Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2018 22:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 562 Тъжни мисли
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 562
Тъжни мисли


 image   Данте Алигиери


Тази вечер, на публично известно място, сред многолюдието, видях един заместник. Ценях неговата култура и продължавам да смятам, че е бяло птиче, сред перманентната тъпота, обхванала държавата, народа и неговата администрация. Преди години, беше ни запознал, уважаван от мен, колега.

Каква беше изненадата ми от поведението му, след като го призовах за помощ по приемане на някои от популярните ми проекти, заедно и с няколкото други, които вие  познавате, тъй като четете, от време на време, сайта и блога! Попитах го, дали, би искал да го запозная с тях и би ли могъл да спомогне за реализирането им, в полза за града. Повечето от проектите бяха в областта, за която отговаряше, без да я познава достатъчно, но, според мен, разбираше я повече, от всички останали?!

Но, беше придобил поведението на чиновник!
От него, нищо, не зависело, тъй като е в ресора на друг, на друго министерство, на друга институция! А, търсех, само подкрепа от неговата изключителна култура, която бързо декларираше правата на другия, който отговаря, на другия собственик, който решава, но, не и тя, нито той! Може би, за безотговорността причина бяха проектите, които предлагах - бяха проблематични, сериозни с политическата си окраска и привлекателни с икономическия принос, а и с независимостта си, заради правата върху интелектуалната и индустриалната им собственост. Нейсе, не се и надявах. Просто опитах.

Чудно същество е чиновникът, макар и човек, той се различава от останалите, подчинен на политиката, изповядана от висшестоящите, но, никога тая - в полза на обществото и на града, които ги хранят с ума, и труда си!
Поведението на всеки чиновник се променя до неузнаваемост, всеки се страхува от проекти, които самият, не е измислил! Изпитва страх, особено от такива, които носят полза на обществото. Страхува се и от проекти, в които не участва, а би искал!

След като написах ескиза, установих прилика между чиновника и плагиата! Зашеметяваща, дори, обидна! И за двамата. Но характерна и безсмъртна.

А, може би, времето е такова, никакво!

мп



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402835
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930