Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2019 16:53 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 712 Естествени и неестествени процеси
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2019 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 712
Естествени и неестествени процеси

 image


Трудно се променя характера на човека, по-трудно на етносa, най-трудно на народа! Промяната, обикновено, е плод на манипулациите, налагани му през отминалите векове на нормално съществуване или е жертва на институционална, или политическа окупация.
На Балканите и като че ли, никъде другаде, хората и народите, най-често сменят имената,  рождените имена, които родителите са дали, опазвайки традицията и целокупността, при съществуването, на етноса! Сменят ги насилствено, сякаш, името ще промени човека или етноса му! И днес ги променят, като че ли, се стремят да изменят характера, бита и душата на възрастния или на възпитаваното от него дете! Очевидно, малоумието не е преодоляно, очевидно, е вкоренено в разума на най-старите бели народи на земята и присламчилите се други, към тях!
Преименуването е неинтелигентен акт на демонстрация на превъзходство, куриозен факт за съвременната цивилизация! Той говори за липсата или за твърде бавната човешка еволюция – тази на съзнанието и е тясно свързана с етническа малоценност, заменила  жаждата за величие! Умовете на хиляди владетели и на стотици милиони обикновени, са обладани от него, и то живее, и активно се използва, особено, днес! Действието подхранва и издига, пред самия теб, самочувствието на силния, на завоевателя, и е особено необходимо, за някои съседни народи,  все още, незавършили своето генно, етническо, и културно обединение! От него идват и болките, и войните, и преименуването, призивите и крясъците за етническа идентичност, и необходимостта от още, и още териториални ползи от собственост, които продължават да артикулират – и гърци, и сърби, а от известно време, и албанци, румънци, и молдовци, турци, и …. с право, или без право, всички те са продукти на измамната политика на обединените в политически квартети, квинтети, във  всевъзможни оркестри или самостоятелни солови изпълнители, отговарящи на интересите на близки, и далечни, все, временни велики сили – за владеене, управление, и употреба на етническите, и политическите метаморфози, които се проявяват сред народите на тази най-невралгична земна територия - Балканите!
*
Питали ли сте се, какво цели борбата за името на „гърците“ от Северна гръцка Македония?! Та, нали, там живеят македонци, говорещи насилствено гръцки, които заедно с не прогонените българи и с пришълците от Мала Азия, обитават тази земя, която, никога, не е била гръцка! Отговорът е ясен. След излизането им от землянките по островите, „гърците“ се нуждаят от още земя, която да ги храни, нищо, че е открадната от България, с помощта, пак на т.н. велики сили. Подобна е и формата на крадене на земите, които присвоиха, и западните ни, коварни съседи – там,  където, все още, е жив, и духа, и езика ни!
*
Обидното чувство за малоценност, спрямо нас, по-старите етноси, е червеят, който гризе и човърка, грозно и злобно ги използва, за да удовлетворят желанието си за мъст, че са по-дребни, че са се родили по-късно, сякаш, това има значение, за да си нормален човек! То е насадено с вековете, насажда се и днес, то ги прави по-малко нормални! Независимо, че и те си го знаят! Използват го, за да манипулират и по-лесно да управляват своите, стремят се нахално, и безскрупулно да променят историята на Балканите, и собствеността, дори, хилядолетното притежание на земята! Процесите занимават и останалия свят, защото, и той знае истината, но лукаво ни манипулира, за да продължи да ни владее!
*
Освен, рождено място на белите хора, Балканите са и родно място на културата на последната човешка цивилизация. Те са дали на съвременния свят и политиката, и демокрацията, и държавното устройство, технологиите и познанието на хората, обяснили са законите на Земята и Космоса, дали са езика, и писмеността, религията, и боговете, изкуствата, и оръжията за самоизтребване! За пръв път, тук, човекът е проговорил и е престанал да мучи и ръкомаха, тук е излязъл, за пръв път от пещерите и дупките под земята, тук е пропял и оприличил надеждите си с решенията на боговете, и всемирното им царство!
Но, всичко това и днес е, все още, живо! Жива е и първичността на белите хора, и на преселилите се, по-късно, други – които, за да оживеят е трябвало да откраднат, а, когато не успявали, е трябвало да убиват! И днес, за да оживеят, отново, и отново, повтарят първичните си инстинкти, доказвайки, че не са забравили старото, а на ново, няма кой и от кого, да се научат!
Заради тях, не се е променила и политиката им. И днес, крадат, и метафорично не убиват хора, а морал и собственост като приличат на второстепенни актьори, които се стремят, чрез други, да достигнат  славата и възможностите на водещите, и по-даровитите!

Очаквам, че в тази си непрекъсната борба за себеутвърждаване и самоизмама, интересите им ще се противопоставят, и скоро, много скоро ще се сбият, и помежду си!
*

Процесите остаряват, без да променят, нито историческите, нито политическите си похвати, откриват се лъжите им, скриването и преиначаването на факти, прикрива се измислената, и агресивната им същност, скритите и потайни действия, както и продължаващите колаборации с тези, които не желаят успокояване на региона! Разединението, между наследниците на тракийските племена, продължава и се стимулира, а на историческата сцена днес, излизат нови - албанци и молдовци, отново и турци! Продължава и насъскването им, едни срещу други, и сякаш, нямат край апетитите на старите, и новите велики сили, и всякакви други, към територията, етносите, и културата на Балканите!
Турското робство променя за няколко столетия, тушира по-точно, агресивността на автохтонното балканско население и на пришълците или отлюспените части, заради непочтеност -  на дребните части от огромното племе на траките.
Но, от две столетия бацилът на национализма се възроди и подпали чергата на малоумието, и неговото бленувано величие.
И световната историческа наука продължава ... да мултиплицира грешни факти, и фалшиви изводи, които неестествено подхранват естествените апетити на дошлите по-късно, тук.
*
Едва ли членството в политически и военни съюзи ще нормализира, и успокои агресията, и амбициите им. Ярък пример за нетърпимост и непримиримост са притежаваните, от наскоро дошлите, в исторически план, етноси и народи като гърците, и турците. Враждата им е непреодолима, заради стремежа им да притежават, още територия и заради  вождизма – кой, и какви права на собственост има върху островите, откъснати от сушата, край малоазийския бряг!
*
Защо малоумието на западните политици и световния финансов капитал продължава да стимулира, живия хилядолетия, разрив, защо и тия от изток, подклаждат огъня на омразата, и недоверието, защо подстрекават, ту едни, ту други, а, наскоро сформираните европейски икономически съюзи, и военни обединения апатично, и лукаво гледат отстрани, и не искат да вземат присърце проблемите, за да ги разрешат, веднъж за винаги като изрежат фитила на най-старите вражди, и войни на Земята?! Очевидно, политическите и икономическите им игрички няма да престанат да тровят настоящето на Балканите – подчинявайки го, само, за да ни владеят по-успешно, въпреки, че знаят, че мирът на Балканите е мир - за целия свят, а войната – всеобща и неразумна крачка към края на тази цивилизация, и евентуално, начало на друга, нова, след милиони години…
мп  

   





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395792
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930