Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 21:07 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 710 Не свързани мисли 76
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 710
Не свързани мисли 76

 image

 

През последните десетилетия българската икономика, промишленото производство и селското й стопанство бяха, и продължават да бъдат подчинени на политическите партийни структури, и  винаги в полза на партийния бизнес. Липсваше и липсва нормална конкурентна среда, което не им позволи да израснат. Очевидно е огромното икономическо, финансово, и технологично изоставане на държавата, както и абсолютната липса на истински частен, не присвоен, самостоятелен от държавното влияние, и тежест, капитал!
Разбира се, за да се премахне изумителната бедност и да се подобри благосъстоянието на народа, независимо, че проблема, не интересува никого, освен, него, да спре икономическата миграция, и да прогресира държавата, изобщо, е нужно -
по-малко социализъм в управлението й, повече икономическа свобода и естествена конкуренция!

Дали, й стиска на властта да подобри с малко, дори, отвратителната бедност и непочтеното разслоение на обществото или все още, продължава да се страхува, сякаш се е родила с нея? Страхува ли се от своята непълноценност или причината е пъргавината и находчивостта на българина? Не знам, а, вероятно и тя.
Стопанството и икономиката ни се стремят да функционират, от близо трийсет години, в средата, и правилата на друг, различен социален, и икономически порядък, при други, не социалистически, правила, норми, и закони!
Трябваше да напиша тези мисли, за да го знаят – не народа, а окупиралите властта, неграмотни!

Страхът, обаче, откри и наложи, непознат за света, нов икономически строй – постсоциалистическия капитализъм, в който основна роля играе и доминира, отново, тоталитарната държава, а средствата за производство, и капиталът са във, все още, живите мрежи на бившите партийни и охранителни структури като и те не знаят, до къде и до кога ще изкарат с малкото ум, който им служи, единствено, и само, за равновесие, без конкуренция, и без кадри! 

Бях писал, преди време, че… Политиката на постсоциализма си прилича с постмодернизма, в архитектурата и изкуството, тъй като, и двете насоки, на развитие на обществото - са имитация! Развиват се в друго време, с други средства и с други изпълнители, а резултатите, и при двете, не постигат поставената цел, защото са фалшиви!
Наистина, днес, всичко в българското общество е измислено, не истинско и фалшиво! Нищо и в българската държавна политика, не отговаря, и не е въпрос на чест, и човешко достойнство, а на низки, стаени, възпитавани недостатъци, вместо на загубените качества!
И като че ли и градът ги възприе, и наложи. Сякаш и той искаше да унижи, и унищожи с простотията си, човека в него! В удивително състояние изпадна и обществото!
Но, си казах, че и в приказките съществува Горният, и антиподът му - Долният свят, защо, и животът реално, да не ги създаде?! Неприятно е, че ние го живеем и се опитваме, и се напрягаме, и се стремим, все безуспешно, да отидем в Горния.
*
Пучдемон, пуч и демон! Испанско ли е името на националиста или руско?
*
Човешките цивилизации, една след друга, са умирали от условията на Земята, от своята апатия и безотговорност. И са възкръсвали, пак, благодарение на тях!
*
Професията на клоуна в Мексико, днес, била много разпространена и се гордеели с това. Наброявали близо десет хиляди души!
Вярвам не знаят, че в България има милиони, които я практикуват като, особено, стилни са политическите клоуни, с техните неспирни и безкрайни клоунади, на които им се присмива, и подиграва деветдесет и пет процента от народа, а това, изглежда го занимава, и увеличава, още повече, апатичността му към всичко, дори, към живота му, дори, към средата!
Вероятно сте забелязали новоговора на тези клоуни, заменянето на гласните „е“-  с „и“, използването на огромен брой чуждици в речта, повечето, не на място или брауновото им движение по пешеходните и улични пространства. Не бих коментирал правописа им, в който отсъстват запетаите и пълният член, но, това са бели кахъри, тъй като използват езика си сред свои, които, също, не го знаят, и не обичат. Чудно защо, по-елементарните западни езици са им повече по вкуса!
*
Очевидно, повече от живите същества на Земята, не са еволюирали в своето развитие. Вярвам, че сте анализирали поведението им, независимо, че обикновената материя е глупава.
Друго нещо е програмираната!

Вероятно, бъдещето ще принадлежи, след време - отново, на забравената кинетична енергия и всеобхватната й гравитация!
Вероятно и обемът на тъмната космическа енергия вечно ще отговаря на глупостта, разпространена и тотално доминираща на Земята, тъй като, отговаря на параметрите на живота ни. И ако в мулти-Вселената пространството е безкрайно, не е учудващо, че и глупостта, обладавана от човека, от този вид, няма граници.  
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401557
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930