Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2018 14:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 668 Необходимите
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2018 17:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 668 
Необходимите
 

image



Търсещите, предприемчивите, свободните, умните и знаещите, нестандартните, бунтарите са водачите в човешките общества.
Търсещите знанието, непримиримите духом, свободните и отстояващите свободата, надарените с ум, които непрестанно търсят и намират изворите на знание, различните, тези – дори, открояващите се, сред средата от еднакви, красивите и телом, и духом, най-смело и безпрекословно борещите се, неминуемо се превръщат, и израстват до позициите на водачи.
Те са предвидливите, съобразителните, всеотдайните!

Тях търсим, от тях се нуждае българският народ!

Другите, без тези качества, са ясни! Тях подбират, тях избират, за да служат някому, за да „управляват“ - в нечия полза! Те са другите, които и днес приковават вниманието на управляваните, защото демонстрират, единствено - 
липсата на тези качества, на ум и знания! Те поразяват с липсите на, почти всички, положителни човешки характеристики!
*
Развитите общества обръщат внимание, основно, на умните и предприемчивите. Бавно развиващите се – на себеподобните!

Умни и глупави има навсякъде, във всяко общество. Въпросът е, че едните целенасочено стимулират умственото развитие, за да използват създаденото от неговите постижения - непрекъснато променящи се, подобряващи и обогатяващи живота, на всички!
Другите чакат! Чакат случайността, надяват се на късмет, чакат на готово, ако се появи - израслият сам, развилият се успешно, пак сам, независимият и без обществена помощ човек, който да подобри живота им. Към тях, обикновено, се прилепват крадци и имитатори, естествено и много глупавите!
*
В развитите общества, през цялата човешка история, особено важна е скоростта - при самото изграждане на умственото развитие, при предразположените за него! При тях, умишлено, се стимулира конкуренцията. Тя съществува при всички, но, особено, характерна е, между умните. Затова, в езиците на всички народи по земята се раждат определенията и степенуването – умен, по-умен, ерудит, даровит, интелигентен, гений.
При изоставащите се използват други прилагателни и определения като тъп, по-тъп, най-тъп, ограничен, глупав и глупак, без да се казва защо, тъй като, те характеризират всеки, достоен за тях!
*
Обществата на конкуриращите се умни, живеят в различна жизнена среда, удобна и просперираща, полезна и културна, в която се наложени, и морални, и нравствени закони, и правила, които задължително се спазват, защото улесняват, и облагородяват живота, и самите тях! Живеят, дори, в красива и духовно по-богата среда!
Средата на другите - я знаем като потърпевши.
*
Всеки от нас, ежедневно се пита – няма ли, най-сетне, този народ да роди истинския си водач, няма ли, най-накрая да се появи, за да поведе племето на българите към мечтаните висини на световете на умните, към които, всеки е убеден, че принадлежи?!За съжаление, не виждаме такива, а, само и единствено – избрани, и подчинени, независимо, на кого и на чия воля, но, никога на волята на избралите го!
*
Смятам, че политическият живот ще се сдобие с чистота, с относителна чистота, ако се разграничи от материалните субсидии! След това, можем да се надяваме и  очакваме да се появят конкуриращите се, умните хора, и формации, които ще притежават качествата, за да водят, и себе си, и народа!
мп   





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398071
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930