен етап. Последни ще се присъединят тези, които ще открият и осъществят градоустройствените детайли. Предполагам, че за достигане до необходимите изводи, преди определяне насоките на бъдещото развитие на София, ще трябва да се използва потенциала на широк кръг от специалисти от всички сектори на живота, и културата на града, заедно с гражданското общество, и властта. 
мп     




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381044
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031