Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2018 22:10 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 610 In abstracto
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2022 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 610
In abstracto

image

                                                                                                                       Салвадор Дали

Ако настоящето се опита да съди миналото, ще загуби бъдещето. /  У. Чърчил
*
Защо Русия упорито и подмолно работи срещу другите страни по света  -  все с лошото, с подлото и коварното!
Защо непочтено търси и се стреми да наруши дейността, живота и постиженията на Европейския Съюз, на единението и колективността, на културата му?
За мен е необяснимо!
Подобно неестествено съревнование между едновременно съществуващи, паралелни цивилизации - всяка със своите достижения и видими резултати, не е състезание, а война! Не е състезание, а спокойно съществуване и надграждане за едната, и непочтено саботиране на постиженията й, от страна на другата!?
Защо се стреми да го разкъса или унищожи, да принизи качествата на постиженията? Та, нали, се възползва и тя от тях?

*
Какво би станало, ако разруши Обединението на европейските страни, ако подкопае политическите и икономическите му устои?
Отговорът е, че и тя, скоро  след „победата“ - ще загине!
От този момент, ще се сгромоляса интелектуално и стопански, защото и днес, и винаги е съществувала с помощта, добронамереността и любопитството на Запада!
На  непознаващия я Запад.

Бих се учудил да видя някъде, някога, нещо произведено от нея, носещо качества, с които би могло да се конкурира на икономическия пазар или на пазара на иновациите!! И всеки ще се запита – как, сигурно има нещо, дори молив, гума или телефон, или …?! Няма!
Всичко е крадено и несръчно произведено, отново!
*
Отговорът е един!
Ще загине без добронамереността на света!
Сама, без нищо, което би могло да й помогне! Дори, не би могла да извлича и използва подземните си богатства!

Няма да знае, как да реализира прогреса си, защото всичко, което консумира е чуждо!

Обидно, много обидно!

Още по-обидно ще е и бъдещето й, защото няма да има с кого и на кого да се противопоставя, с кого да се бори, лъже и мами, от кого да краде, да използва като претекст или извинение! Ония на запад, в свещената си глупост, наивност и простота, ще се затворят напълно,
и светът, отново, ще се раздели, ще изпадне в безтегловност за едни, и на възраждащи се други - като първите, не биха могли, дори, да създадат и алкохол, за да забравят черните и страстни очи на живота, когато няма да имат сила да изпеят песента на човека и любовта му към него!

*
Решението?!
То, също е едно!
Ще се реализира, само и когато, властта на РФ успее да я превърне в нормална, съвременна и естествена държава, подобна на много от добронамерените й граждани!
Ще се реализира, ако властта на РФ си прибере милионите агенти по света, продължаващи злонамерената си подривна дейност и впрегне знанията, и възможностите им в полза на развитието на страната!
Ще се реализира, ако властта, преди това, отучи народа от вкоренената в съзнанието му недоброжелателност и агресия към преуспелите общества, и хора, а след това го приучи към съзидателност, но без репресии - съзнателно и добронамерено!
Ще се реализира - само, когато Русия изравни технологичните си възможности, постигнати самостоятелно, с технологичната мощ на развитите европейски държави! И то, не само – при военната!

Ще се реализира, ако РФ осъзнато се превърне в обикновен и добронамерен член на Европейския Съюз, подобно на Люксембург и Лихтенщайн, дори  на България! 
Ще е от полза и за човешката цивилизация!

Ако ме питат за разликата между комунизма и социализма  -  казва Уинстън Чърчил, бих могъл, само да отговоря, че лейбъристите ни водят към разруха, чрез безразсъдни думи, а комунистите - чрез насилствени действия.
мп




Тагове:   демокрация,   Свят,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398568
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930