Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2019 21:33 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 697 Не свързани мисли 74
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 697
Не свързани мисли 74

image

 

Допустимо ли е, при установените международни  дипломатически отношения, не воюващи страни - взаимно, да се заплашват?
Редно ли е да се обиждат, наричайки се слепи?
Може ли, една власт да си позволява да нарича другите слепи и да ги заплашва с военния си потенциал, и със свръхновите си военни постижения – обвинявайки, и съседите си, с които, също, не е във война - в агресивност, спрямо националната й сигурност, и суверенитет?

Не разбирам подобно поведение, то буди недоумение и удивление! И в мен! Наистина, беше познато, преди години - с много по-драстичните си багри и изпълнители! Очевидно, налице са много и все нечистоплътни действия, които страните си позволяват, особено, едната - по-малко сляпата, според нея!
Парадокси, несъмнено - дипломатически парадокси и не само!
Те са и политически, и човешки.

Виртуално се нарушава моралната страна на националния суверенитет на страните и народите, за които се отнасят, както и морала на професията дипломация, чиито добронамерени характеристики са далеч от случващото се, а нараняват и елементарното човешко възпитание, неочаквано, и инцидентно, разкрило своята скрита страна - показвайки я, не на място, и не на време! Безспорно и елементарно!

Възможно ли е, слепите съседи да не виждат своите грешни действия и да се опитват да се застраховат при подходящия застрахователен агент, предложил им добра оферта, вместо да продължат да треперят, заради стаените си опасения от катастрофа, при избухналите заплахи, и обвинения?! Едните искат предвидливо да се застраховат, а другите ги заплашват, с агресивната си белетристика, за да не правят това. Не е ли малоумно това да се случва между, безсъмнено, разумни хора?!
Кому е нужно да предизвикваш, със словесните си действия, болезненост? Кому е нужно да се хвалиш с най-новите си отбранителни системи, та, нали, ако те нападнат, би могъл успешно и сигурно да се защитиш?

Или има, нещо друго - скрито, неясно, страхливо, нечистоплътно и непознато за обикновените хора, за дипломацията между институциите, между страните, и народите им?  А, възможно ли е, някой да се страхува повече от другия … и да греши?
Не знам, но, очевидно, някои са слепи, а други, просто, не са добре.

мп




Тагове:   отношения,   човешки,   трудни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397172
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930