Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2018 00:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 599 НЕ свързани мисли 58
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 599
НЕ свързани мисли 58

 

 image

 

Не се безпокой за това, дали, си на висока длъжност,

безпокой се за това, дали, наистина, си достоен за висока длъжност!

Не се безпокой за това, че другите, не знаят за теб -

безпокой се за това, дали, наистина си достоен да знаят за теб!

Конфуций
*

Действията, необходими на финансовия капитал да реализира проектите за промяна на света и градовете, могат да завършат с ново структуриране на различните спортни игри и дисциплини!

Хората на жълтата раса са майстори в определени спортове и бойни изкуства, расата на чернокожите доминира в атлетиката и в някои от игрите - измислени, и развити от белите. Те, от своя страна, побеждават в много други, а, не само, в науката и технологиите.

*

Очевидно е, че и технологичните различия в съвременния свят, могат да се остойностяват. Знае се, че могат да бъдат отчитани, да се демонстрират и анализират.

Затова е важно да се отбележи и знае, кой, с какво търгува - 

Европейският съюз – с промишленото си производство, с култура и изкуство, и с всичко, от което, и сам се нуждае,

САЩ – използват своя, но и потенциала на света,

Русия – с полезни изкопаеми и суровини, а

Китай – с работна ръка и с поръчаното .. като надстроява  собственото, но и експлоатира, не само Африка, а и Европа, особено, европейския югоизток.

*

„Средата на изостаналост привлича, само, изостаналите. Те са чужди на прогреса. Те са блатните хора.“ – смята историкът и философ Андрей Фурсов.

Вероятно си спомняте, че преди години писах за скоростите, за бързо, и бавно мислещите / ескиз 375 /, когато разглеждах темата, по-обстойно.

Прочетох, някъде и друга негова мисъл, в която споделя вижданията си за бъдещето на държавата, която губи социалните и политическите си характеристики, особено, социалните. Отчасти, приемам разсъжденията му.

Новата среда, не се променя, защото губи определени функции и социални ангажименти. Тя, постепенно, се превръща, следствие на инкарнираните бившите икономически отношения, в мафиотска структура от законно защитени административни единици на затворени, и самозадоволяващи се дребни партийни формации, без политическа платформа, без образование и управленски опит! Подобна „реализация“, на опорочени пазарни отношения, наблюдаваме във всички бивши социалистически страни, без изключение.

*

Предполагам, че следващият икономически колапс на държавата ще настъпи скоро, само, след седемнайсет мига, тъй като цикличността в икономическото пропадане на държавата, потвърдено от историческия опит, е около петдесет години!   

*

Господ е жена!

С това си „откритие“ в песен, една шоу-звезда се опитва да увеличи популярността си. Разбира се, изводът, не е, нито нов, нито екстравагантен. Убеден съм и аз.

След като Създателят проявил себе си, чрез материалния образ на жената, разбрал, че има, още, куп пропуснати неща, които трябвало да промени и да ги вложи в друг индивид.

Така се решил и създал мъжа.

Прибавил сила на ума и разсъдъка, ограничил лукавството! Добавил повече мощ и възможност в мускулите, затвърдил целеустремеността на волята, запазил, но и увеличил податливостта му, пред собствената си красота. Разширил, до безкрайност, обхвата на творчеството му, но го дарил и с брада!

*

Глупавият, по обясними причини, не е в състояние да оцени стойността си!

Но и той е човек, и то - най-характерният!

мп




Тагове:   мисли,   разни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381281
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031