Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2018 01:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 584 НЕ свързани мисли 56
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 3526 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 01.02.2023 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 584
НЕ свързани мисли 56 ... или още към ескиз 580

 image


Трябваше, може би, да поясня по-подробно темите на ескиз 580. Отказах се, защото текстът щеше да набъбне, а знам, че дългите текстове не са по вкуса на четящите или по-точно не се харесват на бързо мислещите, към които храня, особено и все по-рядко срещано чувство на уважение.

*
За зависимостта на доносниците и убийството на въображението им не бих добавил нищо повече, защото темата съществува, откакто се е родило човешкото общество, откакто е започнало и състезанието за надмощие между членовете му, и след раждане на подлостта!
Загубата на въображение се дължи на прехвърляне на собствените творчески възможности върху патерицата, на която се подпират през целия си живот, заменили достойнството си на хора, срещу абсолютната й подкрепа! Разчитат на нея и на институциите й, защото вярват, че ще им помогне да се отличат от простолюдието и да задоволят преоразмерените си амбиции, наивно преотстъпвайки свободата си!

Въображението изчезва, ако са притежавали такова, след като се превръщат от обикновени „творци“ в обикновени информатори и когато се подчиняват на новата си, непочтена  специализация. След това, колкото и да се напъват да сътворят нещо смислено - не успяват, а ежедневието им се превръща в просто информиране за съществуването на близки и чужди в живота, без да могат да сътворяват, нищо за него! Постепенно свикват да определят начина на живот на останалите и само те – сами да консумират благата му! Заради тези житейски блага са в денонощна услуга на ония, които имат нужда от информацията, за да пазят и те своите! Така редиците на обществото се попълват от ченге до ченге и от доносник до доносник, до доносниците, и като че ли място за човеци не остава.
*
Често си задавам въпроса и разсъждавам по него - ако в състезанието, между западния и източния свят, между САЩ и Русия, победи Русия, какво ще последва? Световно господство?
Но, това не е възможно! Тя и сателитите й са технологично изостанали, приблизително с триста години. С толкова, с колкото Русия е била изостанала от западните страни по времето на Петър Велики!
 

Петър Първи е завел русите в Холандия, за да се научат да строят кораби! По-късно и наследниците му плащат на архитекти, и инженери, на военни и артисти, на всякакви, от каквито се нуждаят, защото нямат образовани специалисти, за да им проектират, по-точно да наподобят, изградените в техните страни -  градове и сгради, войска и обществени порядки, тъй като, такива в Русия не съществуват …! 
През 1703 г. след новата ера, царят заповядва дрениране на блатата при устието на Нева и изграждане на нов град, наречен по-късно на неговото име - Санкт Петербург, без да е светец! Пак, по подобие!

Животът на технологично изостаналите страни, също съпътства човешката история, по подобие. Той е неразривно свързан, но не с открития, защото те, отдавна, са направени, а с имитацията им! Копирането се е превърнало в тяхна естествена форма на творчество!
По подобие на .., подобно на .., както .., като ..!!
*
Отговарям си, че Русия не се стреми да застигне и задмине технологично напредналите.
И не, заради липсата на умни и знаещи хора, а заради придобития от „висшето общество“ манталитет на имитация, заради ограниченията на възпитанието и примера на поколения имитатори, и плагиати, живели преди тях.
*
Тя се стреми да ги подчини чрез милионната си гвардия от агенти, разпръснати по света … и да ги използва пълноценно в своя полза!
Някои управляват в неин интерес, други взаимстват идеи или крадат иновации, трети, най-откровено, тихомълком ги присвояват, четвърти – пречат на създаването им, а така ограничават и общото развитие на човешкото общество! Действията им се основават, предимно на измамата, на лъжата и кражбата, тъй като, чрез тях се достига най-лесно до използването им и то навреме, а народите им и днес продължават да живеят в паралелен свят, съчетавайки дигиталните открития с парадоксалната си технологична изостаналост! Това съжителство е уникално и не е, само техен патент. 
*
Няма идеологии, единствено интересите на подчинените общества без въображение са живи, за които съществуването им е пряко подчинено на необходимостта други да мислят и произвеждат вместо тях, тъй като, те са генетично увредени.
Подобно сравнение е крайно, но то отразява картината на съвременния свят такава, каквато предполагам, че доносниците виждат и донасят с невидимото си злосторничество!
Масовите унищожения на човешкия род през миналия век, заради политически догми, икономически нужди и расистки идеологии, доведоха човечеството до открития, които му дадоха още по-големи възможности. Кражбата на тези открития, от своя страна, изравни силата на иноваторите с тази на  крадците-имитатори, но за кратко. Бързото развитие на едните, естествено, доведе до нови епохални открития и създаде, и отново натрупа болезнена разлика в нивата на цивилизованост между тях.
И днес, всеки от имитиращите се стреми да достигне до обекта на мечтаната си имитация, смятана в страната на плагиатите, резонно - за откритие!
Сред тези търсачи съществуват и умни, които правят и свои, оригинални открития, но те са незабележимо малък процент, спрямо хилядите иновации, ежегодно раждани и реализирани от развитите в технологично отношение страни като те, допълнително, задълбочават процесите. Парадоксален е и фактът, че направените открития от изоставащите не могат и не достигат до реализация, тъй като средата е негостоприемна за тях. Така, изоставането се мултиплицира и ежеминутно расте, без да старее!

Единственото сполучливо решение против, непрекъснато задълбочаващата се пропаст, е тихата реакция и действия, обладали изоставащите човешки общества. Те копират, крадат и убиват, за да продължат съществуването си, а действията им, напълно отговарят на тяхната подготовка, качества и възможности. С рождението си, те са готови и подготвени за това, превръщайки се в общества на имитатори.
*
Покоряването на света на технологично развитите общества чрез война - е абсолютно погрешна теза и тази истина е разбрана отдавна! Намерено е друго решение - воюва се, без да се харчат милиарди, тихо и рационално.
Днес и това е очевидно, защото е в действие!
*
За да победиш в съвременната война, се изисква да си високо в технологично отношение, както и изкусно да владееш интелектуалните, и културни ресурси с подчертаното им предимство пред властта на природните.
Това условие е политически и икономически обоснована, и защитима аксиома, която не търпи противоречие, а противодействието - е невъзможно.
*
Моля, отбележете и действията на правителството.
То и специалистите му, най-сетне, се научиха да четат! Очевидно, експертите са прочели и разбрали положителното, от предложенията ми за териториалното, икономическо и транспортно планиране, както и за инфраструктурното обвързване на балканските страни. По тези въпроси в близките дни ще се разсъждава на среща в Солун! Дано, се постигнат позитивни решения!
Нали, няма, нищо по-важно от благополучието на народа!

Знанието, наистина, носи светлина, а любовта към род и Родина – увереност и сила!
Дай, Боже, за дълго!
мп

 




Тагове:   демокрация,   власт,   мутанти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380456
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031