Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 07:25 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 716 Не свързани мисли 78
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 716
Не свързани мисли 78

 image

 
Използването и употребата на паралелно съществуващите пешеходно и трамвайно движение, изумително си прилича с усилията на мирното съвместно съществуване, между възприетите капиталистически икономически отношения, и незабравимата социалистическа собственост върху цялата власт, окупирана от измислената политическа, и бизнес класа, заедно, и с произтичащата от нея  друга - върху средствата за производство!
Ситуацията, не би могла да бъде по-различна, защото и изпълнителите са едни и същи, но интересното е, че комбинацията е непозната и уникална за хилядолетния опит на човешките общества. Необходимо е време, за да може една от двете политически и социални системи, да изтече в канала на историята.

*
Питали ли сте се, защо гръцките пирати от древността, са колонизирали, единствено, бреговете, без да окупират вътрешността? Отговарям си, че там е живяло, хилядолетия преди идването им, коренното тракийско население, което след Потопа е страняло от коварството на морето.
*
Какво е необходимо на София?
Градът има нужда от тотална функционална, планова и пространствена промяна! Съдържанието на тази промяна, би могло да е  успешен резултат и плод от усилията на общинската власт, подкрепени от умението, и познанията на професионалистите! Би могло да се осъществи само, ако властта придобие сили да превъзмогне апатията си към града и ... се намерят специалистите, способни да решат проблемите му!
*
Не е същото!
Не е, едно и също, президентите на най-голямата страна в света, и на дребната балканска държавица, показно да се прегръщат, а, същевременно, душата им да плаче за друга - за съседна България! Те, нея искат, всяка – с интересите си!Преиграват като актьори, за да не се забележат жадните им погледи, поглъщащи я цялата!
И гостът, и домакинът,  който чувстваше непълноценността на своите предложения, но, нямаше сили да даде това, което гостът търсеше, и искаше, въпреки, бурните адмирации! Мълчаха задоволени, макар и с малкото.
А хич?

*
Очевидно, думата култура е произлязла от предхождащата я дума архитектура. И двете обединяват света на човека, и двете го отличават от другите живи.
Те олицетворяват духа, творчеството и въображението му.
Единението им създава най-впечатляващото творение – града!
*
Смешно, евтино и неестествено е да се позоваваш, и осланяш, само на черното или само на бялото! През дългия си живот разбрах и чак, в края му установих, че тези, които разчитат на черно-белите половини на живота си, вместо огромния слънчев спектър от цветове, са умствено ограничени и психично нестабилни. С тях, те не могат да прикрият, нито слабостите, нито да афишират успехите си. Не приличат и на истински хора.
мп





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401044
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930