Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2018 15:33 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 677 Не свързани мисли 71
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.12.2018 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 677
НЕ свързани мисли 
71

 image

 

„Съгласието увеличава малките дела, разногласието разрушава и най-големите.“ – пише римският историк и публицист Гай Салустий Крисп / 112 - 35 г. пр. н. ера, „Югуртинската война“ /.
*
Куриозно и неестествено е единомишлениците - днес, и у нас, да са на противоположни становища за всеки дребен или едър проблем. Трябва, най-сетне, да се прекрати тази смешна, просташка трагикомедия! Не може да се управлява, само, с измама и преследващи се, едно след друго, водевилни номера. Държавата, не е и не би могла да е куклен театър.
Може, ще кажете – и аз ще се съглася с вас!
Може, наистина и нашата е банален, обикновен пример! – ще допълня.
Защото, всяко нещо, родено на земята, си има и край - и умира, защото естеството на нещата го изисква, а, и номерата на властта, се изтъркват от непрекъснатата им употреба, а, и на управляваните им писва да ги управляват, все, неграмотни, и корумпирани,само зависими, и нечестни съдии! Писва им от хилавата морална защита, от слабото, липсващото здравеопазване и имитиращо образование!

Всяко Общество се стреми да създаде ред в ежедневието си, който да му осигури сигурност в бъдещето. Затова съществуват професии, подобни или следствие на архитектурата! Те гледат и предвиждат бъдещето, а прогнозите им се сбъдват, защото се основават, и са защитени от високите им интелектуални, и морални нива! Всяко общество се нуждае от тях! Процесите на търсене и откриване са прекалено дълги, и рядко достигат до положителен край, защото срещат яростната съпротива на недоброкачествените му членове. Тази е една от причините, която спъва и ограничава възможностите на развитието му.
*
Българският народ е сред най-крупните дарители на последната човешка цивилизация като ярък пример за това е успешното преображение на част от неговите необразовани граждани, които направиха изненадващ революционен скок в интелектуалното си развитие, че днес, дори – го управляват! Народът стана донор на света със стотиците хиляди нови „хора“, осигурявайки ги с новоизобретени  медицински техники и практики, дарявайки им всичко, от което се нуждаят!
България е една от страните, които с право, биха могли да се гордеят със своя принос към човешката цивилизация! Той превъзхожда всяка друга революционна промяна, съпътствала общественото развитие, дори, дигиталната! Приносът, не е само медицинско постижение - той е и генетично, и икономическо, и политическо, и морално!
Такова, до днес, разумният човек, не беше измислял!
Откритието е многофункционално и се разпространява успешно по света, особено, в тези части на света, които бацилът на социализма беше заразил, преди него. Там, откритието се наложи, защото  получи неговата безапелационна подкрепа, нищо, че идеологията беше, твърде стара и немощна. То я усъвършенства и възроди, затова и резултатите от генетичната трансмутация, не впечатлиха. Тази беше и причината за твърде лесното й провеждане, и налагане, резултатите бяха истинските, а експериментът с иновацията - реални. И тогава то разбра, че на земята, най-много са безмозъчните, повече от които живееха в него, а то - с тях.
Унижението, за пореден път, го ошашави, но и преобрази! И то, в един момент, се оказа  някакво друго, променено - до неузнаваемост.
Беше се случвало в човешката история, не един път, но, никога в такъв обхват, защото никога досега, обществата, не бяха, толкова мощно покорени от глупостта и тъпотата!
мп





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397374
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930