Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2018 22:26 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 694 Деградация
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2018 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 694
Деградация

image

                                                                                                              Van der Weyden


Човешките общества, с техните форми на съществуване и управление, не познават друга социално-икономическа, и политическа система, която толкова драстично да е променила, и увредила устоите, и структурите им, както реалното социалистическо управление, практикувано през изминалия век!
То беше основано на политическа догма, за пръв път в еволюционното им развитие! За жалост -  жива и днес.

Коварна е била целта на немския генерален щаб, по време на ПСВ, който пуска бацила на комунизма в икономически изостаналата и болна страна, с нейните феодално-робовладелчески структури, и отношения!! Успяват, леко и без жертви, да извадят Русия и армията й, ограничавайки фронтовете с нейно участие, но заразяват света като, неосъзнато, му показват пътя на деградация!
Независимо, че губят войната, губят и следващата, те разболяват света с болест, от която той се стреми да се откопчи, откакто съществува! Веднъж за винаги!
И до днес - опитите му са неуспешни. И до днес!

Употребените политически, икономически и социални форми дават изключителни резултати, и тъй като, не са използвани преди, толкова пълноценно - опитът се превръща в експериментален! Бацилът трайно уврежда настоящето и бъдещето на страната, а тя заразява всички, до които се е докоснала, дори, виртуално!
Разболява се светът на човека!

Експериментът налага своите, неутвърдени политически и социални форми, и може би, липсата, поне, на малко познати, и използвани методи,  довежда страните до подобни, уникални по своя характер, ужасяващи норми на живот - навсякъде, без изключение, където са наложени, практикувани, и разпространени, само, в рамките на век! Догмата е изключително силна, привлекателна и прилепчива за огромна част от безкрайните редици от неграмотни, и слабограмотни, от лакеи, и доносници, за утайката на обществото. Разпространяват я умните и образованите, които са уверени, че ще овладеят, и управляват масите, за да ги експлоатират така, както никой, преди тях! „Качествата“ й променят, из основи, традиционните условия на живот. Променят бита, труда, здравето и образованието на милиарди хора, променят и морала, и самото общество! Превърнали селяните в работници и ги принудили да произвеждат промишлени боклуци. Учените забравили наученото, тъй като  неграмотните заграбили властта и започнали да управляват, без да се интересуват от знанието за нея, от наука и иновации. Партиите осигурили властта, нищо, че преди това, не били управлявали, дори, себе си!
Тогава, там - светът на човека пропаднал. Пропада и животът на останалите като догмата забравя за него!

С времето народът, страната и структурите й, постепенно огладнели, защото трудно произвеждали, не знаели - как, с какво и къде. Изяли всичко, което ставало за ядене, втурнали се и към живите, а накрая се, и самоизяли! Доказали, че са неразумни!
*
Няма и не искам да правя паралели!
Те се натрапват пред очите и разума на всеки!
Днес, властта в София изпълни прекрасна реконструкция на най-пешеходната зона на града, а след нея щяла да сътвори още едно чудо – да създаде и нов за града общ устройствен план!
С какви сили, с какви знания, с какъв опит, никой не знае?!

Може би, ще мастурбират на градоустройствена тема, само - за обществена заблуда!Не знам, а вие?

Как мога да се осланям на разсъжденията на хора, чиято сила, не е в мисленето?! – споделя Нобеловия лауреат Елиас Канети и аз с него, десетилетия по-късно.
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398252
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930