Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 08:52 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 684 Simply the best 3
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 684
Simply the best 3

 image


Ситуацията на Балканите е променена и твърде различна, след очакваната поява на Косово, и края на измислената държава
на южните славяни, а, и след  изграждането на огромната военна база на неговата територия! Тя е, вероятно, най-голямата за югоизточна Европа и технологично най-високо оборудвана база в света, която, при нужда, би могла да управлява военни действия, не само на Балканите, а, и на цяла Мала Азия, и Близкия Изток. Без съмнение, е съоръжена с високи дигитални технологии. Тя наблюдава и чува света, около нас като, същевременно, разреши трудно решимото разделение на територията между сръбския и албанския етнос по мирен път. Засега, ако Русия, не се опита да наложи, въпреки всичко, своите претенции.  След дъжд – качулка, ще кажете и ще сте, донякъде, прави. Русия се усети, твърде късно. Ситуацията на Балканите е напълно нова и опитите й да възвърне загубените си позиции са, и ще са, в близко бъдеще, по всяка вероятност, безуспешни.

Необходимостта от приемането на Република С. Македония в Северноатлантическия Алианс е предстояща и неотменима, тъй като осигурява връзка на Гърция, и пристанищата й с територията на Косово, и базата. Това, вероятно, ще задължи преминаването на енергопренасящата газова структура, покрай или през територията на натовска държава – по-вероятно през Гърция и по-малко през България, заради обединяването на  различни източници, и диверсификационните им възможности за нуждите на базата.
Това решение ще реши окончателно въпроса между Косово и Сърбия, а Македония ще придобие, и статута на Косово като влиянието на България, естествено, и като следствие, ще се ограничи. Ситуацията, постепенно, ще придобие собствен и независим живот, и контакти, както между съседните, така, и с останалите страни-членки на ЕС. Демокрацията на Балканите, също ще придобие характеристиките на военно доминиращата страна, тъй като базата ще се превърне в технологична и военна столица на Европа.
Преди години предложих проект за изграждане на изцяло нов град за столица на Европейския Съюз и Комисия, на територията на България. Някъде – в геометричния център на Балканския полуостров, сред полята на Тракия, край водите на язовир Пясъчник, близо до Пловдив, близо до магистрали, летища и университети. Днес, след появата на този военен център, вероятността за реализацията на проекта е по-голяма и необходима.

След изграждането и функционирането на базата в Косово, Русия загуби, заради лошите метеорологични условия, традиционното си влияние над Балканите като, единствената й възможност за влияние в бъдеще, е дестабилизация на региона, чрез религия, миграция, избори и хибридна манипулация, въпреки безсмислието им.
мп




Тагове:   игри,   глобални,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397645
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930