Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2018 08:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 568 НЕ свързани мисли 50
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 568
НЕ свързани мисли 50

 image

 

Интересна е ширещата се манипулация, която ни учи да се примиряваме с наложените условия на живот и с отношенията между хората-мутанти. Налагат ни, да й вярваме, забраняват ни да мислим!

Няколкото десетилетия земно съществуване ми дават възможност да установя, че светът, приоритетно, се управлява от недоразвили се негови членове, чиито игри и постановки се формират от загнездилите се, за постоянно, в средата на тоталното им интелектуално изоставане и финансово подчинение, критерии, правила и норми, съчетани с неподправено, с нескрито презрение и пренебрежение към управляваните – особено, характерен белег, на повечето от тия, у нас. Съзнавам, че условията на живот се формират от обществото, което за съжаление се доминира, в повечето случаи, от манипулираните и неподходящи. Липсата на качества, отчетливо, се забелязват, когато позицията, към която се е устремил или завоювал „мутантът-политик“, е достатъчно видима. Отвсякъде и от всички!

*
Глупавият е непреклонен, той говори и мисли като другите, изглежда като тях, спи, храни се и работи, като тях, но потенциалът му е друг, некачествен, а това, той не може да усети и разбере, защото смята, че е като всички, че прилича на останалите. И все пак, съществуват сравнения и категории, които, по установен от човека ред, определят и категоризират хората, и животните, независимо различията между нормалните, и глупавите. Съществуват в главите на всички.
В какво се изразява глупостта? Тя е ограничена от неспособността и невъзможността да се анализира, и разсъждава. Иначе, всичко друго й е наред – и красотата, и находчивостта, и приспособяването.

Единствено, светът на социализма беше изравнил и подрязал, почти всички, съгласно методите на Прокруст, и неговото жестоко ложе като, заради изравняването на размерите, тази политическа реформа, не можа да просъществува дълго. Светът на човека и хоризонтът на неговия ум, не могат да имат ограничителни параметри, както се стремеше да обясни своя калъп тази, добронамерена в същността си, политическа догма, която се опита да го нахлузи на всички. Е, на почти всички.

*
Човечеството се развива, променя се непрекъснато, а това се отразява, дори, на глупавия, който никога, не би повярвал, че е глупав, тъй като, не може да прецени и отсъди! Затова, за едни, се използват сравнения и степени за глупост, а за други са свойствени  неограничените хоризонти на познание. За тях липсват сравнения, които позволяват да бъдат категоризирани!

Различията между хората водят до различия и между обществата им, между скоростите им на цивилизационно развитие, до формите, и начините, по които всеки преживява кратковременния си живот като без значение остават желанията, и намеренията на глупака, който нито се движи, нито се променя, тъй като средата на блатото, не му позволява това, защото потъва.
мп

 

 

 

 



Тагове:   общество,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398140
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930