Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2018 21:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 664 Захабен град!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 387 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.11.2018 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 664
Захабен град!

 image

 
Проблемите с чистотата на въздуха в София са едни и същи от години!
Без промяна!

Така е, защото чиновниците, които вземат решения са, едни и същи – неграмотни, неспособни и корумпирани.
При това - умствената работа, не е за тях! Ограничени са, даже, по закон - не им се позволява да проектират, да одобряват проекти и да изпълняват решения!
На всичко отгоре, самите те, не са в състояние да измислят, каквито и да са форми, и мерки, не само, против замърсяването, а за всичко, свързано с ежедневните им задължения! За целта – има специалисти, на които се възлагат проекти и поръчки, чрез които да се намерят, и решат проблемите!
Но чиновниците, не знаят да четат, дори, са глухи за съвети и слепи за качествени решения, и не допускат вмешателство в дейността им, което затвърждава тяхното, и на града, изоставане.
Затова, непрекъснато търсят помощ от чужди специалисти, с които се сключват договори, ... и се плащат луди пари, наши пари!! Затова творят, само - корупционни измами и мушии!

Чиновникът е най-великият продукт на демокрацията!
Без него тя няма да съществува!
Без него – се обезсмисля!
Той е най-великият комбинатор!  
Дори, колкото и да е смешно, тъй като е нереално – той е проектант с огромни знания и неограничено въображение! Ще допълня – само в комбинациите, които му осигуряват необходимата измама!

Примерите за това са много и все епохални решенията, достойни за Гинес –

транспортните възли на Р. паметник и Лъвов мост,

решенията на пешеходното движение, заедно с велосипедното, съчетало усилията за оцеляване на всички  -  по източния тротоар на бул. Витоша, където и гений да си, не би могъл да измислиш по-креативно, и по-подходящо разрешение на "проблемите"!

Или другото решение – на свръхнатоварените улици „Раковски“ и „дон Дуков“,

или за незавършеното, все още, трасе на умопомрачителната, с красотата си, пешеходна улица, където в едно ще се бият живи и умрели, тъй като ще притежава, освен, пространства за пешеходци, а и трасета за трамваи, все покрай историческата черква „Свети Седмочисленици“, и където упорито ще мерят сили, по между си, и с велосипедисти, без някой от тях да знае – кой има предимство!
Смешната реконструкция няма да успее, за съжаление, да донесе градоустройствени удобства на живущите, край нея. Няма да успее да донесе преимущества и за града – най-малкото, заради липсата на нови, и стари паркоместа, и гаражи, с противопоставянето на различните градски движения!
Учудващо е, ще каже всеки, а аз няма да се съглася с него, защото не е учудващо – то е умопомрачително похабяване на възможностите на средата и на правата! То е въпиющо непознаване на нуждите на града и гражданите му, съчетано с ниска професионална култура като, в крайна сметка, е най-обикновена форма на плячкосване и обогатяване … по цялата верига, от долу нагоре!
Същевременно е и тъжен опит да се полети, при отсъстващи въображение, и знания!
И не тъпотата на проектантите е виновна, нито несръчността, и претупването на изпълнението, биха могли да бъдат обвинени.

Виновна е корупцията на чиновниците!
На тия, от направлението, занимаващо се с техническите проблеми на града и на стоящите по-горе в йерархията „съветници“, "жури" и „експерти“, гласували за дисхармонията в обществото, и в града!

Те скроиха измамата! Поредната!
Всички тия, а и още куп други некадърни и лакоми, не наяли се, не накрали се, чиновници – те похабиха града, захабиха функциите и пространствата му!
Само, за да ни ограбят! Само и само, да ни накарат да заприличаме на тях!
Аз не искам да падам до тяхното морално ниво, защото ще ме е срам!

мп  

 




Тагове:   град,   корупция,   захабен,   похабен,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402572
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930